EcoSapiens »Forum » Energie solara » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. am lanterne care se incarca la soare cu ajutorul celulelor fotovoltaice mess:georgi_si_ade

Adăugat 2 ani în urmă #

2. citeste "montarea si dezvoltarea energiei alt", pe acelasi forum ...

Adăugat 1 an în urmă #
  3. ai si un pret pentru posibili doritori?

Adăugat 1 an în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar George Mortan
    Neinregistrat

sal1 unde putem gasi celule fotov. bune si la preturi mici?

Adăugat 11 luni în urmă #
  5. Salut George. Celulele fotovoltaice sub forma de panouri se gasesc si la noi, preturile variaza undeva intre 5-10euro/watt.

6. User has not uploaded an avatar scortea cosmin
    Neinregistrat

aveti cunostinta despre vreo lege care guverneaza producerea de curent electric pentru uz personal cu celule fotovoltaice?

7. Din cate stiu, pentru uz personal, nu exista nici o lege care sa reglementeze.
    Exista o lege care reglementeaza vinderea energiei produse astfel catre Electrica, dar, neexistand norme de aplicare, legea respectiva nu se aplica.

Bogdan

8. Scortea ai deschis un subiect separat si acolo am postat si eu la subiect.
    Legea cu conectarea energiei electrice in retea ,produsa cu panouri voltaice si eoliene cred ca abia anul acesta sa inceapa sa se gandeasca cum si in ce fel si cu ce echipamente de inregistrare si cu ce evchipamente de livrare autorizate si ce proiecte autorizate si de catre cine et.etc.
    Cred ca si aici o sa asistam la o mare dezamagire si binenteles nimic concret ca de ,nu vrei sa iei ci sa dai si aici se complica treaba . Cand cumperi ceva e simplu iei si platesti dar cand vinzi nu mai este acelasi lucru .

Daca aflati ceva de legi clare de reglementare ma intereseaza.

9. User has not uploaded an avatar scortea cosmin
    Neinregistrat

pentru tim.matrix.
    eu ma refer la mine personal.
    vreau sa imi montez acasa 6 celule de 2/3 kw total.
    nimic altceva.
    poate scriu un proiect si pentru finantare CE.
    in principiu din cate vad poti sa consumi alternativ si curent produs de tine fara aprobarea electrica.
    daca mai gasesc ceva va anunt.
    salutare.

10. Da Scortea exact la acest lucru ma refeream.
    Succes cu celulele alea de care spui dar nu am anteles exact ce putere instalata vrei sa faci de 2Kwh sau 3Kwh ma refer puterea maxima la varf.

11. User has not uploaded an avatar oancea octavian
    Neinregistrat

in legatura cu panourile fotovoltaice privind producerea de curent electric, fara conectarea la reteaua nationala , nu este nici o problema......adica iti cumperi instalatia cu tot cu acumulatori,produci curent,il consumi ,fara sa te intrebe nimeni de sanatate.....dar daca vrei sa te legi la retea,,atunci avem nevoie de o lege,,care in romania nu exista,la ora asta...un kw costa cam 7000 de euro ,fara acumulatori...de firme renumite.....daca le ei din CHINA ,atunci e mult mai ieftin..ma ocup de aceste instalatii in ITALIA....stiu cum functioneaza tot sistemul ....juridic, financiar....

Adăugat 10 luni în urmă #
  12. da domnule,exact asa am procedat si eu.montez sistemul fara conectare la retea si merge extraordinar.
    ce nu inteleg eu de ce omul sa nu primeasca si bani chiar dac nu da in retea energia...vezi.
    Adica ce sa dai daca ai 1-2KWe instalati?ca nu-ti ajunge si atunci de ce sa dai in retea?
    Poate ma ajuti un pic la financiar juridic ca suntem la inceput..

Adăugat 10 luni în urmă #
  13. @tim

salutare, traiesti?
    ca la telefon nu te gasesc.

fa-mi un necesar pentru 3 si 6 kwh instalati
    schema si preturile cu totul, panouri, suporti, baterii, invertoare s.a.m.d.

astept, suna-ma.

Adăugat 8 luni în urmă #
  14. User has not uploaded an avatar gezasal
    Neinregistrat

normal ca ar trebui sa existe posibilitatea sa vinzi energie!stocarea in baterii este o solutie relativ scumpa si problematica.si atunci,cum nu poti sa stai tot timpul acasa sa iti consumi cei 2 KW (de ex.) ,da ar trebui sa ii cumpere si ar trebui chiar sa fie obligati sa faca asta !

Adăugat 8 luni în urmă #
  15. @gezasal

in momentul de fata legea e ambigua privind trimiterea in retea a acesteia.
    mai asteptam.
    stocarea acesteia este o solutie buna astazi.
    maine ramane de vazut.

Adăugat 8 luni în urmă #
  16. Salutare George, mai este intrebarea ta actuala? Daca da, comunica-mi ce cantitate te intereseaza. Ce este important pt. tine calitatea sau pretul?

Adăugat 2 luni în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar Marius
    Neinregistrat

Buna ziua,

Ma intereseaza o colaboare pentru elaborare Studiu Fezabilitate (tot ce include un SF in acest domeniu)pentru o retea de 300 stalpi (Stalp galvanizat de 6 metri inaltime, 2 acumulatoare de 150 AH,1 controller, 1 suport lampa, 1 lampa cu doua leduri (6a W), circa 20 ml cabluri, suport celule fotovoltaice, 2 panouri fotovoltaice, cutia baterii,)iluminare stradala...Astept oferte....

Tel: 0740 216 982
    mariuscatalin.necula@yahoo.com
    omniainvestsrl@yahoo.com

Adăugat 1 lună în urmă #
  18. @marius ,asta este un proiect maret.va fac imediat o oferta,defapt mai multe deoarece sunt mai multe solutii. oricum calculul nu este corect deoarece puterea bateriilor este foarte mare si nu este cazul.
    Am mai multe proiecte din care cel mai bun nu este cel cu stalpi autonomi,asta pentru o functionare sigura si cu costuri foarte reduse.

Adăugat 1 lună în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri