EcoSapiens »Forum » Energii regenerabile » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Constructii case verzi si productie de energie verde

(30 posts)

1. User has not uploaded an avatar Boda Geczo Rezso
    Neinregistrat

Am o firma care construieste case ecologice si cu productie proprie de energie (neconventionala).(solara,eoliana,geotermala,peleti si lemne)Primul care nu necesita legare la retea de curent,apa,canalizare va fii finalizata in 2010 iunie.

Adăugat 2 luni în urmă #

2. User has not uploaded an avatar alexandru
    Neinregistrat

frumos imi place mult cea ce faci, bravo . tot asa in mod ecologic gandesc si eu, mai ales ca sunt vegan(numai vegetale si doar in stare cruda), iar cat de curand voi incepe sa confectionez un anumit tip de eoliene dintre cele mai performante de tip savunius pt uzul casnic. sa ai grija ce model de eoliana si pompa de caldura dai in folosinta si ce tip de acumulatori folosesti pt a nu avea probleme, iti spun pt ca imi place domeniul si cunosc multe si nu vreau sa te doara capul mai tarziu. poate vorbim, noroc si bucurii

Adăugat 2 luni în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar Barbu Cristian
    Neinregistrat

Buna ziua.
    Fiind de profesie ing constructor,avand chiar o echipa as dori sa colaborez cu dumneavoastra daca se poate binenteles.Ma gandeam chiar sa promovez acest model de casa.In speranta unei colaborari cu dumneavoastra va multumesc anticipat.

Adăugat 2 luni în urmă #
  4. De fiecare data spunti numai palavre,daca nu puneti si ceva poze sa vada orice mohican cu ce se maninca casele astea ecologice.Adevarat si eu mi-am facut oarecum o asemenea casa.Dar poate mai sint altii si mai tari ca mine.Am energie din vint si fotovoltaic, am apa calda de la soare martie-noiembrie si incalzire cu panouri cu infrarosii pe timp de toamna-primavara si tot as mai vrea sa mai reduc din cheltuieli.Acum diabia le-am redus la jumatate.Cu respect.

Adăugat 2 luni în urmă #
  5. eoliana de 1 kw

img

Atasamente

1. img Picture_065.jpg (479.4 KB, 64 descarcari) acum 2 luni
    Adăugat 2 luni în urmă #
  6. Incalzire apa martie-noiembrie.

img

Atasamente

1. img Picture_007.jpg (327.3 KB, 44 descarcari) acum 2 luni
    Adăugat 2 luni în urmă #
  7. Fotovoltaice,patru consumatori casnici si doua lumina.

img

Atasamente

1. img Picture_015.jpg (322.5 KB, 50 descarcari) acum 2 luni
    Adăugat 2 luni în urmă #
  8. Incalzire cu infrarosii, doua de 350 w si unul de 500 w.

img

Atasamente

1. img Picture_015.jpg (484.1 KB, 44 descarcari) acum 2 luni
    Adăugat 2 luni în urmă #
  9. Domnule Bezman,

Felicitari si multumim pentru exemplu.
    Daca va imbunatatiti si termoizolarea casei, veti putea deveni cvasi-independent energetic.

Mult Succes!

Adăugat 2 luni în urmă #
  10. Draga d-le Ionescu deja am inceput acest lucru dar mai vreau sa fac ceva ... o sauna si cred ca voi fi perfect satisfacut de cunostintele mele.Urez tuturor sa-si atinga un scop in viata.Usor,usor cine vrea poate.

Adăugat 2 luni în urmă #
  11. Bezman, la multi ani! merge bine domnule instalatia? Vroiam sa intreb de bicicleta aia de incarcare,iese ceva? Am vazut la tv o bicicleta,dadeai la pedale si alimenta un pom de craciun caruia i se aprindeau becurile.

Adăugat 2 luni în urmă #
  12. Multumesc.Tocmai am gasit un sistem de generator foarte simplu,pentru bicicleta mea.Am desfacut o lanterna din aceea cu manivela si extraordinarce simplu dinam pe care il poti face la orice marime.Acum string magneti de la difuzoare mai mari pentru rotor.In rest totul este gata.Cind va fi gata fac poze.Cu respect.

Adăugat 2 luni în urmă #
  13. Cred ca dupa ce termin bicicleta,celelalte instrumente,panourile foto,eoliana, vor fi amintire.De cite ori se va descarca bateriile bicicleta le va incarca si in final voi avea nevoie numai de baterii cit mai multe.Nu mai spun de conditia fizica.Ii voi pune si in kilometraj sii voi testa pe toti prietenii cit pot invirti hi hi .Cu respect

Adăugat 2 luni în urmă #
  14. User has not uploaded an avatar alexandru
    Neinregistrat

bezman vad ca nu prea intelegi ..... ti-am spus cateva detalii despre generatorul pt bicicleta si vad ca tu cauti magneti de difuzoare........... daca nu folosesti modelul de generator de care ti-am spus si cu magneti neonidium de aici, altfel nu obtii randament nici 10 la suta.....http://www.supermagnete.de/rum/index.php?adwords_de_rum_magnet&gclid=CJmfy9LRv5wCFZwA4wodQH6zng............. te rog fii de inteles si nu te munci degeaba si realizeaza un lucru bun nu jucarii ca tot ai timp destul. bafta

Adăugat 2 luni în urmă #
  15. Am inteles destul de bine dar pina nu vad cu ochii mei rezultatul nu ma aveturez.Voi face un model simplu dupa care voi cumpara si supermagneti.

Adăugat 2 luni în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar Boda Geczo Rezso
    Neinregistrat

Multumesc Dl. Barbu C. da se poate vorbii de o colaborare dar asta numai intre noi doi.
    Despre mine gasiti tot numai tastati numele in Google sau alt motor de cautare.
    Daca vreti sa vedeti cam cum lucram puteti sa ne vizitati pe una din santiere sau pe
    www.casaverde.ws
    Cu stima Rezso

Adăugat 2 luni în urmă #
  17. Felicitari d-le Boda.Da acesta este viitorul dar pe praful asta este cam greu.Ma intereseaza ce fel de tevi sint acelea din pardoseala? Din plastic, furtun ..

Adăugat 2 luni în urmă #
  18. Buna ziua DL. Bezman,da sint tevi de PE care rezista la 6Bari/95 *C(dar avem nevoie dar de 1,2 Bari si max.40 *C),cu bariera de oxigen si alte ,,minuni''
    in reteaua mea se poate cumpara de la 2,5Lei-3,2Lei in functie de cantitate.(Tiemme, Rehau etc.)
    Se poate folosi la incalzire in pardoseala sau de perete,la invelitoare reci avem aprox. 100W/mp

Adăugat 1 lună în urmă #
  19. Cateva poze cerute de Dl. Bezman

img img

Atasamente

1. img 12112009204.jpg (402.8 KB, 43 descarcari) acum 1 lună
    2. img 02102009099.jpg (315.3 KB, 41 descarcari) acum 1 lună
    Adăugat 1 lună în urmă #
  20. Si inca doua

img img

Atasamente

1. img IMG_2787.jpg (168 KB, 31 descarcari) acum 1 lună
    2. img 31102009155.jpg (213.9 KB, 31 descarcari) acum 1 lună
    Adăugat 1 lună în urmă #
  21. ACUM

img img

Atasamente

1. img IMG_2932.jpg (180.3 KB, 40 descarcari) acum 1 lună
    2. img IMG_2940.jpg (116.4 KB, 30 descarcari) acum 1 lună
    Adăugat 1 lună în urmă #
  22. Boda, vad ca ai montata acolo 6 panouri solare de incalzit apa si cam 6 sau 10 panouri fotovoltaice
    de 40sau 60w. Este buna ideia nu zic nu dar cum functioneaza daca ai terminat vreo casa?
    ma gandeam ca in primul rand costa mult instalatia in al doilea ,oricum nu va avea curent.
    Sau mai bine explica tu sa inteleg si eu. De ce nu ar fi mai buna varianta cu centrala pe peleti?

Adăugat 1 lună în urmă #
  23. Multumesc, pentru informatie.Cele 6 panouri pentru incalzit apa banuiesc ca sint de tipul care incalzesc si atunci cind sint nori adica cu ultraviolete si antigel altfel iarna nu ar avea nici-un folos.Cit despre tevile PE urmeaza sa studiez mai in amanuntime.Cu respect

Adăugat 1 lună în urmă #
  24. User has not uploaded an avatar doctoru
    Neinregistrat

Buna ziua!
    Felicitari in primul rand d-lui Boda pt initiativa dansului privind casele eco.
    O intrebare as avea si eu totusi:spuneti-mi va rog la ce pret se ridica o astfel de casa, iar pe siteul d-voastra am vazut mai multe proiecte si idei, iar intrebarea mea ar fi cate asemenea proiecte cum e ex casei de mai sus ati realizat? Doresc sa-mi fac si eu o parere, pe praful asta nu prea-ti vine sa te apuci de casa decat daca are ceva intradevar cu mult mai bun.
    Mentionez ca nu sunt f mare cunoscator in acest domeniu.
    Toate cele bune

Adăugat 1 lună în urmă #
  25. Tim, da sint panouri solare de apa calda in total 18mp racordate la un rezervor de 1800L si un boiler de 300L.Functioneaza si iarna am ales acest tip de panouri ca s pot dezgheta prin recirculare apa si se dezgheata si panouriile fotov.,care sint 9 bucati la 180W/48V,sistemul este completat de un eolian vertical de 2KW si niste termogeneratoare in cos.Si am si acuma(zapada de 20cm pe restul acoperisului) destula energie pentru lucrariile din interior.Nu am o casa din asta terminata dar am vile si sanatorii care sint alimentate de la sisteme similare.

Adăugat 1 lună în urmă #
  26. Daca un bransament de joasa tensiune se executa la preturi incepind de la 3000 de lei si ajung la 25000 sau mai mult merita investitia,3kw de eolian se poate scoate la 8000 de euro cu totul chiar si cu un generator diesel automat in cazuri de pana de curent.Panouriile la mine se vind cu 2,2 Euro/W.

Adăugat 1 lună în urmă #
  27. Doctoru,Preturiile sint cam cu 30% mai mari ca la alte case ,acest sistem este mai bun pt. cei care nu au bransament electric,daca este departe de sursa de energie diferenta de pret este mult mai mic.
    Este si mai bine daca sint 2-4 case si fac o asociatie sau firma si cer bani de la stat pentru proiect.
    Sint si alte cai dar trebuie sa stim ce vreti sa faceti.

Adăugat 1 lună în urmă #
  28. boda ,e primul montaj?
    ai un mesaj la profil...

Adăugat 1 lună în urmă #
  29. Succes in continuare si dv. si lui tim in afaceri.Eu sint un umil pensionar cu greu mi-am facut ce am.Cu respect pentru cei ce aduc in viata noastra ce altii fac de mult.Ca a nostri conducatori au grija numai de ei.

Adăugat 1 lună în urmă #
  30. Salut Rezso,

Departe de a cere un deviz dar la ce se refera
    comparatia de pret " cam cu 30% mai mare ca la alte case"?

Am analizat tehnologiile pentru costructii pe structura de lemn
    si mi se pare confuza afirmatia.

Am pe www.tegral.ro un proiect in curs de autorizare
    la care se mai poate inca lucra la alegerea strucurii.

img img

Atasamente

1. img c7.jpg (1897.8 KB, 23 descarcari) acum 1 lună
    2. img c10.jpg (1795.4 KB, 21 descarcari) acum 1 lună
    Adăugat 1 lună în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri