EcoSapiens »Forum » Protectia animalelor » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Cine poate ajuta macar cu o informatie sa elimine atata suferinta si ignoranta

(10 posts)
  1. User has not uploaded an avatar nadia
    Neinregistrat

Cui trebuie sa ne mai adresam pentru a fi auziti si a opri cruzimile impotriva animalelor care au loc sub ochii Primariei,ai autoritatilor locale,in stabilimentul lor care functioneaza ilegal?Exista o asociatie nationala de Protectia animalelor care sa ajute ONG urile din Dolj,sa vina in control si sa vada sterilizari pe hartii si conditiile oribile in care traiesc catei nou-nascuti?(Federatia de protectie a animalelor in zona pe care o stim noi e la curent cu tot si nu face nimic!)Pozele sunt graitoare in galeria foto a acestui ONG,ca si plangerile oficiale,dar nu se iau masuri!De ce?De ce nu se aplica legea conforma careia Primaria in parteneriat cu ONG urile locale sa creeze un adapost decent si sa amelioreze atata suderinta,nepasare si sa nu mai manance bani aiurea,iar oamenii sa fie muscati pe strazi?De ce alte orase din tara au reusit acest parteneriat si au rezolvat totusi problema cainilor comunitari?http://sufletenevinovate.xhost.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=130:strigate-disperate-de-ajutor-pentru-cateii-de-la-facai&catid=34:stiri&Itemid=65
    Sarbatori fericite!

Adăugat 7 luni în urmă #

2. Folex - solutia la criza energetica
  3. User has not uploaded an avatar Carmen Costea
    Neinregistrat

Buna seara!
    Tot pe acest site am vazut astfel de situatii. Sunati-o pe d-na Maria Beck care este vicepresedinta Asociatiei Ia-ma acasa si de asemenea are o functie importanta in Federatia asociatiilor pentru protectia animalelor. Dansa am vazut ca este dispusa sa ajute in aceste cazuri, sa va indrume. Adresa de mail este: beckmaria_46@yahoo.com iar telefonul 0762.690.511. Intrati de asemenea pe WWW.iamaacasa.ro. Este foarte bine structurat.Extrageti legislatia, cititi-o si vedeti ce puteti si cum sa faceti ceva. In general totul este de competenta Politiei comunitare.
    Daca aveti un teren sau puteti sa inchiriati sau sa luati in concesiune un teren va puteti gandi la un adapost. Si eu ma gandesc la asa ceva. Adresa mea de mail este : carmen_costea33@yahoo.com
    Imi pare nespus de rau sa va spun ca mai sunt si alte orase in tara unde situatia este la fel de grava ca in orasul dvs. Traim intr-o tara unde cruzimea fata de animale si de asemenea si fata de oameni este cumplita. Suntem un popor damnat. De aceea atat de multe nenorociri. Eu personal nu ma mai pot bucura de nimic din cauza situatiei cu cainii de pe strazi. Sufar cumplit de ceea ce se intampla in Romania .
    Va doresc succes!
    Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Adăugat 7 luni în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar nadia
    Neinregistrat

Multumesc dna Costea pt informatii,va impartasesc gandurile si suferinta,nu ma pot bucura nici de Sarbatori cand vad atata suferinta,incercam sa atragem atentia anumitor organizatii si am scris pe unde am putut pt concesionarea unui teren si pt sprijinul autoritatilor locale,inlcusiv cu ajutorul mediei,dar din pacate,nimic realizat,decat otraviri in masa (nedovedite) si conditiile de lagar de la Facai,cadavre pe strazi etc.Daca in alte orase exista colaborare autoritatilor cu ONG urile,nu vad de ce noi nu putem evolua si sa existe mai multa implicare!Toate cele bune!

Adăugat 7 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar Maria Beck
    Neinregistrat

Stimata doamna Costea, va multumesc pentru aprecierile dvs.la adresa mea, dar am o precizare f.importanta. POLITIA COMUNITARA NU ARE NICI-O COMPETENTA IN DOMENIUL ANIMALELOR DE ORICE FEL, ECONOMICE, DE COMPANIE etc. Cf.legii nr.9/2008, prin care s-a modificat si completat legea nr.205/2004, art.26, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE (MIRA), prin structurile sale apartinand de Inspectoratul General al Politiei Romane sunt singurele autoritati in domeniu. Ca sa ma fac mai bine inteleasa, politie comunitara exista doar in orasele resedinta de judet iar actele de cruzime nu se intampla doar aici. Am avut sesizari chiar din localitati situatie in varf de munte sau catune, uitate de Dumnezeu, te miri pe unde. Avand in vedere ca actele de cruzime contra animalelor sunt infractiuni si Politia Comunitara nu are competenta asupra aspectelor penale, poate doar sa constate si apoi sa se adreseze si ea IGPR-ului. Cat priveste fondurile structurale pentru construirea de adaposturi, din informatiile mele, acestea nu se adreseaza si animalelor de companie fara stapan. Am facut demersuri in acest sens, deoarece noi avem un adapost construit pe un teren de 3,5 ha. unde ocrotim 400 de caini comunitari, 6 vaci, o iapa, capre, oi si ce mai gasim pe strazi, avem multe de imbunatatit, nu avem un gard corespunzator, mai avem nevoie de padocuri si multe altele. Acum 3 ani a fost la Buc. dl.Iian Redish, presedintele de atunci al Asociatiei pt.bunastarea animalelor din Parlamentul European, care mi-a dat aceste informatii, a promis ca va incerca sa faca niste programe, numai ca n-a facut nimic. Cat priveste colaborarea cu primariile nu va recomand. Cei care au facut-o regreta amarnic. Nici-o primarie nu doreste ca cineva, respectiv, in acest caz, un ONG, sa se amestece in modul de cheltuire a banilor alocati acestei activitati. E vb.de bani f.multi si cum sunt folositi vedem in fiecare zi. Sunt bani greu de controlat, deci usor de furat, o mina de aur, de care tin cu dintii. Dovada faptul ca legea care ar reglementa folosirea acestor bani zace de doi ani in Parlament si dnii alesi nu stiu ce subterfugii sa mai gaseasca pt.a amana aparitia ei. In alta ordine de idei, din experienta mea pot sa va spun ca obtinerea unui teren, obtinerea de bani pt.construirea unui adapost sunt pasi importanti, dar nu suficienti. Nenorocirea este faptul ca aceste adaposturi trebuiesc si intretinute, iar sumele sunt uriase. Si in conditiile in care iubitorii de animale nu dau nici macar acel nenorocit de 2%, nimeni nu va putea sustine din bani proprii o astfel de activitate, IN CONDITIILE IN CARE LEGEA FISCALA INTERZICE SPONSORIZAREA ONG-URILOR DIN BANI PUBLICI. Cine doreste sa se implice in asa ceva sa se gandeasca f.bine inainte, e nevoie de masina, custi, benzina, animalele trebuie sa manance in fiecare zi, au nevoie de medicamente, o castrare costa intre 1 si 2 mil.lei vechi, personalul tb.platit, utilitatile la fel. Sa nu ma intelegeti gresit, imi doresc din tot sufletul sa existe locuri unde acesti bieti amarati sa gaseasca o bucata de paine si un adapost, numai ca, din lipsa banilor, de multe ori le e mai bine pe strada. Noi suntem dispusi sa construim adapost si pt.pisici si pentru animale mari, teren avem suficient, am incercat sa gasim bani, dar nu am gasit nici cat sa construim acel nenorocit de gard. Daca cineva reuseste sa gaseasca acele fonduri ar fi minunat. Oricum, ma bucura mult faptul ca din ce in ce mai multi oameni doresc sa se implice. Eu stau la dispozitia oricui doreste un sfat, chiar si ajutor concret, ma puteti contacta atat pe mail cat si la tel.

Adăugat 7 luni în urmă #
  6. Buna ziua,

Am intrebat si eu cine se ocupa cu confiscarea animalelor care nu sunt tratate cu demnitate, cine se ocupa de sterilizarea lor si de asigurarea respectarii legii animalelor. Diresctia Sanitar Veterinara judeteana, care primeste astfel de fonduri si in a carei competente intra si cele mentionate anterior (informatii primite de la adaposturi din Arad si Timisoara).

Din pacate aici nu intra si adaposturi si hranirea animalelor... E trist, dar nu avem o democratie participativa in care societatea civila sa ajunga la nivelul celei din SUA, Canada sau Australia. Acolo exista legislatie care daca e incalcata presupune si inchisoare nu doar amenda, exista organ de aplicare a legii (tribunal, politie, adaposturi) si exista bani special alocati pentru asa ceva. Dar din pacate Romania nu are bani de pensii si salarii, nu poate fi vorba de bani pentru animale, copii si batrani...

Bianca

Adăugat 6 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar tolbaru mihaela
    Neinregistrat

va rog sa semnati petitia pt introducerea politiei animalelor...la adresa www.petitieonline.ro/semneaza/sustinere_lege_politia_animalelor p-08361049htmlmultumesc...fiecare semnatura conteaza ..dati mai departe va rog...

Adăugat 4 luni în urmă #

8. Politia animalelor exista,amanunte pe www.pet112.ro.(pagina principala,jos)
    Un pas important a fost facut,mai avem nevoie de Institutia Avocatul Poporului,unde de asemenea e nevoie de 100.000 semnaturi,pentru sustinere.Avocatul Coltuc Marius de la Casa de Avocatura Coltuc,se ocupa de aceasta.Amanunte de sustinere gasiti pe site-ul www.pet112.ro,unde sunt si amanunte referitoare la cum se poate face aceasta.

Adăugat 4 luni în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar jana
    Neinregistrat

Scuze,AVOCATUL ANIMALELOR.

Adăugat 4 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar adrian
    Neinregistrat

In tara asta nimic nu se va rezolva niciodata . Trebuie schimbata gandirea , modul de a vedea lucrurile ,dar e totul o cauza pierduta

Adăugat 4 luni în urmă #
  11. User has not uploaded an avatar C.Theodor
    Neinregistrat

Legea adoptata este lacunara si ambigua , iar politia animalelor are mainile legate pt ca nu exista o lege care sa le protejeze atat pe cele salbatice cat si pe cele domestice .

http://www.facebook.com/group.php?v=feed&story_fbid=10150158369975401&gid=10150151866920401#!/group.php?gid=10150151866920401

Sa incercam sa devenim o singura voce , pentru a putea schimba ceva din latenta care exista la nivel inalt . Vizitati-ne , informati-va si sper sa aderati cu incredere .

Adăugat 4 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri