Aduc in atentia d-vs un subiect care ne doare :
Suntem un grup de prieteni si cunostinte care avem cabane pe malul lacului Belis si care avem pasiunea pescuitului si a plimbarilor prin imprejurimile lacului Belis.
Am dori sa dezvoltam impreuna cu d-vs un subiect care ne framanta de mai multa vreme si care credem ca ar interesa multa lume care vine la lac pentru turism, pescuit sau doar pentru o baie.
Am dori sa aflam care este legea care reglementeaza circulatia ambarcatiunilor pe lacul Belis si cine ar trebui sa o aplice fiindca ceea ce se intampla in fiecare week-end pe lac este un dezastru atat pentru cei care doresc sa aiba o perioada de relaxare pe malul lacului cat si pentru fauna in zona unele specii fiind protejate.
De vineri seara cativa indivizi (max 10 -15) au crezut ca lacul a fost facut numai pentru ca ei sa-si poata incerca masinariile acvatice pe el fara ca sa se gandeasca ca si ceilalti ar dori poate altceva decat sa le asculte zbarniielile lor .
Romsilva vinde autorizatii de pescuit pentru lac fara ca sa incerce sa asigure cea mai elementara condtie de care este nevoie la pescuit- linistea.
De pescuit in zona dupa ce au inceput vanzoleala cu barci nici vorba dar nici baie nu se putea face din cauza apei murdarite de valuri in plus nu mai puteam iesi cu o barcuta pe lac fiindca eram in pericol de a fi loviti de un Skijet sau o barca cu motor ei facand concurs de viteza pe lac.
Daca circulatia ambarcatiunilor este permisa prin lege ceea ce este o aberatie ca 10-20 de indivizi sa deranjeze toti oamenii care stau pe malul apei si care sunt cu sutele.
Daca doriti sa facem un reporataj in zona va stau la dispozitie cu poze sau alte materiale si putem sa va cazam un reporter in perioada weekendului pentru o informare la fata loculuipentru a constata atat aceasta problema a lacului cat si dezastrul din padurea care inconjoara lacul atat din cauza defrisarilor masive si necontrolate cat si a depozitarii gunoaielor prin toate zonele unde are acces omul..
Am sa va trimit un link pemtru petitia pe care am formulat-o , unul pentru articolul din adevarul si unul spre un site de pescari care au ceva de spus despre acest subiect.
Hai sa vedem ce putem face.
http://www.petitieonline.ro/petitie-p41761046.html