EcoSapiens »Forum » Responsabilitate sociala » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

De ce muntii de gunoaie invadeaza totul?

(12 posts)

1. DE CE OARE AVEM ATATEA GUNOAIE?ACOLO UNDE TE ASTEPTI MAI PUTIN ,APAR SACOSELE DIN PLASTIC ,STICLE DIN PLASTIC,RESTURILE MENAJERE SI SIGUR CEL PUTIN 1 CAINE INFOMETAT.OARE CE NU AVEM NOI SI AU OCCIDENTALII?SA NI SE TRAGA DE LA SARACIE ,SAU DE LA CEI 7 ANI DE ACASA,SAU DE LA PUTINA EDUCATIE CARE O MAI PRIMESC COPIII SI TINERII IN SCOLI?CRED SUNT PUTINI OAMENI CARE MERG PE STRADA SA ZICEM SI ARUNCA HARTIA LA UN COS DE GUNOI SAU CHISTOCUL TIGARII.TOATA LUMEA E PREOCUPATA "CUM SA FACA BANI"BANII TREBUIE FACUTI REPEDE ,CU UN EFORT MINIM SAU FARA EFORT ,DACA SE POATE FRAIERIND PE ALTII.DACA ESTI NOROCOS SI AI FACUT BANI(NU CONTEAZA METODA SA ZICEM)ATUNCI NE LUAM O MASINA TARE ,TOALE DE FIRMA ,UN TELEFON PE MASURA SI SA NU UITAM MP 3 UL MASINII CU MANELE LA MAXIM SI GEAMUL DESCHIS IN TRAFIC.PAI DE CE NU MANELE ,DOAR NU VEI ASCULTA CLASICI CA SA ADORMI LA VOLAN?MODA NE CERE MANELE SI MANELISTI .SA TRAIASCA!PE TOATE POSTURILE TV.EI ,MANELISTII AU EMISIUNI UNDE SUNT INVITATI ,ASCULTATI ,APLAUDATI ETC.NU NE INVATA NIMIC BUN ,MUZICA DE HAREM ,CU TENTA DE ANALFABETISM (DACA O FI EXISTAND CUVANTUL).SARACUL D L PRUTEANU DUMNEZEU SA I DEA ODIHNA !

Adăugat 3 ani în urmă #

2. De ce? Pentru ca asta cultivam. Distrugem invatamntul, parintii ii indoctrinam cu "cariere", "functii" si "team building-uri" astfel incat copii sunt lasati liberi in jungla ce ne inconjoara.
    Ce au occidentalii in plus ? N-au nimic, numai ca pana sa ajunga acolo unde sunt, s-a "pus biciul" pe ei.

Adăugat 3 ani în urmă #
  3. Asa e.. si, suntem un popor care si-a pierdut recent traditiile. Suntem cum e mai rau: dezradacinati, gata sa ne atacam propria mama (ma refer aici si la pamant, apa,...)
    Aruncam din mana pe strada gunoiul, ne spalam masina-n rau,
    Mute se produc si din saracie: am aflat ca blocului meu nu i se va mai ridica gunoiul din cauza datoriilor. Eu nu am datorii, dar.. Gunoiul va ramane, pungile vor zbura, mediul va avea de suferit.

Adăugat 3 ani în urmă #

4. Fratilor, daca vorbim pe forumuri si nu actionam deloc, deloc primim!
    Intrati pe Politica, subiect de pe forum, si haideti sa bubuim idiotii care ne-au incalecat, incepand prin a bubuii pe idiotii auto-intitulati ecologisti, sau verzi, sau cum mama lor se mai auto-numesc!
    Nu punanad poporul la munca patriotica rezolvi problema, pentru asta e nevoie de constiinta umana si nationala, ori noi, romanii, ne-o cam inecam in tarii, si abia atunci ne batem cu pumnii in piept ca suntem romani, si asta doar pana cadem sub mese!
    Poporul asta a fost harnic, cinstit, muncitor, creator; am devenit, cu sprijinul fiecaruia dintre noi, o natie balcano-musulmana, cu religie crestina!
    Hai la munca! Hai in politica! Nu va invit la ciolan, si la bine! Asa e pentru actualii imbeciloizi! Ca sa faci ceva serios, e nevoie de munca si de sacrificii uriase! Asumati-va calitatea de roman. ROMAN!

Adăugat 3 ani în urmă #
  5. occidentul are in plus BANI.suntem inca f. saraci, si ca atare nu ne gandim la aspect ci la substanta... eu locuiesc in Italia.am facut un paragon si asta este concluzia mea... suntem inca prea saraci. un exemplu banal dar care cred ca spune totul ar fi ca aici,in occident, pungile de de cumparaturi sunt aproape gratis.(pe care le poti folosi s-arunci gunoil) la noi acasa multe lume mai foloseste inca galeata pt. ca nu-si permite sa cumpere atatea pungi sa le foloseasca ca atare. pe strada sunt f. putine cosuri de gunoi si lumea din comoditate arunca pe jos.oricum nu sunt de vina numai banii ci si mentalitatea.nu avem respect fata de natura dar nici fata de noi. nu suntem responsabili... dar nici nu-mi permit sa critic pe nimeni... lumea este f. necajita.pacat!!!
    eu cred in cultura romanesca si sper sa ramanem asa... aici in italia tineretul e f. prost crescut!fara principii fara RESPECT. eu cred ca respectul are mukt de-a face in orice actiune!!
    nu mai vb. de manele ... nu am cuv.!! eu nu pot sa cred cum multa lume asculta asa ceva... as fi f. multumita (a scoatem muzica asta de pe piata...SUNTEM ROMANI!!!!!!!!! NU suntem TIGANI!!
    daca ma credeti eu personal nu mai am rabdare sa vb. despre asa ceva.ma apuca raul la stomac!!!
    ai f mare dreptate liapascu!! eu sunt o ecologista inraita si asta din generala multumita profesorului de biologie! educatia in scoli este importanta!

Adăugat 3 ani în urmă #

6. Cred (si aceasta parere mi-a fost bagata in cap de cei din afara) ca daca ar exista un organ coercitiv care sa-ti dea amenda 100lei (sa spunem) cand te vede aruncand un chistoc pe jos, in maxim o saptamana nu am mai vedea chistoace.
    Diferenta dintre romani si restul lumii "civilizate" este ca la noi poti incalca legea linistit, in 98% din cazuri nu te va trage nimeni la raspundere. Din ce am vazut "pe afara", noua ne lipseste coercitia.
    Parerea mea.

PS Nici mie nu-mi plac manelele, dar atata timp cat omul care asculta manele le asculta doar pentru el, nesilindu-ma si pe mine sa le ascult, nu pot, din principiu, sa am nimic impotriva. Aceasta este libertatea.
    PPS Ani, in Romania, majoritatea (daca nu toate) hypermarketurile dau pungile gratis. Si din cate am vazut la mine in bloc, nu mai foloseste nimeni galeata, ci sacii menajeri.

Adăugat 3 ani în urmă #
  7. credeam ca se intelege de la sine ca nu pot sa am nimic impotriva celui care asculta manele "doar pt. el!! "
    aici in Italia orice magazin tipic romanesc e insotit de aceasta muzica.strainii chiar cred ca aceasta este muzica romaneasca( o consider tiganeasca ).si oricum e inevitabil sa te plimbi prin oras 2 ore fara sa nu auzi macar o manea!!! si ma intorc la respect... orice actiune trebuie facuta cu respect fata de cei din jur... sa fii liber nu inseamna sa ma constrangi sa i-au parte la placerile tale... aici pustii de 15 ani asculta muzica in autobuze cu volumul la maxim... el o sa-mi raspunda ca e liber sa faca ce vrea ... pt. mine nu asta inseamna libertate!
    si daca sustin ca lumea mai foloseste inca galeata este pt. ca sunt 100% convinsa de acest lucru... in romania mai sunt inca sobolani care misuna prin scarile blocului... si haide sa intram in miezul problemei!nu poti sa vezi numai vecinii tai care pun gunoiul in punga ...
    am trecut vara asta printr-un orasel din banat si am vazut ca nu numai folosesc galeata dar in loc de tomberoane era pur si simplu o groapa de gunoi.....

Adăugat 3 ani în urmă #
  8. Nu neg cele aratate de tine, dar am vrut sa arat ca inceputul s-a facut. Timid, dar exista.
    Si, avalansa este inceputa de un bulgar mic de zapada ;)

Adăugat 3 ani în urmă #
  9. Ani: "eu cred in cultura romanesca si sper sa ramanem asa... aici in italia tineretul e f. prost crescut!fara principii fara RESPECT"

Vai de capul nostru! Deci sa aruncam mizeria pe jos, sa taiem gatul porcului, dar la poarta ca sa vada vecinul, sa incalcam regulire de circulatie si legile in general... De remarcat faptul ca am fost la Sapanta (unde se afla cimitirul vesel) si am intrat intr-o asa zisa "camera traditionala", am intors farfuria traditionala pe spatele carui scria "Made in Cehoslovacia".

Sunt 100% de acord cu Bogdan. Avem legi dar nu sunt aplicate. Jandarmii scuipa cojile de seminte pe jos....

Adăugat 3 ani în urmă #
  10. In Romania sunt legi dar fiind prea multe si pentru ca se dau cap in cap una cu cealalta nu sti pe care sa o aplici si renunti.
    Avem nevoie de legi putine si concrete care sa se aplice.

Adăugat 3 ani în urmă #
  11. User has not uploaded an avatar Ecoprotector
    Neinregistrat

Salut!Nu legile sunt de vina,nu saracia etc. ci educatia de la parinti.Care din voi ii arata copilului sau fratelui mai mic, ca poti strange un ambalaj de biscuiti aruncat de altcineva pe jos si ca acest lucru nu e calificat drept umilinta!Incercati sa faceti acest lucru si veti vedea ca in cateva zile persoana care arunca ambalaje aiurea isi va cere iertare si iti va da o mana de ajutor si la fel se va intampla si cu copilul tau sau fratele tau(TESTAT-da roade pe termen de cateva zile).Eu chiar si ieri am strans niste gunoi lasat de niste persoane din blocul meu ( care asteptau sa treaca ziua de sambata si duminica , sa vina femeia de servici sa le stranga gunoiul dupa urma lor).Nu spre mirarea mea m-am trezit cu sotia unuia dintre persoanele respective care m-a ajutat,si-a cerut scuze pentru sot si chiar i-a mustrat pe ceilalati "raufacatori" si va garantez ca o sa-i mustre si constiinta stiind faptul ca altcineva strange gunoiul dupa urma lor si nu femeia de servici.Asa ca numai asteptati doar la firmele de curatenie, daca puteti sa le dati o mana de ajutor, intradevar ei iau bani sa faca lucrul acesta,dar bani lor nu fac cat iubirea de natura.Harnicia nu inseamna umilinta,ignoranta inseamna prostie!

Adăugat 3 ani în urmă #
  12. ---Facilitate de obtinere a energiei prin gazeificarea deseurilor(gunoaielor menajere)
    -transforma deseurile solide nesortate in gaz sintetic ;
    -gazul sintetic pot fi aplicat la producerea de energie electrica pentru reţeaua naţională de energie electrică.
    - venituri suplimentare care includ taxele de basculare a gunoaielor şi vânzările de cenuşă non-toxice, de metale si sticla.
    Cu stima,

Ing.Emil Pop
    ttt_development_romania@yahoo.com

Adăugat 1 an în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri