Buna ziua, caut centre de colecatre electronice in Bucureti. Va rog, ma poate ajuta cineva!?
Multumesc.
EcoSapiens »Forum » Colectare deseuri » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Centre colectare deseuri electronice
(7 posts)-
Adăugat 2 ani în urmă #
-
-
Buna,
Un centru de colectare a deşeurilor electronice se află in sectorul 2, lângă piaţa Obor.
Centrul are conteinere separate pentru zece tipuri de deşeuri. De aici ele vor fi trimise la Constanţa, în depozitul unei firme de colectare.
sursa: www.protv.ro
Adăugat 2 ani în urmă # -
Multumesc. Am vazut ca in sectorul 6 in weekend-ul acesta (26-26 ianuarie 2008) a continuat campania de colectare deseuri electronice. Asa ca am hotarat sa scot si eu 2 produse (un monitor si un aspirator). Lipsa educatiei si saracia insa au facut ca, in mai putin de 10 minute, un cetatean sa le distruga pentru a scoate fierul sau cablurile din aparatura. Poate ca aceasta campanie de colectare trebuie facuta altfel, in paralel cu o campanie nationala de educare a cetateanului...si poate ca, crearea mai multor spatii amenajate pentru depozitarea deseurilor in conteinere separate ar fi o solutie mai buna.
Dezgustat de atitudinea unor cetateni, Marius Scarlat
Adăugat 2 ani în urmă # -
am o cantitate mare de deseuri electronice si as dori daca se poate sa le valorific. nu stiu daca este posibil. este?
Adăugat 1 lună în urmă # -
astept un raspuns la intrebarea mea
Adăugat 1 lună în urmă # -
@sireata: deseurile electrice si electronice (DEEE) NU se pot valorifica. Ele sunt colectate pentru a fi dezasamblate si refolosite. Finantarea este facuta din taxa de timbru verde platit la achizitia produsului si din comercializarea materialelor ce vor fi reciclate rezultate dupa dezasamblare. Nu este la fel ca si la fier: il duci la centrele de colectare si iei banii pe el. Acelasi sistem este si in Austria, Germania, Franta, etc.
In mod normal, datorita reciclarii, preturile la respectivele materiale ar trebui sa se ieftineasca usor, dar la noi in tara nu cred ca se va intampla.
Pentru mai multe informatii, citeste HG nr. 448 din 19-05-2005.@meduzzu: Centrele de colectare ar trebui sa le gasesti pe site-ul primariei Bucuresti sau intr-o anexa la o hotarare a consiliului local.
O alta varianda, mai indirecta, este sa verifici lista firmelor ce colecteaza DEEE de pe site-ul ANPM si sa mergi la cea mai apropiata. Link-ul este acesta (vezi capitolul Echipamente electrice şi electronice), iar lista o gasesti aiciAdăugat 2 săptămâni în urmă # -
Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec. Intrati pe site-ul www.rorec.ro.
Adăugat 10 ore în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde