EcoSapiens »Forum » Incalzirea globala » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Cum impiedicam incalzirea?

Adăugat 2 ani în urmă #

2. Folex - solutia la criza energetica
  3. Plantind , cultivind si mai ales megind.
    Sint persoane care parca s-au nascut in autoturism uitind ca in spatele lui lasa aer ars,CO2,microparticule de cauciuc , plachete de frina si particule de ambreaj.

Adăugat 2 ani în urmă #
  4. ca sa afla-ti mai multe despre incalzitea globala ,si daca ea exista cu adevarat sau nu , scrie-ti pe motorul google (era pinguinului) si acolo ve-ti gasi multe raspunsuri ,,,,probabil ,,,cam la ce discuta aici.

Adăugat 2 ani în urmă #
  5. bun link marinaug15,
    nu trebuie neaparat sa fie adevarat, dar iti da si o alta privire asupra problemei...

am mai aitins si eu unele subiecte enumerate acolo, dar cum am defectul de a scrie mesaje lungi, probabil ca nu le-au citit prea multi...

Sa fie asta inca un rezultat al manipularii prin media ?? :))) Am vazut recent intr-un film american o replica ce m-a shocat putin: o tipa rasfoia o carte, si altcineva i-a replicat: doar nu o sa iti pierzi timpul cintind-o?? asteapta pana iese filmul!!!!

Ceva de genul "nu cititi ca aflati prea multe, va spunem noi la televizor tot ce trebuie sa stiti..."

Pai ia uitati-va la copii, cine mai citeste in ziua de azi?? Ca sa nu mai vorbesc de pretul cartilor - astronomic... isi mai poate permite oricine azi carti???

As vrea sa il vad si eu pe Spilberg cand pune in film cartile si gandirile lui Noica, Nae Ionescu, Tutea, Platon, CZC, si altii...

Adăugat 2 ani în urmă #
  6. Salutare la toti!
    Incalzirea despre care toti suntem atat de oripilati nu este decat o imaginatie a unora dusa la extrem de catre restul, cei care nu cunosc asemenea fenomene! Eu vreau doar sa fac cunoscuta ideea conform careia incalzirea globala este un proces pe care noi NU IL PUTEM IMPIEDICA!!Trebuie sa intelegem asta!Este un ciclu climatic normal pe care pamantul l-a avut dintotdeauna!
    Daca nu intelegem asta, vom ajunge sa traim tot timpul cu frica in noi.
    Numai bine!

Adăugat 2 ani în urmă #
  7. Si tot legat de asta...e adevarat ca oamenii nu fac decat sa catalizeze procesul de incalzire, prin toate activitatile lui INTERESANTE pe care le intreprinde zi de zi! Sunt cativa factori cheie cu care noi contribuim din plin la acest fenomen: poluarea, defrisarile, suprapopularea unor suprafete etc.
    Deci repet, sa nu credem ca putem opri incalzirea globala! O putem ameliora si atat. Totul depinde de noi.

Adăugat 2 ani în urmă #

8. Pacat ca totul depinde de 1% din cei care gandesc in acest fel (asa cum esti si tu -mariubio-). Daca am putea implementa cateva din aceste actiuni amliorative in mintea acelora care nu se gandesc decat la profituri fabuloase, dar nu si la gravitatea perturbatoare pe care o au asupra mediului. Ma refer aici la ceea ce e precizat mai sus ( defrisari, poluare, etc. ). Oricum, stati toti linistiti pentru ca incalzirea globala nu o sa ne afecteze atat de drastic nici pe noi si poate nici pe copiii nostri. E doar ceva natural, firesc, asa cum s-a intamplat cu glaciatiunile.
    Apropo de cei care stau cu fundul all day long in masina ...din punctul meu de vedere nu ei sunt vinovati ca polueaza. Daca ar exista un cost mai mic sau cat de cat accesibil pentru o masina ecoogica , eu, cred ca optiunea majoritatii s-ar indrepta inspre aceasta.

Adăugat 2 ani în urmă #
  9. O mare problema pentru omenire este defrisarea padurilor tropicale si ecuatoriale.Asta cred ca modifica cel mai acut fenomenul de schimbare climatica.Padurile tropicale sunt, cred eu, cele mai importante ecosisteme de pe glob pentru ca ocupa o suprafata impresionanta si au o diversitate extraordinara.Cu ce ne ajuta pe noi aceste paduri? -ar trebui sa intelegem ca aduc un aport foarte important la oxigenul total de pe Terra si, nu in ultimul rand sunt cele care "atrag precipitatiile"...Si vorbind de biodiversitate, exista specii de plante foarte importante si foarte RARE(unele mai supravietuind doar prin cateva exemplare!!!).
    Eu cred ca distrugerea acestui spatiu inseamna autodistrugere...Vreau sa stiu ce parere aveti!
    Numai bine!!

Adăugat 2 ani în urmă #
  10. De impiedicat incalzirea globala (cred ca la asta se refera) nu stiu daca este posibil. Dar sunt de parere ca puterea exemplului face mult mai mult decat o campanie de presa (sa spunem).
    Cati dintre noi recicleaza gunoiul, cati au plantat un copac, cati ne gandim cat curent electric/apa calda consumam? Si asa mai departe...

Adăugat 2 ani în urmă #
  11. Buna , Tuturor,
    Cred ca am mai scris-o pe forum un motor termic arde aer curat si relativ rece si il transforma in gaz poluant incandescent ; cred ca sinte-ti de acord pina aici dar cit aer arde un motor termic pentru un singur litru de combustibil...??? Eu stiu ca paguba este de 15-17 litri de aer pe litru de combustibil si cred daca imi aduc bine aminte ca incepind de la 18 000 m altitudine nu prea mai gasim oxigen...nu stiu exact ce volum respirabil reprezinta 1 litru de aer dar 15 litri de aer arsi pentru un singur litru de combustibil eu cred ca de aici vin toate necazurile cu incalzirea globala, taifunurile ,etc ..voi ce zice-ti ..
    Sa auzim de bine

Adăugat 2 ani în urmă #
  12. Din pacate noi nu putem impiedeca incalzirea globala, deoarece ea este o parte a unui ciclu normal in care intra pamantul: PERIOADA CALDA SI PERIOADA GLACIARA,datorita devierilor orbitei terestre in jurul Soarelui ;pana acum pamantul a trecut prin 20 de astfel de cicluri.Dar cu siguranta ca datorita poluarii masive, grabim , poate chiar periclitam acest ciclu normal,iar natura ne poate rezerva surprize de neimaginat!

Adăugat 2 ani în urmă #
  13. Spam...
    Imi pare rau, dar o alta modalitate de raportare a postului nu am gasit...

Adăugat 2 ani în urmă #
  14. in primul rand scapam de cateva mijloace de transport . . . nu de tot macar sa le reducem . . . cum ar fi avioanele , masinile si trenurile . . . nu moare nimeni daca mai merge si pe jos si cu bicileta asa e si sanatos . . .

Adăugat 4 luni în urmă #
  15. mai plantam pe ici pe colo cativa pomi . . . mai reducem din taierea pomilor . . . consumam mai putina hartie ca asa mai savam pomi sau macar o reciclam . . .

Adăugat 4 luni în urmă #
  16. solutii sunt multe dar nu le aplica nimeni si daca da sunt prea putini . . .

Adăugat 4 luni în urmă #
  17. mai aruncam si la cos . . . ca daia avem asa ceva nu pe jos . . . nu-mi place sa merg prin gunoie nu e igienic nu e sanatos . . .

Adăugat 4 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri