EcoSapiens »Forum » voluntariat Voluntariat » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Curatam Romania intr-o zi!
    Daca altii au putut, putem si noi.
    Daca v-ati saturat de pet-urile din padurile si apele tarii, daca v-ati saturat sa vedeti gunoaie la tot pasul, implicati-va in actiunea "Curatam Romania intr-o zi!".

Adăugat 2 ani în urmă #

2. S-a inscris cineva in program?

Adăugat 2 ani în urmă #
  3. suna interesant dar nu sunt chiar prea multe date despre perioada in care urmeaza sa se desfasoare acest proiect si nici alte date despre ce se intampla la aceasta ora....daca sti ceva mai mult poate ne luminezi si pe noi eu unu as fii interesat...

Adăugat 2 ani în urmă #

4. User has not uploaded an avatar n-ai cu cine
    Neinregistrat

romanii s-au inscris in programul murdarim Romania intr-o zi. Chiar daca ar fi toata curatata de fiecare data de o armata platita sa faca asta, a doua dupa zi fiecare mare sarbatoare cu chef national ar fi la loc.

Atat timp ca fiecare nu isi ia inapoi acasa fiecare deseu, pet, resturi si le lasa acolo unde a facut cheful toate vor fi la fel ca si pana acum, neschimbate.

Culmea e ca ambalajele si ce ramane, ocupa si cantereste mult mai putin decat produsul dinainte de a fi consumat si efortul facut de a-l cara pana la primul cos de gunoi e minim. E mai simplu sa-l arunce.

Adăugat 2 ani în urmă #
  5. Romanii nu s-au inscris in programul murdarim Romania intr-o zi! Romania nu a ajuns asa intr-o zi. In fiecare zi, mii sau poate sute de mii de romani, arunca cate ceva. Muntii astia de gunoaie au crescut in timp.
    Ii putem curata intr-o zi, daca vrem.
    Daca credeti ca merita!

Atasez mai jos ghidul LDIR:

Atasamente

1. img Ghidul_LDIR.txt (37.1 KB, 147 descarcari) acum 2 ani
    Adăugat 2 ani în urmă #

6. Sunt de acord cu tine, Marcela! Daca vrem, totul se poate! Problema e ca multa lume nu e interesata de acest proiect si daca nu sunt oameni, proiectul nu e realizabil. Daca fiecare lasa pe seama ceilulalt, nu se va face niciodata treaba. Eu am incredere ca daca putini fac, poate vor vedea si ceilalti si vor participa si ei. Ar fi nevoie de mai multa propaganda si mai multa educatie ecologica pt ca mie imi par inchisi la minte oamenii.

Adăugat 2 ani în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar Luizzz
    Neinregistrat

Yaaaa . Ar cam trebui sa invocam o adunare de tineri, care sunt de acor cu asta, nu doar tineri defapt si oameni in toata regulaa...Adica ar trebui s atraim in pace si armonie si totodata sa fie un aer nepoluat, unde putem traii, si fara toate deseurile care sunt cu tonele in aceasta tara.Nu trebuie sa ne fie jena ca traim aici, in Romania, ci trebuie sa o facem sa ne simtim mai bine si mai vulnerabili aici.Ca si in celelalte tari.

Adăugat 2 ani în urmă #
  8. Nu doar oameni mari ci si copii.Trebuie sa-i invatam sa nu lase gunoaie pe jos.

Adăugat 2 ani în urmă #
  9. nu am apucat sa citesc ghidul in intregime, insa eu ma voi inscrie cu siguranta :D
    alti voluntari mai sunt?

Adăugat 2 ani în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar monateeco
    Neinregistrat

As dori si eu sa stiu dc ati mai facut ceva si daca mai faceti si cand ?

Adăugat 2 ani în urmă #
  11. Multumesc pentru interes!
    Eu nu fac parte din echipa de coordonare, sunt doar voluntar.
    Cele mai sigure informatii le primiti chiar de la ei.
    Este un proiect urias, foarte ambitios si fiecare poate sa faca ceva.

Luati legatura cu cei de la LDIR.

Succes!

Adăugat 2 ani în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar kitta
    Neinregistrat

Duminica acesta am curăţat un câmp întreg împreună cu alţii prieteni...Eu sunt dispusă implicării într-un asemenea proiect. Aştept mai multe informaţii, pentru că este cazul să luăm atitudine cu toţii!

Adăugat 2 ani în urmă #
  13. User has not uploaded an avatar cricri368
    Neinregistrat

Fratilor,frumos din partea voastra.initiative,implicari,etc.intr-o saptamana dupa curatare va fi la fel cum ati gasit.daca sunt printre voi cadre didactice acolo trebuie umblat.eu de exemplu am facut o ora de literatura romana in natura.am incercat si am reusit sa ii farmec pe cei mici(13 ani)cu realitatea izbitoare a descrierii naturii in poezii,dar i-am pus sa arunce sticlele cu apa aparent la intamplare apoi le-am cerut sa contempleze aceeasi natura cu versuri schimbate de mine ce exprimau realitatea.i-am intrebat daca poezia mai are acelasi farmec.si normal ca suna ca naiba;

peste varfuri trece luna,
    eu ma-mpiedecam in plastic,
    codru tremura fantastic
    cand soseste lumea¨buna¨

mai departe,mai departe,
    mai incet, tot mai incet
    imi fac loc prin fagucet
    prin acest decor de moarte

Adăugat 2 ani în urmă #
  14. User has not uploaded an avatar Ecosezon
    Neinregistrat

As vrea sa particip si eu la o asemenea initiativa. Eu sunt din Bucuresti si astept cand vor fi noi propuneri de curatare.

Adăugat 2 ani în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar Andra
    Neinregistrat

as vrea sa particip...foarte frumoasa versurile tale cricri din pacate nu multi oameni vor sa pastreze mediu curat as vrea sa-i facem sa inteleaga cat de importanta este planeta noastra . Copii mai ales ar trebui invatati s-o pastreze curata si sa nu mai arunce ambalajele pe jos dar cine sa-i invete cand parintii lor lasa un munte de deseuri dupa ce pleaca de la iarba verde? Mi-e frica pentru aceasta generatie dar si pentru cele viitoare

Adăugat 2 ani în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar Georgiana
    Neinregistrat

EU ma bag si am sa vorbesc cu mai multi cunoscuti sa va sustina ideea!!!

Adăugat 2 ani în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar Ciprian Popa
    Neinregistrat

Pai ar cam trebui sa ne lasam toti de slujbe pentru asa ceva. Cum sa cureti intr/o zi ce s-a produs in zeci de ani?
    Astfel de programe absurde inca mai circula in minti absurde...
    De ce nu se fac programe sa se educe lumea sa nu mai arunce si sa se arate riscurile unei asemeanea poluari? Cred ca asta e ce se poate face. Adica sa fim vigilenti cu persoanele pe care le intalnim pe strada si care arunca pe jos. Sa ne luam de angajatii primariilor care desi sunt instruiti uneori sa diferentieze recoltarea deseurilor, chiar daca sunt in unele locuri containere separate, le amesteca in aceeasi masina unica. Dar daca nu se face peste tot strangerea diferentiata a deseurilor e inutil sa mai ai pretentii de genul asta.
    Apoi sunt oameni platiti sa faca asa ceva, pe care ii platim cu totii. Pai la asa actiuni ii invatam cu narav. Or sa zica: lasa ca oricum se organizeaza fraierii sa faca curatenie "intr-o zi" :), deci nu mai e nevoie sa facem alte eforturi.

Adăugat 1 an în urmă #
  18. User has not uploaded an avatar chirac
    Neinregistrat

Am putea curata Romania chiar intr-o zi! Bine inteles daca este vointa,daca cei-ce sunt abonati la a face mizerie or intelege ca locul gunoiului este la ghena.Am putea da mii de kilometri patrati de oxigen daca guvernul ar aloca pentru energia verde bani,fara sa astepte investitori de afara.Cu citeva milioane de euro se pot planta toate terenurile pirlogite de timp aducind la visteria statului sume imense o data cu re coltarea si prelucrarea materiei prime.Ar fi un program maret ce ar aduce si locuri de munca si beneficii .Sustine-ti SALCIA ENERGETICA!

Adăugat 1 an în urmă #
  19. User has not uploaded an avatar miflorian
    Neinregistrat

uitati aici exact ideea de "curatat o tara intr-o zi" aplicat cu succes in estonia.
    deci daca vrei chiar se poate.
    http://life.hotnews.ro/stiri-fun-6116711-clipul-zilei-cum-scapat-tara-gunoi.htm

Adăugat 1 an în urmă #
  20. salut...ideea ii grozava doar ca nu prea are cine sa o puna in practica ......sa fim seriosi ........... romani is prea ocupati cu altele.......... decat sa faca curat......

Adăugat 1 an în urmă #
  21. am obiceiul ca duminica impreuna cu familia sa mergem pe deal la marginea padurii sa ne relaxam la un gratar la o bere la un tenis ,etc...,si la terminare pun copiii sa adune pungile peturile, hartiile si tot ce ramane de la noi.pot spune ca mi-am educat copiii ca sa iubeasca natura.viitorul trebuie sa fie curat invatati copiii sa fie curati!

Adăugat 1 an în urmă #
  22. As vrea si eu sa ma implic in acest proiect. Ar fi bine sa fim anuntati din timp cand se mai face curatenie. Dasa se organizeaza ceva, astept invitatia pe mail contact@ecosezon.ro

Adăugat 1 an în urmă #
  23. Throughout wedding planning Jenn craggy native Goodwill supplies collecting vintage sapphire beaker vessels for desk decor and cerulean willow and drift blue dessert plates to use to provide wedding cake. Both the cobalt and the dessert plates were packaged and given to guests as favors. Another wedding themes was ardor birds, cheap Christian Louboutin Boots on sale which were found on the invitation suite, place cards and as the cake toppers, as a pair of vintage chinaware ducks found in an antique stockroom.

Adăugat 1 an în urmă #
  24. User has not uploaded an avatar victor
    Neinregistrat

Sunt un cetatian al RM si sunt si eu la curent cu catastrofa care ne asteapta si pe noi ))) vreau sa fiu la curent cu toate stirile daca ma poate cineva ajuta scrietimi pe mail: victor_samsonov@mail.ru

Adăugat 1 an în urmă #
  25. User has not uploaded an avatar bogdan
    Neinregistrat

cum fac sa intru si eu intr-un program ca acesta???sunt tare curios.si intr-un anti-fumat deasemenea.ma puteti gasi pe messenger.id yo_bob_89.multumesc.

Adăugat 1 an în urmă #
  26. Salut. Ca să te înscrii ca voluntar pentru curăţenie e foarte uşor. Accesezi link-ul ăsta: http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/ şi urmăreşti instrucţiunile. Ne vedem la curăţenie! Smiley vine şi el: http://www.youtube.com/watch?v=dBlj-5yU5DI .

Pentru distracţie puteţi urmări filmuleţele realizate de voluntarii din echipa Let's Do It, Romania: Circuitul PET-ului în natură,
    Hitler vs. Let's Do It, Romania.

Adăugat 1 an în urmă #
  27. Salut. Ca să te înscrii ca voluntar pentru curăţenie e foarte uşor. Accesezi link-ul ăsta: http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/ şi urmăreşti instrucţiunile. Ne vedem la curăţenie! Smiley vine şi el.

Pentru distracţie puteţi urmări filmuleţele realizate de voluntarii din echipa Let's Do It, Romania: Circuitul PET-ului în natură,
    Hitler vs. Let's Do It, Romania.

Adăugat 1 an în urmă #
  28. User has not uploaded an avatar Adrian Fita
    Neinregistrat

Românii adoră să iasă la picnic :)
    La un mic şi la o bere, ziua trece cu plăcere.
    Ce rămâne insă după... e durere.
    Hai să curăţăm tot ce s-a strâns in zeci de ani de nepăsare. Pe 25 septembrie vom ieşi să curăţăm arealele naturale ale ţării.
    Vino şi tu alături de noi. Înscrie-te pe http://www.letsdoitromania.ro

Acest spot a fost realizat de Marin Dinescu (regie) // Bogdan Lazăr (imagine) // Dragos Frățilă (copywrite) // Cuzin Toma, Adrian Văncică și Dora Codiță (actori).

http://www.youtube.com/watch?v=VEf42662Bsg

Adăugat 1 an în urmă #
  29. User has not uploaded an avatar pam
    Neinregistrat

Puteti sa indicati vreo zona din Romania care nu a fost in vreun fel afectata de gunoaie, exceptand zone imposibil de atins de obisnuti creste muntoase sau foarte accidentate?

Nu cred ca exista vreo zona verde accesibila unde vreun fel de pet, plastic etc.

Hartii bucati de lemn nici nu mai intra in calcul.

Adăugat 1 an în urmă #
  30. User has not uploaded an avatar simona
    Neinregistrat

careva din Tulcea implicat in proiect? Vreau si eu sa fiu voluntar dar inca n-am o echipa formata. dak3_sim0na@yahoo.com

Adăugat 1 an în urmă #
  31. User has not uploaded an avatar stefanyka
    Neinregistrat

Stramosii nostri nu au putut,[dupa cum scrie istoria lasata din cele mai vechi timpuri] noi nu am putut,copii nostri nu vor putea sa curete Rominia la propriu si la figurat de gunoaiele pe care le avem,pe care l-eam avut si pe cele pe care le vom avea,pt.ca totul ramine mostenire,si se mosteneste....

Adăugat 1 an în urmă #
  32. User has not uploaded an avatar augustina
    Neinregistrat

atat timp cat nu facem ceva pentru educatia populatie in acest sens,te lupti cu morile de vant.nepoata mea,apropo de mostenire,in varsta de 13 ani,fiica a deltei,traind la mila 23,sta cu ochi pe turisti ca pe butelie,sa nu cumva sa arunce ceva in apa sau pe jos,ca vad ei ce inseamna o lipoveanca veritabila,si face tot felul de afise in ideea de a sensibiliza"gunoaiele", sa nu se imprastie...
    'gunoi e cel care arunca" e unul din sloganuri.deci ....poate asa ....oprim cel putin fenomenul

Adăugat 1 an în urmă #
  33. User has not uploaded an avatar enhlives
    Neinregistrat

Din pacate, problema gunoaielor este mai grava ! Ele provin nu numai din surse interne ci si din surse externe, pe primul loc fiind cele italiene: http://www.directproprietar.ro/Mafia-napolitan-sufoc-Romnia-cu-gunoaiele-italienilor

Adăugat 1 an în urmă #
  34. User has not uploaded an avatar floare
    Neinregistrat

parca e prea multa orba pesimista. scrieti daca aveti ce spune in favoarea initiativei...

Adăugat 1 an în urmă #
  35. User has not uploaded an avatar floare
    Neinregistrat

parca e prea multa vorba pesimista. scrieti daca aveti ce spune in favoarea initiativei...

Adăugat 1 an în urmă #
  36. Este cineva din Iasi si e interesat sa participe la o asemenea actiune?

Adăugat 1 an în urmă #
  37. User has not uploaded an avatar mircea
    Neinregistrat

problema pe care o aveti si avem ca acceásta actiune nu are suficienta reclama...faceti un sondaj,si intrebati lumea daca or auzit de Curatam Romania intr-o zi!

Adăugat 11 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri