In primul rand imi pare bine ca sunt cetateni care le pasa de padure. in al doile rand, si eu sunt din zona si cunosc f.bine mafia defrisarilor ilegale de padure. sesizarile din zona sunt fara efect deoarece mafia lemnului este formata din- ocolul silvic-garda de mediu-primarie-politie. Orice actiune de control in zona este bine facuta, infractorii fiind instiintati din timp. se stie ca fiecare taietor de lemne din trusa personala nu-i lipseste telefonul mobil. in al doilea rand daca se doreste un control se poate verifica ca in zona, Agas, nu exista momentan nici un contract Romsilva de exploatare de lemn. Locuitorii de pe paraul Agasului , cand au dorit sa protesteze, prin blocarea utilajelor de exploatare frauduloasa de lemn, au fost amenintati de politia locala si primar ca vor plati daune firmei de defrisare a padurilor, pentru ca nu sunt lasati sa-si onoreze un contract de exploatare !! ! Am verificat la Romsilva si acestia au spus ca nu exista in acel moment aviz de exploatare lemnoasa !!!! Deasemenea este interesant ca majoritatea taierilor si transportul bustenilor se face in timpul noptii !!!!Firma a motivat ca nu vor sa deranjeze sistemul ecologic, pe timpul zilei, albinele, in cautare de polen !!!Ce s-ar putea face este mobilizarea tuturor ca noi, constituirea sau aderarea la o asociatie puternica de monitorizare a mediului, accesarea la un proiect european de acest fel, , instalarea unui sistem de videocamere wireles,denuntarea traficului de lemn, cooptarea institutii gen.sri, diicot, etc, sunt o gramada de metode. trebuie doar sa fii consecvent si lupti cu toate mijloacele pentru combaterea acestui fenomen.