EcoSapiens »Forum » Ecologie Urbana » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Cum poate creste suprafata verde a oraselor

(9 posts)

1. User has not uploaded an avatar Stelian Cinca
    Neinregistrat

Fundatia Nationala pentru Management Ecologic a propus comunitatilor locale un program ieftin si usor de dus la indeplinire, de inverzire, pentru inceput, a cladirilor publice, plantand in jurul acestora vita de vie canadiana...In Bucuresti s-ar castiga, astfel, cateva mii de hectare de suprafata verde. Detalii, pe site-ul fundatiei - http://maneco.lx.ro. Tot aci veti gasi si proiectul nostru de ecologizare a cuvetei intravilane a Dambovitei, ca si programul national de renaturare a luncii Dunarii romanesti.M-ar interesa punctul dv de veder. O zi buna.

Adăugat 1 an în urmă #

2. Folex - solutia la criza energetica
  3. Eu am mai pus spre discutie mai demult o idee - acoperisurile vii. Din pacate ideea asta nu prea a prins pt ca nu s-a discutat.

Simplist consta in acoperirea teraselor blocurilor, peste folia de hidroizolatie, cu un strat de drenaj usor (diferite materiale plastice sau argila expanadata, etc) peste care se pune un strat fertil si care se sadeste.

Variante sunt foarte multe si in functie de variabilele implicate se poate opta de la gazon simplu, (se aleg specii putin pretentioase la apa, pt a nu necesita irigatii - i.i festuca, etc) pana la adevarate gradini si parcuri pe terasele blocurilor.

Avantaje - pai vazut de sus, Bucuresti-ul de exemplu, este o pata neagra reprezentata de acoperisurile acoperite de membrana hydroizolatoare. aplicand aceasta metoda se va schimba intr-o pata verde. Ecologia urbana se va schimba in bine, aerul va fi mai curat, buffer pt praf, buffer pentru apa din precipitatii , etc.

In Europa nemtii sunt cei mai avansati la acest capitol, avand deja instalat mai mult de 5 milioane de metrii patrati de acoperisuri vii, urmati indeaproape de franta, anglia, olanda.. etc

Adăugat 1 an în urmă #
  4. minunata idee . . . cu acoperisurile verzi . . .

Adăugat 5 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar Raluca
    Neinregistrat

Acoperisuri verzi, fatade verzi (plante agatatoare, de ce nu autohtone?! zorelele de exemplu), parcari cu dale cu iarba (sau cat mai putin transport personal si cat mai mult transport in comun, biciclete si mers pe jos), lupta cu fiecare cm2 de beton inutil si transformarea lui in gradini, cat mai multi copaci plantati - nu taiati.. toate sunt solutii care cred ca ar putea ajuta. Si, nu in ultimul rand: un spatiu public si privat verde ingrijit! nu e deloc greu sa faci o gradina frumoasa si nu trebuie neaparat sa bagi multi bani in ea, trebuie doar sa o ingrijesti. Eu prima oara am vazut gradini frumoase in fata caselor din America si Canada (inca un amanunt: acolo foarte putini au garduri, ceea ce da senzatia unui spatiu public mai larg si mai primitor). Mai vazusem prin filme, dar ma gandeam mai mult ca e un set-up ptr pelicula :)
    Inca un plus ptr. acoperisurile verzi: intr-un oras aproape total betonat, sint refugii ptr. pasari.
    Dar, inainte de transformarea acoperisului intr-unul verde trebuie verificata structura de rezistenta. (nu sunt inginer de rezistenta, dar la prima judecata, daca terasele cladirilor sunt proiectate sa sustina incarcatura zapezii, or sa reziste si la un strat de pamant de 30-40cm. daca sunt proiectate sa fie terase circulabile, e si mai bine. dar chiar si stiind ce fel de terasa ai, trebuie sa verifici starea structurii inainte).

Adăugat 4 luni în urmă #
  6. User has not uploaded an avatar Green_roof
    Neinregistrat

http://en.wikipedia.org/wiki/Green_roof

Adăugat 4 luni în urmă #
  7. si plantele gatatoare sunt frumoase . . . am vazut in bucuresti case acoperite de plante erau verzi de sus pana jos erau minunate . . .

Adăugat 4 luni în urmă #

8. Din pacate nici nu poate fi vorba de cresterea suprafetelor verzi atata timp cat se defriseaza intr-o veselie spatii verzi,unele unice in Bucuresti. Este cazul plantatiei de duzi din Bucuresti sector 2 str.Vatra Luminoasa 106 care a fost defrisata mai mult de jumatate pentru a se construi un imobil,cu ce destinatie...? Oare nimeni nu are nimic de spus ? Cine doreste ma poate contacta pe adriansofonea@yahoo.com Problema s-a dat la OTV si ar fi un subiect interesant de discutat.

Adăugat 4 luni în urmă #
  9. nu multi au ceva de spus pt ca pe multi ii doare in cot . . . multi nu stiu efectele defrisarii sau le stiu dar le ignora . . . RESPECT pt cei carora le pasa . . .

Adăugat 4 luni în urmă #
  10. intai si intai, intrebarea e : cum putem opri reducerea spatiilor verzi din orase? cu atatea constructii care rasar asa ca si ciupercile dupa ploaie.. si pe timp de criza.. unde vrei sa plantezi copacii? pe acoperisuri? cum fac americanii si japonezii?

Adăugat 4 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri