EcoSapiens »Forum » Ecologie Urbana » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. User has not uploaded an avatar Ioana Muresan
    Neinregistrat

Locuiesc in centrul Clujului pe o strada pietonala folosita de multa vreme de posesorii de caini pentru plimbarea de dimineata. In lesa sau liberi, s-au obisnuit sa-si faca nevoile fiziologice langa portile noastre, pe trotuar. Au fost perioade cand intalneai o movilita de excremente din 50 in 50 de metri.In orice caz, zilnic intalnesti cel putin una. Ne-am saturat sa calcam in ele, sa le curatam. Daca nu le curatam, calca intotdeauna un imprudent in ele si le poarta de-a lungul strazii, deci e mai rau.
    Am ajuns in situatia sa-i pandesc, am prins o persoana (ca doamna nu-i pot zice) asupra faptului, i-am cerut sa curete (avea la ea punguta, dar n-o folosea), Ea mi-a cerut sa ma legitimez !?!. A doua zi, am iesit prea tarziu dis-de-dimineata, intamplarea era deja facuta.

M-am gandit s-o fotografiez si sa public fotografiile dar nu mi se pare concludent, cum dovedesc ca e faptas cainele si stapana/ul lui din fotografia mea?
    Cine ma apara pe mine, ce lege si ce institutie, de lipsa de bun-simt a acestor posesori de caini? Ce solutii am, in afara de-a iesi cu parul in mana la capat de strada? Legislatia le cere posesorilor de caini doar sa aiba la ei manusi si pungute, nu si sa le foloseasca. Ei pot intotdeauna sa se scuze : "Vaai, dar n-am observat ce-a facut!"

Adăugat 8 luni în urmă #

2. User has not uploaded an avatar Ioana Muresan
    Neinregistrat

Buna ziua. Ca tot nu mi-a raspuns inca nimeni, mai vin cu o intrebare: exista in Romania un ong, o fundatie, o ceva orice-o-fi care sa-mi apere dreptul meu, ca cetatean al acestui oras, de-a calca pe un trotuar curat fara excremente de caine si de-a poseda o casa al carui zid sa nu fie udat cu dejectii de caine? dreptul meu de-a ma putea plimba pe strazile unui cartier fara sa fiu terorizata de cainii lasati afara din curtile proprietarilor si adunati in mici haite sau chiar de dulai fiorosi ce latra si-si scot coltii amenintatori prin garduri, obligandu-te s-o iei pe mijlocul strazii, daca totusi te incumeti sa-ti continui drumul? Multumesc.

P.S. Precizez (daca mai era nevoie) ca in niciunul din posturile mele nu e vorba despre caini fara stapan, de maidanezi, adica.

Adăugat 8 luni în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar GOGU
    Neinregistrat

Ioana iti admir indignarea dar pe cat esti tu de indignata pe atat ii doar pe ei in "dos" de tine si de indignarea ta

Traiesti in Romania si obisnuiestete cu idea asta ca aproape 70% daca nu mai mult din populatia acestei tari nu stie ce e aia sapunul.. si daca nu ma crezi te invit sa mergi intr-un oras mare si cica e capitala tarii si sa vezi cum miroase acolo... asa ca tu sa ai pretentia acum ca ei sa adune rahatul lasat de cainii lor e ceva ce depaseste cunoasterea si pregatirea lor de cetateni.

Pe scurt statul Roman alaturi de cetatenii lui iti doresc o plimbare placute printre mirificele dejectii si sa nu uiti ca ii doare in "dos" de cea ce vrei tu pt ca nu ai majoritatea parlamentara necesara ca sa inclini balanta in favoarea ta.

Sa traiesti bine

Adăugat 8 luni în urmă #

4. User has not uploaded an avatar manuela
    Neinregistrat

Dragii mei concetateni: locuiesc in Sibiu, oras luminos si elegant, intr-un cartier de vile vechi si case frumoase, unde "NOUA BURGHEZIE COMUNISTA" are de la 1 la 12 caini in curte! Seara sau dimineata, cainii sunt lasati pe strada sa-si faca nevoile si NIMENI dintre stapani nu se sesizeaza ca in urma raman "deseurile".........Cainii n-au absolut nici o vina, dar stapanii sunt de o nesimtire strigatoare la cer ! Chiar si vecinul cu care impartim o casa, unde suntem doar 2 proprietari, si-a luat caine si il lasa pe spatiile comune sa-si faca nevoile iar eu si mama mea de 84 de ani curatam dupa el....... Discutii au fost, dar nu te poti pune cu tupeul, nesimtirea, lipsa de obraz si EXEMPLELE din jur: oameni cu carte, arhitecti, doctori, ingineri....... Ce putem face? N-avem legi, dar o sesizare la Sanepid, cred ca ar merge! Sau la Primarie, nu? Si repet: nimeni n-are nimic cu cainii, ei n-au de unde sti ca au stapani fara rusine . Buna-vecinatate si bunul-simt se dizolva in fata vremurilor fara obraz pe care le traim.

Adăugat 8 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar Ioana Muresan
    Neinregistrat

Am fost eu la Primarie, la Ecologie Urbana si m-au indreptat rapid spre Politia Comunitara. Astia mi-au spus ca e interzis plimbatul cu caini fara lesa si in general cu caine chiar in lesa fiind prin centru, decat in cazurile cand esti in drum spre locul unde ai voie sa-l plimbi, parcuri sau ce le-au dat Primaria. Si sa fac eu o sesizare scrisa, bine ar fi sa stiu sa le dau si numele vinovatilor (care nu aduna excrementele dupa cainii lor sau care ii scot pe strada anume pentru nevoi fiziologice). Nume nu am, doar daca voi face pe detectivul, ceea ce nu mi-ar displacea, doar ca-ti ia mult timp.

Adăugat 8 luni în urmă #

6. User has not uploaded an avatar emp
    Neinregistrat

care aveti vecini faceti si voi in curte ce le fac si cateii lor.singura sansa este sa-ti cumperi o pompita de stropit rosiile (2 litri-16 ron) si clorom sau mai ieftin clorura de var(6 ron 1kg) si sa stropesti trotuarul si pe soclul casei cu aceasta solutie.se repeta cam saptamanal pana le dispare mirosul-care-i face sa se scape in aceleasi locuri

Adăugat 2 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar Toni M.
    Neinregistrat

Egalitate in drepturi este ceea ce cerem si noi, posesorii de caini. http://wolfdoglife.wordpress.com/2012/04/20/cluj-napoca-si-locurile-pentru-plimbat-caini/ Stima !

Adăugat 2 săptămâni în urmă #
  8. User has not uploaded an avatar Doina
    Neinregistrat
  9. User has not uploaded an avatar emp
    Neinregistrat

in cluj doar o singura persoana am vazut-o sa curete dupa cainele sau.

Adăugat 1 zi în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri