Body Shop, L'Occitane, Yves Rocher si multe altele care spun ca ar contine anumite ingrediente bio, nu sunt bio per total. Ce sens are sa cumperi un produs care contine extract de orez cultivat bio (sau orice, ma rog), cata vreme restul ingredientelor sunt denumiri chimicalo-fantasmagorice? In general, produsele ce contin apa necesita conservanti si companiile ii prefera pe cei ieftini, dar care usuca pielea, dau alergii, ca sa nu mai mentionam ca sunt testate pe animale. Este cumva ironic si paradoxal sa aplicam pe piele, pentru a fi frumosi, ceva ce a chinuit sau chiar ucis o alta fiinta, nu?
Am descoperit in Romania marca Mayam, am cumparat de pe magazinul mentionat mai sus, sideris.ro, sunt produse numai din ingrediente naturale, un produs are 4-5 ingrediente, fara denumiri chimice. Din pacate, tipic pentru "locatia" noastra, aceste produse au fost interzise de la productie, tocmai pentru ca sunt realizate, amestecate, imbuteliate si etichetate manual... adica exact ce se cauta/apreciaza in alte parti la noi este inabusit in fasa. Si Balm Balm imi plac, nu contin apa, sunt pure, doar din uleiuri si unturi naturale.
Sa speram ca lumea va uita de mirajul brandului celebru cu marketing agresiv si isi va aminti ca, totusi, galbenelele si aloe vera si shea dau tinerete pielii, nu apa combinata cu conservanti si substante de "umplutura"...