EcoSapiens »Forum » Afaceri ecologice » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Buna ziua,
    Ma intereseaza cateva sfaturi despre cum ar trebui sa incep o afacere in domeniul plantelor medicinale.
    Ma gandeam la cultivarea musetelului sau mentei ( orice alte sugestii, legate de locatia mea, Cluj, sunt binevenite). Nu cunosc multe despre acest domeniu, dar posed teren si vad in acest domeniu, un mare potential in viitor.Cum imi sugerati sa incep ? astept sfaturile voastre cu mare nerabdare.

Tudor

Adăugat 10 luni în urmă #

2. Salut Tudor
    As dorii sa cultiv plante medicinale,dar nu cunosc mai nimic in acest domeniu.Daca afli ceva da-mi un e-mail te rog mult. Adresa este: gymy_strainu@yahoo.com
    Multa bafta !!!

3. http://plantemedicinale.crestere-melci.ro/27/menta-cultivarea-prelucrarea-si-utilizarea-mentei
    Salut Tudor
    Am gasit ceva despre manta.Poate te ajuta cu ceva
    Bafta !

4. User has not uploaded an avatar mihaela
    Neinregistrat

buna,
    la acelasi lucru ma gandesc si eu de cateva zile ;
    de atunci incerc sa ma documentez de pe internet si sincer ma bucur ca mai sunt si alti oameni care se gandesc la aceasta afacere ;
    cred ca primul pas ar fi sa ne cumparam cel putin o carte in domeniu ... eu chiar nu ma pricep deloc ... si cum suntem mai multi cred ca ar fi bine sa ne unim fortele ca sa progresam mai repede ... ce ziceti ?
    daca credeti ca va intereseaza postez adresa mea de mail mihaela327@yahoo.com si astept vesti ... toate bune

5. User has not uploaded an avatar Jean
    Neinregistrat

Incercati la urmatoarea adresa, merita

http://www.ideideafaceri.ro/index.php

6. De o luna ma gindesc numai la livezi de nuci si in ultimul timp si la acest subiect.Am spicuit putin din programul:PNDR, in masura 112 unde figura si subiectul:PROCESAREA PLANTELOR MEDICINALE, care se pare ca poate fi finantat de FEADR nerambursabil.Ma voi documenta si eu in acest domeniu si in speranta de a fi o complectare a cunostintelor voastre ceea ce imi doresc sa fie reciproc.
    E-mail-iuliusgino@yahoo.com

7. User has not uploaded an avatar miruna ioana
    Neinregistrat

Buna,

Exista o lucrare pe CD: Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic.

www.plante-medicinale.afacerilacheie.ro

Adăugat 9 luni în urmă #
  8. User has not uploaded an avatar alexandru
    Neinregistrat

Pt a avea succes pe viitor trebuie sa aveti in vedere un aspect destul de important, adica terenul sa fie protejat ecologic , adica sa puteti produce plante ecologice.Terenul il puteti certifica ca fiind ecologic si veti avea succes si cu alte culturi. Nu va speriati este usor, dar interesati-va cum.Vedeti pe net le Ministerul Agriculturii. Aceste culturi vor fi viitorul apropiat si le puteti vinde mai usor eventual si la export. Eu mi-am luat un teren in m-tii Iezer destul de mare tocmai pt a trai o viata mai curata din multe puncte de vedere dar si pt a intreprinde o afacere de eco-turism-vegetarian. Va admir si sa aveti curaj pt ca acesta este viitorul medicinei naturiste, eu sunt pasionat de aceasta si de med nutritionista.

Adăugat 9 luni în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar MANU
    Neinregistrat

De ceva timp, m-am tot documentat pe net despre tot felul de afaceri, melci, struti, ciuperci, etc...insa m-am oprit la plantele medicinale.Asta pt. ca tatal meu e vegetarian si naturist convins. Am gasit pe la el tot felul de compendii despre plantele astea medicinale. Cine e interesat ...ma pot uita si pot da informatii. Intrebarea e: A facut cineva afaceri din asta?

Adăugat 9 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar simona maria
    Neinregistrat

Sunt in contact cu o firma italiana recunoscuta la nivel mondial in domeniul produselor din plante medicinale. Daca sunteti proprietari de suprafete mari de teren si sunteti dispusi colaborarii va rog sa ma contactati pe mail si va voi da mai multe detalii.
    Multumesc
    kadeuss@yahoo.it

Adăugat 9 luni în urmă #
  11. pentru Simona Maria

am trimis un e-mail pe adresa kadeuss....... dar nu am primit nici-un raspuns

Adăugat 8 luni în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar radulescu carmen
    Neinregistrat

m-am gandit sa fac o cultura de plante medicinale in sistem ecologic,insa problema mea e urmatoarea;am un teren de 2ha pe care este cultivata vita de vie,as putea sa o scot,dar cat de ecologice vor fi culturile daca in jurul terenului meu e plin de vita de vie.astept un raspuns de la voi.bafta la toti!e-mail-ul meu este-radulescucarmen75@yahoo.it

Adăugat 8 luni în urmă #
  13. User has not uploaded an avatar radu
    Neinregistrat

salutare,care vreti sa va apucati de plante medicinale mai intai interesativa de desfacere pentru ca majoritatea firmelor importa materia prima din afara la niste preturi de te doare mintea. la noi nici banii investiti nu ii scoti . dupa parerea mea nu merita.

Adăugat 8 luni în urmă #
  14. Eu imi doresc un magazin naturist, am si spatiul potrivit.Si pentru ca nu sunt nici cadru medical, nici farmacist, pot sa imi fac asa un magazin? Am studii dar de alta specialitate.Imi poate spune cineva de ce autorizatii speciale am nevoie?

Adăugat 7 luni în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar alexandru
    Neinregistrat

nu aveti idee cat de cautate ceaiurile sau produsele romanesti la noi in tara dar mai ales afara. conditia de baza este sa fie marcate pe ambalaj provenienta( tara,judetul,localitatea) si in acest fel succesul este sigur. verifica in farmacii sau plafaruri si veti vedea ca nu este mentionat unde sa produsa cultura, tocmai ce spunea Radu, pentru ca sunt importate. tocmai de aici vine in mare parte succesul, deoarece consumatorul doreste ceva autohton stiind foarte bine ca acestea au alta calitate si siguranta asupra produsului. daca se face micul efort de a produce ecologic(natural) e bine sa stiti ca succesul este pe deplin.

Adăugat 7 luni în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar ionut
    Neinregistrat

As fi interesat si eu de aceasta oportunitate,dar nu stiu daca merita.
    Ma puteti ajuta cumnva?
    Adresa email: cycionut_ionut@yahoo.com

Adăugat 6 luni în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar Dan
    Neinregistrat

Buna
    sunt un fost cultivator de plante medicinale , am colaborat si cu Institutul de Cercetare pentru Plante Medicinale si Aromatice Fundulea va pot spune ca in perioada 1998 - 2005 aceasta a fost o afacere foarte profitabila , aceasta si datorita faptului ca eram printre putini cultivatori din judet .Profitul a inceput sa scada odata cu cresterea numarului de cultivatori si cresterea cantitatilor de plante importate si care datorita tehnologiei pe care le detin anumiti producatoriau au pret de cost redus ex francezi au combina de recoltat galbenele .Din culturile infiintate enumar musetel ,anghinarie,armurariu,menta ,salvie , galbenele ,pe langa aceasta am avut si punct de recoltare plante medicinale din flora spontana cu o gama foarte mare de plante. Atentie pentru cultivatori de musetel la tehnologia culturii nu introduceti samanta in pamant deoarece fara lumina nu germineaza . Atentie mare si la procesatori sunt uni care profita de anumite conditii contractuale te finanteaza inainte si preiau la urma cu un pret mic

Adăugat 6 luni în urmă #
  18. Eu acuma ma apuc de un proiect pentru cultivarea plantelor medicinale, m-ar ineteresa daca sti cineva cam care ar fi costurile la cultivarea de roininta, salvie, menta. adresa mea de emai este botond68@yahoo.com
    Am documentatia cu tehnica de cultivare.
    Multumesc anticipat!

Adăugat 6 luni în urmă #
  19. User has not uploaded an avatar Iustin
    Neinregistrat

Aleaxandru, imi place ideea ta in legatura cu ecoturismul si recunosc ca m-am gandit la ceva asemanator.
    Daca imi poti trimite un mail cu ceva poze sau detalii la adresa iustincazan@yahoo.com ti-as fi recunoscator.Daca nu pot intreprinde ceva asemanator, atunci macar client as putea fi.

Adăugat 6 luni în urmă #
  20. User has not uploaded an avatar catalin
    Neinregistrat

As vrea sa ma apuc si eu de cultivarea plantelor medicinale dar nu stiu cum se cultiva si cum se colecteaza si daca imi poate spune cineva care ar fi profitu la 1ha de menta

Adăugat 6 luni în urmă #
  21. Comanda CD-ul, nu e scump:

www.plante-medicinale.afacerilacheie.ro

Adăugat 6 luni în urmă #
  22. User has not uploaded an avatar pavel emanuel
    Neinregistrat

as dori sa pun 4-5 ha de menta sau de orice alta planta medicinala sau aromatica. tehnologia pt plante o am . problema este piata de desfacere. stiu ca suna aiurea,dar ma poate ajuta cineva in legatura cu gasirea unei piete de desfacere? va multumesc. adresa mea de mail : mama_vortex_136941@yahoo.com

Adăugat 5 luni în urmă #
  23. User has not uploaded an avatar mihai
    Neinregistrat

sunt din zona muntilor rodnei si cred ca ar merita sa incep o astfel de afacere, dar nu am idee de unde sa incep. daca cineva ma poate ajuta, astept sugestii pe mihaicorneliamaria@yahoo.com.

Adăugat 5 luni în urmă #
  24. User has not uploaded an avatar Petrut
    Neinregistrat

Eu sunt nou pe aici si m-ar interesa sa intru intr-o astfel de afacere cu plante medicinale!
    Daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu ceva sfaturi practice, sau documentaii privind tehnologiile de cultivare cat si unde se pot distribui , adresa de marl este bujor_petrica@yahoo.com

Adăugat 4 luni în urmă #
  25. User has not uploaded an avatar adi
    Neinregistrat

salut, as dori sa plantez si eu un ha de plante medicinale dar stie cineva unde le putem comercializa??va multumesc sugestii la toneanu_adi@yahoo.com

Adăugat 4 luni în urmă #
  26. User has not uploaded an avatar Varga Lorand
    Neinregistrat

problema tuturor ramane gasirea unei pieţe de desfacere.Atunci cum poţi să rişti să investeşti ?Vă puteţi asuma acest risc?

Adăugat 4 luni în urmă #
  27. User has not uploaded an avatar Cristian
    Neinregistrat

Buna ziua! Si eu detin aproximativ 4 hectare de teren in zona BRAILA si chiar as vrea sa incep aceasta afacere. Daca cineva imi poate da mai multe detalii sa va rog mult sa ma contactati la adresa de mail:cristian020@yahoo.com. Multumesc!

Adăugat 4 luni în urmă #
  28. User has not uploaded an avatar cristian m
    Neinregistrat

ati reusit sa va documntati temeinic cu privire la cultivarea plantelor medicinale?

Adăugat 2 luni în urmă #
  29. User has not uploaded an avatar ion
    Neinregistrat

Buna seara! Ma poate ajuta cineva cu detalii cu privire la cultivare si piata desfacere pt.plante medicinale
    manea_ioncristian@yaoo.com

Adăugat 2 luni în urmă #
  30. User has not uploaded an avatar cimpoesu
    Neinregistrat

buna ziua.am si eu 50ha de teren,linga cotnari. pe care vreau sa cultiv plante medicinale.stie cineva,ce se preteaza pe o suprafata asa de mare ,costuri pe ha,unde se poate vinde si ce profit sar putea obtine?

Adăugat 2 luni în urmă #
  31. User has not uploaded an avatar niku
    Neinregistrat

vreau sa stiu si eu cate ceva despre afacerea asata

Adăugat 1 lună în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri