Locuiesc in centrul Clujului pe o strada pietonala folosita de multa vreme de posesorii de caini pentru plimbarea de dimineata. In lesa sau liberi, s-au obisnuit sa-si faca nevoile fiziologice langa portile noastre, pe trotuar. Au fost perioade cand intalneai o movilita de excremente din 50 in 50 de metri.In orice caz, zilnic intalnesti cel putin una. Ne-am saturat sa calcam in ele, sa le curatam. Daca nu le curatam, calca intotdeauna un imprudent in ele si le poarta de-a lungul strazii, deci e mai rau.
Am ajuns in situatia sa-i pandesc, am prins o persoana (ca doamna nu-i pot zice) asupra faptului, i-am cerut sa curete (avea la ea punguta, dar n-o folosea), Ea mi-a cerut sa ma legitimez !?!. A doua zi, am iesit prea tarziu dis-de-dimineata, intamplarea era deja facuta.
M-am gandit s-o fotografiez si sa public fotografiile dar nu mi se pare concludent, cum dovedesc ca e faptas cainele si stapana/ul lui din fotografia mea?
Cine ma apara pe mine, ce lege si ce institutie, de lipsa de bun-simt a acestor posesori de caini? Ce solutii am, in afara de-a iesi cu parul in mana la capat de strada? Legislatia le cere posesorilor de caini doar sa aiba la ei manusi si pungute, nu si sa le foloseasca. Ei pot intotdeauna sa se scuze : "Vaai, dar n-am observat ce-a facut!"