Nu stiu daca ati vazut sau auzit , dar doctori din RO. sint selectionati si adusi in Franta chipurile sa-i vindece pe capitalisti ca la noi in RO; someaza asa este sau alearga dupa averi uitind ca menirea lor este de a proteja si vindeca pe cei slabi nu pe cei cu bani ...voi ce credeti ?
EcoSapiens »Forum » Alimentatia » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Doctori bolnavi de febra banului
(8 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
-
Aveti de ales de a va cauta un alt doctor daca cel care va trata a emigrat sau pur si simplu sa ramineti tari si sanatosi ca si doctori sint muritori si suferinzi ...
Adăugat 1 an în urmă # -
Odata am cunoscut un pustulica ,era medic si practica din vocatie , dezinteresat, nu voia bacsis de nici un fel dar a trebuit sa se pocaiasca ca sa poata sa emigreze in State ... Pacat! Unul a fost si pe ala l-au luat capitalistii, se intimpla prin 77'-78'....
Adăugat 1 an în urmă # -
-
ii inteleg perfect pe cei care pleaca. sunt studenta la medicina in anul 4 si m-am plictisit de cate ori am auzit ce S-AR PUTEA FACE pentru bolnavi si DE CE NU SE POATE face la noi...la asta se adauga salarizarea (care este o gluma daca ne gandim la alte tari europene)
Cati oameni credeti ca ar putea muncii pana la epuizare doar din dragoste pentru umanitate? :PAdăugat 1 an în urmă # -
Poate in Franta nu iau spaga in halul in care iau aici. Exemplu: femeie in varsta, pensionara, cu o problema la rotula. Avea nevoie de operatie. A strans 7000 lei pentru medic, pentru ca stia ca o sa fie nevoie. Doctorul i-a luat banii, dar nu a operat-o pentru ca "trebuia sa dea bani si pentru asistenti, anestezisti etc". A tinut-o pe femeie in spital pentru ca nu avea bani suficienti de spaga. Din partea mea, sa plece.
Adăugat 1 an în urmă # -
-
Unii medici pleaca din cauza salariilor, ei vor sa faca multi bani - ma bucura faptul, macar ne scapam de ei. Altii pleaca din cauza conditiilor si lipsurilor din spitalele din Romania, ei simt ca nu pot ajuta asa oamenii - ii inteleg, as face si eu la fel.
Ma ingrozeste faptul ca viata mea ar depinde vreodata de medicii din spitalele din Romania ... trebuie sa ma simt foarte rau ca sa mai apelez vreodata la ei - si chiar si asa, nu sunt sigura ca ma vor vindeca sau imi vor agrava situatia - motiv pentru care nu mai platesc CAS-ul.
Prefer sa apelez la o clinica privata (daca sunt in stare buna, si mai pot alege ;) ), care are de exemplu parcare pentru pacienti, se face programare si nu mai astepti ore in sir in fata usii, unde se vorbeste respectuos cu tine, care este dotat cu aparate performante si este curat, ti se ofera rezultatele pe un CD, etc ... decat, am sa va spun 2 experiente neplacute:
- la spitalul Oncologic din Cluj-Napoca, care este unul dintre cele mai bune spitale din tara din acest domeniu, am fost consultata in aceasi incapere, separata doar de o perdea, cu 3 muncitori care ridicau gresia din mijlocul camerei - abia de mai auzeam ce spune medicul.
- intr-o zi am ajus la UPU, urgente, Cluj-Napoca, dupa ce mai multi rezidenti au testat pe mine cum se ia sange sau cum se da o injectie - vene sparte, ac infundat - m-am enervat si am spus ca vreau sa plec. Am aflat uimita, ca nu pot sa plec, pur si simplu paznicul s-a pus in fata mea si a spus ca nu parasesc incinta spitalului pana nu se afla ce am. Insa nimeni nu se agita sa afle, eram parca cobaia rezidentelor. Noroc ca aveam telefonul la mine si am cerut ajutorul unui alt medic care a venit si m-a scos de acolo.Adăugat 1 an în urmă # -
Din intamplare, sotia mea este medic rezident. Si va pot spune ca la varsta de 32 de ani, dupa 6 ani de facultate, un an de stagiu si inca vreo 4 (pana acum) de rezidentiat are un salariu de 200 de euro. Si responsabilitatea vietii pacientului.
In plus, la spitalul unde "profeseaza" are voie pentru fiecare pacient sa faca investigatii de 4 ron (nu pe zi, pe toata internarea), primeste 1 sticla de 0,5 litri de alcool sanitar si un pachet de vata pentru toata luna, nu exista medicamente de urgenta (trebuie sa trimeata pacientii sa si le cumpere), etc. Si spitalul este unul mare din Bucuresti.
Sistemul medical este bolnav si ne mai miram ca ne pleaca doctorii in alte tari, unde pot profesa in conditii civilizate si cu o retributie relativ civilizata. Spun relativ civilizata pentru ca in Franta un medic este platit cel mai prost din vest, iar un medic imigrant este platit cu maxim jumatatea salariului unui medic autohton. Dar in momentul in care esti cu spatele la prapastie, o panza de paianjen este o salvare nesperata.
Sotia mea a avut norocul de a nu fi nevoita sa accepte "atentii", si profeseaza din placere. Dar cunosc cazuri de familie de medici rezidenti care locuiesc cu chirie, fara posibilitatea de a fi ajutati de familie. Ganditi-va, familie cu venituri de 400 eur in Bucuresti, unde doar chiria este 250-300 eur. Mai trebuie mancare, transport, haine, manuale (sunt extrem de scumpe si pseudoobligatorii) si multe altele. Cu ce poti trai daca nu primesti o "atentie"?
Dar, in ciuda celor prezentate, nu pot fi de acord cu medicii care conditioneaza actul medical de grosimea plicului.Bogdan
PS Rusen, daca nu sunt indiscret, tu de ce ai plecat in Franta?
PPS Daca luam cazul tarilor ce importa medici, pregatirea unui medic dureaza ceva ani si costa cateva zeci de mii de euro. Asa ca este mai ieftin sa importe medici pregatiti din tarile din est, pe care, in cazul Frantei, ii si platesc mizerabil comparativ cu standardele lor. Un medic "la tara" are un venit net de circa 1500 euro. Este mult? Nu comparativ cu cei 200 eur de la noi...Adăugat 1 an în urmă # -
da cunosc problema . . . si poti sa fi medic si sa ramai aici dar nu ai conditii bune de munca . . . asa ca mai bine pleaca . . . la asta se gandesc . . .
Adăugat 6 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde