EcoSapiens »Forum » Legislatie ecologica » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Aduc in atentia d-vs un subiect care ne doare :
    Suntem un grup de prieteni si cunostinte care avem cabane pe malul lacului Belis si care avem pasiunea pescuitului si a plimbarilor prin imprejurimile lacului Belis.
    Am dori sa dezvoltam impreuna cu d-vs un subiect care ne framanta de mai multa vreme si care credem ca ar interesa multa lume care vine la lac pentru turism, pescuit sau doar pentru o baie.
    Am dori sa aflam care este legea care reglementeaza circulatia ambarcatiunilor pe lacul Belis si cine ar trebui sa o aplice fiindca ceea ce se intampla in fiecare week-end pe lac este un dezastru atat pentru cei care doresc sa aiba o perioada de relaxare pe malul lacului cat si pentru fauna in zona unele specii fiind protejate.
    De vineri seara cativa indivizi (max 10 -15) au crezut ca lacul a fost facut numai pentru ca ei sa-si poata incerca masinariile acvatice pe el fara ca sa se gandeasca ca si ceilalti ar dori poate altceva decat sa le asculte zbarniielile lor .
    Romsilva vinde autorizatii de pescuit pentru lac fara ca sa incerce sa asigure cea mai elementara condtie de care este nevoie la pescuit- linistea.
    De pescuit in zona dupa ce au inceput vanzoleala cu barci nici vorba dar nici baie nu se putea face din cauza apei murdarite de valuri in plus nu mai puteam iesi cu o barcuta pe lac fiindca eram in pericol de a fi loviti de un Skijet sau o barca cu motor ei facand concurs de viteza pe lac.
    Daca circulatia ambarcatiunilor este permisa prin lege ceea ce este o aberatie ca 10-20 de indivizi sa deranjeze toti oamenii care stau pe malul apei si care sunt cu sutele.
    Daca doriti sa facem un reporataj in zona va stau la dispozitie cu poze sau alte materiale si putem sa va cazam un reporter in perioada weekendului pentru o informare la fata loculuipentru a constata atat aceasta problema a lacului cat si dezastrul din padurea care inconjoara lacul atat din cauza defrisarilor masive si necontrolate cat si a depozitarii gunoaielor prin toate zonele unde are acces omul..
    Am sa va trimit un link pemtru petitia pe care am formulat-o , unul pentru articolul din adevarul si unul spre un site de pescari care au ceva de spus despre acest subiect.
    Hai sa vedem ce putem face.

http://www.petitieonline.ro/petitie-p41761046.html

http://www.rapitori.ro/forum/about7075.html

http://www.astazi.ro/gotostire.php?url=http%3A//www.adevarulonline.ro/articole/iahting-in-ardeal/368668
    -- Adrian

Adăugat 1 an în urmă #

2. petitie va trebe?

Adăugat 1 an în urmă #
  3. NU AVETI RUSINE? dupa ce distrugeti tot (ca doar nu aveti casa de la bunici pe malul lacului) va mai trebuie petitie? dupa ce umpleti lacul de gunoaie si ape menajere va trebuie petitie? RUSINE!!!!

Adăugat 1 an în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar mihai
    Neinregistrat

chiar daca nu sunt din judet va sustin.sunt pescar si respect natura,spre deosebire de popaprostul eu strang gunoaiele dupa altii si sunt sigur ca pescarii respecta natura mai mult decat si-ar imagina unii.presupun ca e un fost comunist.orice loc se cumpara,care e problema,iar poluarea apelor cred ca mai degraba cei ca tine sau turistii inconstienti o fac,nu pescarii.sa ti minte asta,poate te prind ca arunci ceva in apa.in legatura cu barcile cu motot termic e cea mai mare tampenie.sa permiti cuiva sa polueze natura e crima,iar populatiile de pesti si fauna dispar.cel putin pastravul e atat de sensibil la poluare incat poate disparea complet in 3-4 ani dca se continua asa.inconstienta si somnul unora de la mediu care nu isi fac meseria duc la poluarea apelor noastre.exista motoare electrice,care nu polueaza,nu fac zgomot si nu deranjeaza pe nimeni.sunt pentru ele,dar sunt si mai scumpe,asta e problema pescarului daca vrea sa respecte natura.ski-jet-urile sunt pentru ''tarani'' ca si atv-urile(care au fost creata sa duci ingrasamantul natural pe plantatie),nimic altceva decat grandomanie.efectul in mediu e devastator.mai ales daca se duce apa potabila din lac mai departe.nu cred ca ministerul mediului permite distrugerea faunei si piscicole pe lacurile de acumulare.In lacurile de acumulare folosite ca sursa pentru alimentarea cu apa potabila, se poate practica numai piscicultura in regim natural, fara furajarea pestilor si fara aplicarea fungicidelor sau a oricaror medicamente veterinare.astfel „in scopul mentinerii calitatii apelor lacului si sustinerii vietii piscicole, navigatia folosind barci cu motor termic este interzisa”. Sporturile nautice pot fi practicate, numai in baza autorizatiei de gospodarire a apelor. deci asta doar in cazul in care apa e folosita mai departe ca apa potabila.atunci ma alatur voua si semnez aceasta petitie.cu cat mai multe cu atat mai bine.chiar imi pasa de tara asta

Adăugat 8 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar sand emil
    Neinregistrat

sunt de acord cu persoanele care doresc ca lacul sa fie redar naturii.

Adăugat 2 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri