EcoSapiens »Forum » Fondul forestier » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. am cumparat 40 de ari de pamant intr-o zona foarte frumoasa si vreau sa construiesc o casa pe el si restul de pamant sa-l impadurez.Problema este ca pamantul este in panta si din cate am auzit si vazut terenul a alunecat acum 2 ani.Acum intr-un fel imi este frica cu cate alunecari de teren aud in ultimul timp.Eu totusi as vrea sa-mi construiesc si sa plantez pe el.Ce pot sa fac ca sa am siguranta ca nu se va intimpla nimic.Va rog ajutati-ma cu un sfat!

Adăugat 2 ani în urmă #

2. Claudia,
    La ce altitudine este situat?
    In general, salcamul se preteaza cam in orice zona a tarii, creste foarte repede, nu este sensibil si mierea este exceptionala.

Adăugat 2 ani în urmă #
  3. Mai are cineva idei pentru limitarea/combaterea alunecarilor de teren?

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #

4. User has not uploaded an avatar Anonim
    Neînregistrat

Radacinile copacilor sustin terenurile , planteaza ceva copaci

Adăugat 2 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar K9fighter
    Neinregistrat

Indeosebi pentru stabilizarea unui versant este necesar realizarea unui studiu geotehnic, dar in principal este recomandat plantarea unor pomi cu radacini adanci...ce poate stabiliza versantul...pentru casa e putin mai dificil....avize....sapare in versant, realizarea zid protectie..fundatie solida....etc... si nu in ultimul rand tbt realizat un sistem de drenare a apei meteorice.

Adăugat 1 lună în urmă #

6. User has not uploaded an avatar barnar
    Neinregistrat

Este important de stiut in ce zona ai terenul. Zona geografica, relief, altitudine, expozitie. Dar foarte important este de stiut la ce adancime este patul de alunecare. Adica, alunecarile sunt, de regula, provocate de un strat de argila, marna, etc, care devine alunecos atunci cand terenul este imbibat cu apa, apa ajunge deci la acel strat, si mai este conditia ca terenul sa fie ingreunat - de apa, de constructii, de arbori etc. Arborii care nu au radacini puternice care sa strabata stratul de argila nu ajuta cu nimic. Mai mult creste presiunea pe aol. Salcamul este bun, dar nu la alunecare. El are nevoie de sol aerisit, nisipos, pietros, este bun pe sol erodat, dar la suprafata, nisipuri, etc. Merge chiar la 600-700 metri, dar nu se dezvolta prea mult. Sufera.
    In conditiile zonelor sub 800, si chiar 1000 metri, foarte bun este stejarul, gorunul, stejarul pedunculat, etc, care dezvolta un pivot principal, puternic, ce strabate stratul lutos, si poate ajunge la adancimi de peste 5 metri. Dar cu o conditie, sa nu-l procuri din pepiniere. La doi ani, in pepiniere, formeaza un pivot principal (radacina) de peste 30-40 cm. In pepiniera, la 2 ani se practica taierea pivotului, deci va forma radacini ( pivoti ) secundari, mai slabi, si cu directii mai mult sau mai putin verticale. Deci, ca sa aiba efect fa semanatura de ghinda, si las-o sa creasca in voia ei.
    Dar ca sa alegi solutia trebuie neaparat sa ai informatii despre adancimea patului de alunecare. Daca este peste 6 metri nu prea ai ce face. Daca este mai la suprafata sunt si alte metode de stabilizare, la care impadurirea terenului nu lipseste.

Adăugat 1 lună în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar barnar
    Neinregistrat

Functie de sol pot fi folositi si pomi fructiferi, mar, prun, etc.

Adăugat 1 lună în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri