buna! sunt din Botosani si as vrea sa aflu care sunt cele mai apropiate centre de colectare a hartiei reciclabile, deoarece demaram la scoala un asemenea proiect care cred ca v-a sensibiliza atat copiii cat si parintii acestora.multumesc
EcoSapiens »Forum » Colectare deseuri » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Deseuri hartie
(21 posts)-
Adăugat 12 luni în urmă #
-
-
ar trebui sa mai creasca tarifele pentru hartie la remat. lucrez la o firma de impartit pliante in cutiile postale si ca sa ne facem norma ducem si pe la rematuri. cand au de gand sa plateasca decent? ca duc dube intregi de praktiker, real, metro si dedeman si abia de fac cateva milioane. ar trebui incurajati cetatenii sa duca la remat platind mai bine
Adăugat 11 luni în urmă # -
Pai, in primul rand, ar trebui sa ne intereseze sa reciclam hartia si nu cati bani ne ies din asta. Desigur, suntem obisnuiti ca "dupa fapta si rasplata", dar totusi... n-ar trebui sa mai facem unele lucruri si pentru ca asa e corect si normal? :) N-o luati ca pe un atac, va rog. Era doar o parere generala. :)
Cat despre centrele de colectare a hartiei din Botosani... nu am gasit nimic concret. Doar intr-un articol din Romania Libera: Remat SA (http://www.infocompanies.com/Remat-SA-Botosani-122804.htm) si Goldana (http://www.infocompanies.com/company.php?id=97761). In cazul celei din urma nu vad sa recicleze hartie, dar...poate nu e mentionat. Sper sa va fie de ajutor!Adăugat 11 luni în urmă # -
Colectam de la societati comerciale si persoane fizice materiale refolosibile feroase sau neferoase (fier, cupru, aluminiu, etc.), deseuri mase plastice, deseuri de hartii cartoane, deseuri de acumulatori. Personalul tehnic specializat, asigura dezmembrarea-dezafectarea de utilaje, hale industriale, instalatii, la sediul solicitantului sau la sediul nostru TEL - 0724.47.33.32
Adăugat 11 luni în urmă # -
Pentru ca oameni sa se obisnuiasca sa recicleze fie hartie, fier,etc .Ar trebui sa li se ofere in schimb ceva.
Eu ma gandeam niste bonuri,tichete de cumparaturi care permit cumpararea numai anumitor produse.
De exemplu daca ducem la reciclat o anumita canitate de PET, sa se ofere in schimb un tichet in valoare de X pentru cumpararea a apei, sucurilor etc in sticlele de PET si astfel totul se v-a recicla.Adăugat 11 luni în urmă # -
Totul tine de educatie.Reciclezi hartia pentru ca iti pasa de paduri, vrei sa eviti defrisarile etc, nu pentru ca ti se da ceva in schimb.
Si totul incepe din familie si scoala. Inveti copiii, copiii la randul lor isi educa parintii si vice versa.Adăugat 11 luni în urmă # -
Totul tine de educatie.Reciclezi hartia pentru ca iti pasa de paduri, vrei sa eviti defrisarile etc, nu pentru ca ti se da ceva in schimb.
Si totul incepe din familie si scoala. Inveti copiii, copiii la randul lor isi educa parintii si vice versa.Adăugat 11 luni în urmă # -
Prieteni ... daca tot vrem sa salvam padurea si ducem hartia la reciclat fara sa primim bani, iar altii castiga de pe urma noastra o groaza, ASTA vi se pare corect??? Am dus 75 de kg de ziare la Remat Cluj si am primit 11,25 de lei. Cu banii astia ma duc la Turda (www.pmv.ro) si cumpar zeci de puieti de copaci k lumea. Sau cu banii astia pot cumpara niste saci de plastic in care voi colecta pet-urile din raul Somes!!! Ce ziceti de asta! Reciclarea sa stiti ca, costa! Si costa mult. Timp pentru colectare. Depozitare. Transport. Dar vorba voastra merita! Asa ca lasati-va principiile astea care zic reciclare nu este egal bani, pentru ca eu sa reciclez si merge. Va salut eco!
Adăugat 10 luni în urmă # -
Poate primul pas ar trebui sa il faca statul prin impunerea separarii deseurilor. Toate revistele Real, Metro, Praktiker, Takko, sau altele aruncate prin scara la mine, femeia de serviciu le arunca la gunoi, ca doar nu o sa stea sa le duca in fiecare zi la reciclat.
@ Roxana F
cu tot respectul gandirea ta e cam comunista. eu am hartie, tu o vrei, ce faci pt mine ca sa ti-o dau sleectat.. imi oferi ceva?
da, in vest regulile sunt simple.. 3 tipuri de pungi, deseurile se pun selectiv, insa primesti un discount fiindca faci munca de selectare si le dai materie prima.
deseurile reciclabile sunt materie prima, so, daca o vrei de la mine, ce imi oferi? altfel, sorteaz-o singur(a).
munca patriotica doar in comunism...
e simplu:)
Gabi
www.photoraid.roAdăugat 10 luni în urmă # -
A fi responsabil nu inseamna a fi patriot si a fi patriot nu inseamna a fi comunist. :) Eu n-am zis sa nu se dea nimic si toata lumea sa faca asta moca. Ma refeream, in special, la cei carora le lipseste bunul-simt. Stii... uneori trebuie sa faci unele lucruri pentru ca e bine si normal, nu pentru ca iti iese ceva din asta. Cam asta era ideea de baza. Si mai simplu, dupa parerea mea. :)
E mai degraba o problema a retelei de colectare a gunoiului si nu una punctuala. De la bun inceput tot gunoiul ar trebui sortat pe metal/plastic/lemn sau hartie/alte categorii. Containerele care sunt deja instalate pentru asa ceva se umplu foarte repede fiind prea mici si de multe ori (unele) sunt pline iar cine vrea sa puna in ceva ele va pune langa. Treaba e simpla: daca cine isi cumpara un televizor de 35-50", frigider, aragaz, carcase de calculator, monitoare mari etc se va trezi cu o cantitate apreciabil de mare de cutii,carton de hartie, scanduri de lemn, folii de plastic si tot felul de ambalaje antisoc de care va vrea sa scape repede fiind voluminoase. Asta daca are unde sa le evacueze. Daca nu le arunca la gunoi.
Asa ca cea mai mare parte a gunoiul ramane nesortat si tot asa ajunge la groapa de gunoi.
Totul e mai degbraba o problema de bun simt/comoditate decat de bani.Adăugat 10 luni în urmă # -
Cel mai probabil firmele de salubritate vor spune ca trebuie sa faca cate un drum pentru fiecare tip de gunoi. Avand in vedere cei mai multi vor vrea sa scape repede de materiale (pe care le considera bune de aruncat) - cei care urmeaza sa le recicleze pot castiga suficient. Cel putin sa-si acopere toate operatiile le implica transportul si depozitarea.
prieteni duceti hartie la reciclat si cumparati copacei ... sau jardiniere si aduceti verdele natural mai aproape de noi ...
- pentru clujeni recomand www.pmv.ro
- si pentru roxana ... nu esti un foarte bun moderator, sau daca prin moderare intelegi cearta si acuze atunci lasa-te, dar nu te lasa ca avem nevoie si de moderatori ... idee este ca e bine sa reciclezi pe bani pentru ca plantezi verde cu ei...Adăugat 10 luni în urmă # -
Draga Gabi, am avut ocazia sa locuiesc 3 luni in Tokyo , Japonia,
adevarat ca exista containere diferite (la culoare) pentru diferite deseuri (hartie , sticla, plastic , aluminiu, metale si deseuri biodegradabile), dar acolo pentru selectare nu primesti nici un discount, eventual primesti o amenda daca nu arunci deseurile fiecare la containerul lor. Dar noi Romanii asteptam sa n-e bage statul lingura cu mancare in gura si daca s-ar putea si mestecata mancarea.Adăugat 9 luni în urmă # -
Japonia face intr-un fel, Germania face in altfel, Romania face ... pardon nu face NIMIC in domeniul reciclarii. Reteaua Remat nu mai exista. Sunt de fapt niste particulari acum care au ramas cu numele de Remat.
Eu am reciclat din 1 martie si pana acum 275 de kg de hartie. Ia calculati voi cat timp ati postat aici cuvinte cate kg de hartie ati reciclat??? Cati copaci s-au salvat cu 275 de hartie coletata si mai mult de atat cat verde am reusit sa aduc cu banii pe care i-am luat de pe hartia colectata.
@Roxana
Rematul imi da 0,15 bani per kg de hartie
Intra pe www.pmv.ro si vezi cat ma costa un copacel
Care e raportul???
Esti moderatoare de un topic atunci fa ca forumul asta sa aduca vizitatori nu numai prin cearta sau divergente dar si prin informatii.
Sa colectezi pe bani e ok. Sa primesti bani ca duci deseuri colectate e ok. Sa fii amendat ca nu colectezi e ok. Oricare din variantele enumerate e ok. Exista vreuna la noi in tara??? NU!Firmele care colecteaza deseuri inchid portile. Pe ele de ce nu le ajuta statul??? Facem campania de reciclat electronice si vedem un ministru ce scoate de la casat xeroxurile din beci si vai doamne cat s-a colectat.
Patetic
Faceti topicul asta sa mearga mai k lumea. Alte topicuri dau informatii mai clare si mai ajutatoare.
Adăugat 9 luni în urmă # -
Scoala mea are ca partener Verdisul si as vrea sa stiu de cate ori poate fi reciclata hartia .Am castigat deja premiul oferit de MaiMultVerde pe municipiu
si acum ne pregatim pt faza nationala.Adăugat 9 luni în urmă # -
Mufa, nu stiu unde vezi tu cearta si divergente, dar cred ca ar trebui sa te uiti de doua ori inainte sa faci acuze. :) Eu mi-am exprimat o parere, nu m-am contrazis cu nimeni. Cat despre Remat si alte detalii, eu am raspuns cuiva la o intrebare. Cine e interesat poate sa se documenteze si singur. Apreciez implicarea ta si consider ca, in general, criticile sunt constructive, asa ca multumesc pentru atentionari.
Acestea fiind spuse, cred ca e cazul sa se termine cu offtopicurile.Adăugat 9 luni în urmă # -
D-le Mufa , la noi in oras nu exista Remat sau ceva asemanator cu aceasta , doar cei care colecteaza fier sau materiale neferoase , de hartie sau plastic ce sa spun. Ca sa ma deplasez cu masina in alt oras pt. a recicla hartie m-a costa benzina mai mult decat pretul luat pe hartie , ce sa mai vorbesc de pomisori sau poaluarea cu gaze de esapament . Eu am gasit alta solutie , am rupt hartia bucatele am amestecat-o cu apa calda si am mixat-o pana a devenit o pasta . Pe urma am turnat-o in forme din lemn si cand sa uscat am folosit-o ca izolator la peretii casei in care locuiesc (in loc de polistiren ).Recunosc nu prea am salvat pomii de la taiere , dar am refolosit hartia in interes propriu, nu am aruncat-o la gunoi cum fac altii.
Adăugat 9 luni în urmă # -
D-le Sorineddy ati facut un lucru mai mult decat eco. Ati refolosit hartia pe care ati utilizat-o de prima oara. mai mult decat atat daca si functioneaza principiul izolarii inseamna ca va transformati casa intr-o casa eco.
Felicitari!!
Imi pare rau ca nu am fost atent la formularea din posturile anterioare. Transportul hartiei la depozitele celor ce recicleaza este costisitoare. Si eu incerc sa strang in jur de 200 de kg si sa le duc cu masina. Astfel costurile sunt mai mici.Adăugat 9 luni în urmă # -
daca locuiti in jud. Hunedoara, firma SC ERA XXI SRL din Deva, colecteaza deseuri de hartie, probabil daca este o cantitate mai mare vine si la domiciliu....0254226149, 0254232715
Adăugat 1 lună în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde