In pascani in parc ciori moarte!!!!! nu poti sa te plimbi pt ca peste tot ciori moarte!!! am si imagini care dovedesc asta!!precizez este vorba de orasul pascani,judetul iasi.
EcoSapiens »Forum » Protectia mediului » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Ciori moarte
(11 posts)-
Adăugat 11 luni în urmă #
-
-
Smecher! Ati anuntat sau "tras de maneca" primaria? :)
Adăugat 11 luni în urmă # -
In perioada asta este combatere la cioara. Banuiesc ca sunt impuscate...
Vorbind serios, cioara face o mare presiune asupra ecosistemelor naturale, fiind nevoie in unele zone (nu stiu daca si in Pascani) de interventia masiva a omului pentru a regla cat de cat chestiunea.Bogdan
PS Este cioara grivna sau cioara de semanatura?
Da Catalina, nu numai in Pascani, si in Iasi (in oras) exact aceeasi situatie. Sunt intr-adevar fff multe. Cel putin in Copou e puzderie. Apropo de gluma, Bogdan ,la noi cand era Simirad primar (al Iasului bineinteles) a propus sa se impuste toate ciorile, nu-i convenea lui numarul mare si ca faceau mizerie in Copou.
Uite de exemplu un articol din Ziua,din 1998:
Simirad va extermina ciorile din Iasi:
"In perioada 18 - 21 martie, Primaria ieseana, sprijinita de AJVPS si Politie, va desfasura o campanie de starpire a ciorilor pe raza municipiului. Din cauza temperaturilor scazute din ultima vreme, aceste zburatoare si-au gasit adapost pe cladirile si copacii din centrul Iasului, pe bulevardul Copou si in cartierele Pacurari si Tatarasi. La lasarea serii sute de ciori invadeaza orasul, murdarind caldaramul, masinile si hainele trecatorilor. Ca urmare, primarul Constantin Simirad a decis ca membrii AJVPS, ajutati de politisti, sa treaca la exterminarea lor. Intrebat de presa daca le va impusca, primarul Simirad a replicat iritat "dar ce, vreti sa le sterilizez?".
In circumstantele astea, Roxana...ce solutii sa asteptam de la primarie?
Cu cele mai calde ganduri, Cristina I.Adăugat 11 luni în urmă # -
Apropo, stiti ce daunatori naturali are cioara?
Bogdan
Din cele postate mai sus, am impresia ca daunatorul natural nr. 1 este omul. poate ma lamuriti si pe mine la ce dauneaza aceste ciori, in asa hal incat sa fie exterminate.
Pai,
Facand abstractie de faptul ca acolo unde se depaseste populatia optima nu mai ramane nici o alta pasare, numai culturile agricole mai sunt influentate in mod direct.Adăugat 11 luni în urmă # -
De acord cu disparitia altor pasari, dar e necesara exterminarea lor... eu asta am inteles ca se practica. Parerea mea este ca si ciorile au locul lor intr-un ecosistem, natura nu le-a creat degeaba, poate sunt daunatoare pt. om, asta nu inseamna ca exterminarea este o solutie.
Oare aceste ciori nu se inmultesc in mod exagerat pt. ca gasesc hrana din belsug pe la gunoaie, si isi pierd din utilitatea data de natura... si iar ne intoarcem la actiunile inteligente ale rasei umane? cred ca oricum am intoarce-o, totul se rezuma la actiunile umane.
In primul rand, nu sunt exterminate. Doar se echilibreaza cumva (precar) ecosistemul. Bineinteles ca nimeni nu le contesta rolul in ecosistem ;)
Inmultirea exagerata a lor, se pare, este rezultatul disparitiei pradatorilor naturali (in primul rand ulii). Si cum alt pradator nu le-a luat locul, singurul care poate sa induca un oarecare echilibru in ecosistem in acest moment este omul. Atat prin impuscarea ciorilor, cat si pentru combaterea braconajului la uliu si prin introducerea de ulii inapoi in habitat. Nu cred ca are sens sa discutam despre oamenii ce fac asta...Adăugat 11 luni în urmă # -
Chiar daca este cam tarziu cosider ca subiectul este de actualitate asa ca vreau sa punctez anumite aspecte ale problemei:aceasta scuza cu "echilibrarea ecosistemului de catre om" e o mare ....sau mai bine zis "un mare"...!!! fiecare specie are daunatorii ei, in primul rand se cunoaste ca acolo unde se inmulteste foarte mult o specie intervine selectia naturala prin virusi! apoi ei cica vaneaza ca sa nu se inmulteasca mult iepurele, spre exemplu, insa impusca animalale domestice (desi este ilegal) cum ar fi cainii pentru ca ar vana iepurii. pai stai asa, daca se inmultesc prea mult iepurii ...nu-i normal sa ii trieze natura?! atunci de ce mai intervin cei "ce echilibreaza ecosistemul"??? aaa am uitat: pentru ca practica un "sport", distractiv ar fi insa daca si iepurele sau cainele ar avea o arma in mana ca sa fie, conform principiului sportiv, fair play.
suntem o tara necivilizata! in care marea majoritate nu au reusit sa se dea jos din copac iar daca le-ai spune cum se combat in alte tari...sobolanii spre exemplu ar face ochii precum ceapa si ar rade tamp pentru ca...atat stiu ei!!!Adăugat 2 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde