EcoSapiens »Forum » Incalzirea globala » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. User has not uploaded an avatar staver liliana
    Neinregistrat

eu am ramas inzapezita nu am ajuns pana la strada principala ca zapada viscolita e pana aproape de genunchi....

Adăugat 2 ani în urmă #

2. User has not uploaded an avatar emilia bogozi
    Neinregistrat

e ceva naspa!!!!!!!!!!!!!!!!1 cu siguranta

Adăugat 2 ani în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar emilia bogozi
    Neinregistrat

e ceva naspa!!!!!!!!!!!!!!!!1 cu siguranta

Adăugat 2 ani în urmă #

4. User has not uploaded an avatar Adrian-T. Sofonea
    Neinregistrat

Schimbarile climatice din ultima vreme sunt cauzate de defrisarile masive de paduri care se practica fara nici o chibzuinta.
    Astfel in Strada Vatra Luminoasa Nr 106-108 intersectie cu Str.Tony Bulandra exista o plantatie de duzi ctitirie a Coroanei Britanice cu o vechime impresionanta.In loc a se ingriji ,aceasta plantatie a fost decimata cu cruzime de persoane ramase anonime si se fac constructii putin plauzibil a fi utile.
    Oare nu vede nimeni aceste lucruri tragice,dar ne intrebam de ce exista schimbari climatice?

Adăugat 2 ani în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

Cauta pe acest forum si vei vedea ca am anticipat ca iarna va fi mai grea.Cauza a fost slabirea Soarelui.Si,din aceeasi cauza,clima Pamantului se va raci,cu un minim in jurul anului 2031.

Adăugat 2 ani în urmă #

6. User has not uploaded an avatar soare
    Neinregistrat

Nu este incalzire globala, este prostie globala, daca ar fi sa o numim cit de cit civilizat, dar este prostie globala. Prostie venita de la niste oameni ignoranti care cred ca planeta si natura se definesc prin niste legi fizice de doi bani si care fac calcule pe seama unui sistem ce nu intra in calcule. Oare pe ce planeta traiti, domnilor? Traiti pe Marte si va uitati cu telescopul pe pamant si va dati cu parerea? Nu vedeti ce mizerie este in jurul nostru si ce am facut din planeta asta? Sunt inconstienti cei care spun ca nu este incalzire globala, ca este o manipulare, ca unde se duc banii de taxe si ca e soarele de vina pentru fenomenele de pe pamint. O fi si soarele de vina pentru ca nu ne mai suporta, cine ne-ar putea suporta ca rasa? Lasati parerile astea tehnice deoparte, si incetati sa mai dati vina pe toate sistemele din afara si pe tot cosmosul pentru mizeria pe care am facut-o noi aici. Uitati-va bine, deschideti ochii, daca aveti ochi de vazut, si vedeti adevarul, realitatea, nu teoriile astea idioate pe care le vehiculati cu nonsalanta, pacat ca ati ratat Nobelul, expertii universului ce suntem si uite in ce mizerie traim.
    Avem criza mondiala de apa, biodiversitatea se duce mai repede decit numaram noi pina la 10, unul din sase oameni mor de foame si la fiecare cinci secunde un copil moare pe planeta asta!! Avem uragane si cutremure si tsunami care scutura fiecare colt al lumii, avem razboaie care costa miliarde de doari si mii de vieti si care fac ravagii in rasa umana dincolo de imaginat. Am poluat oceanele la maxim, am pescuit tot ce misca si tot ne mai tocmim sa ne lase sa pescuim si ultimul peste, avem zone moarte mai multe decit insulele din oceane, ca se vad din spatiu, ghetarii lumii se topesc la o rata alarmanta, pasajul de la Polul Nord il treci cu barca acum, inundatiile si secetele injumatatesc recoltele lumii, incendiile naturale ne consuma padurile mai repede decit consumam noi o masa, iar vulcanii erup si scuipa in atmosfera gaze si cenusa ma rau ca in iad. Domnilor, nu credeti ca omul are vreun „rol” aici, sau sunt toate din cauza soarelui? Sau a universului, sa spunem asa. Universul a inventat pistoalele si bombele cu care aruncam in orice colt al lumii, universul ne-a invatat sa ne spalam mizeria in oceane si sa pescuim tot ce misca pentru ca avem nevoie de „proteine” cum spune un domn mai sus, universul ne-a spus sa crestem 150 de miliarde de animale pe an, hranite fortat cu antibiotice si hormoni, ca sa ne hranim pe noi, un sfert din populatie, (care la final infunda spitalele) si ceilalti sa moara de foame, pentru ca la unii le trebuie carne, de, s-au nascut cu ciolanul in gura!

Haideti sa ne gindim logic, domniile voastre, ca sunteti oameni destepti, cu logica, asa cum spuneti: tot macelul acesta asupra naturii, tot razboiul acesta in care noi, ca rasa, ca specie, taiem si mancam tot ce misca, taiem paduri, taiem animale, apoi razboiul dintre noi, oamenii, omorul dintre noi, omoul dintre rasele umane, toate acestea, nu credeti ca au o consecinta? Pentru ca orice actiune are o reactiune. Credeti ca putem sa taiem si sa spanzuram aici si gata, nu se intimpla nimic, nu spune nimeni nimic? Natura este in regula cu asta, planeta este in regula, pentru ca noi suntem chipurile oameni si avem dreptul sa facem ce ne place? Din fericire, universul este mai destept ca noi, are legile sale. Asa cum semeni, asa vei aduna! Daca noi taiem si spinzuram, sa nu ne asteptam la zile bune. Nu mai dati vina pe CO2, pe univers, pe soare, uitati-va la noi, la faptele noastre, la ceea ce facem si cum traim, noi suntem cauza situatiei in care ne aflam, cind faci mizerie in casa, nu dai vina pe vecini, nu? La rindul sau natua ne ofera ceea ce noi i-am oferit, dupa fapta, si rasplata. Numai atunci cind omul se va schimba, atunci se va schimba si mediul, natura. Este logic. Nu poti sa spui ca vrei pace, vrei o planeta frumoasa, si in secunda urmatoare iesi si tai tot ce misca si maninci tot ce sufla!
    Universul nu este absurd, nu? Nu poti sa spui ca vrei pace si in secunda urmatoare tragi cu tunul in vecin, pentru ca ti-a spus ceva ce nu-ti place. Asta facem noi.
    Daca toti inteleptii lumii, toate mintile astea iluminate ne-au spus ca noi trebuie sa ne schimbam, noi trebuie sa fim schimbarea pe care vrem sa o vedem, atunci de ce tot aratam cu degetul la soare, la luna, la stele, ca ele sunt de vina? Suntem in pragul colapsului civilizatiei noastre tocmai pentru ca nu vrem sa intelegem ca noi suntem problema, ca nu mai putem continua asa. Daca noi nu facem pace intre noi si natura, intre noi ca oameni, atunci n-o sa avem pace, simplu, ne omorim singuri, te taiem craca singuri cum se spune, desteptii de noi!
    Da, ar fi bine sa ne limpezim putin mintile, daca am putea, cu atitea proteine in capul nostru, cum sa mai gindim corect? Oare nu Einstein a spus ca nimic nu va beneficia lumii ca civilizatie decit progresul spre o dieta vegetariana – probabil spuneti ca a fost un tampit! Mai limpeziti-va mintile, domnilor, mai lasati sarmalele si ciolanele de la gura si poate va lumineaza universul sa vedeti ca nu va trebuie proteinele astea de care tineti cu dintii, ci va trebuie intelepciune, va trebuie mai multa inteligenta si o minte mai limpede. Suntem mai rau ca animalele, asta sigur. Pentru ca oricum, animalele sunt crescute si mincate de noi, asta este destinul lor, fine. Atunci noi de ce ne suparam daca planeta ne maninca pe noi? Daca avem parte de dezastre si tsunami si toate catastrofele, atunci ne lamentam ca de ce? Noi suntem oameni inocenti, nu? Cit de inocenti? Daca oamenii de stiinta striga cit pot de tare ca am pescuit tot ce se poate din oceane si in curind nu mai avem ce scoate de acolo, noi tot vrem sa razuim fundul oceanelor ... dupa proteine, probabil! Si la final, unde ajungem? Bolnavi umflati la spitale, si ne intrebam de ce? De ce facem cancer si infarct sau epidemii de care nu am auzit, ca am fost oameni buni, ne-am hranit sanatos!!!??? Sigur ca da, sanatos, e sanatos sa iei gitul la tot ce misca, si cind ne vine noua rindul ... o, Dumnezeu nu are mila!
    Nu mai am mila deloc pentru rasa umana, pentru ca nu se merita. Chiar daca salvam planeta, la ce bun? Pentru ca in curind o sa ne mincam intre noi, nu doar animalele. Chiar daca le dai o planeta noua, curata, fara probleme cu CO2 sau poluare, in 10 ani o maninca jumatate, daca nu si mai repede. Sa nu-i spui omului sa-si schimbe stilul de viata, sa se schimbe pe el, ca ia foc, totul pina acolo. Nici o problema, continuati, ca mult nu mai aveti. Dati vina pe soare, pe luna, pe tot ce straluceste, si continuati! Savantii universului, bagati pina in git in mizerie, dar avem tupeul sa analizam si sa condamnam tot cosmosul, ca nu vrem sa ne spalam, suntem murdari de singe pina in dinti, insa ne pretindem inocenti, rasa civilizata! Asa suntem de civilizati, omorim tot ce misca, avem industrii specializate sa omoare in citeva secunde zeci de mii de animale, avem industrii care jupoaie de vii creaturi cu miile pentru „folosul uman”, avem bombe care omoara in masa si oameni si animale ca devin una cu pamintul, si ne numim civilizati! Si ne intrebam de ce natura sa razbuna pe noi, sau soarele, pardon, este ciclul soarelui, nu-i asa? Mi-ar fi si rusine de teoriile astea, domnilor experti ... cu singe pina-n dinti, mai spalati-va constiinta putin si poate vedeti soarele cu alti ochi! Nici soarele nu ne mai indura, oare cine ar putea sa ne indure?
    Au fost si alte civilizatii de oameni inaintea noastra, care probabil nu au dus lipsa de experti cum avem noi, si au fost mai avansati ca noi, tehnologic vorbind (Atlantida, Maya, etc). Cind tehnica o ia razna si credem ca totul merge dupa calcule, atunci ne punem capac singuri. Tehnologia trebuie sa mearga mina in mina cu intelepciunea, cu principiile universului si cu respectul pentru viata, orice civilizatie, indiferent cit de avansata este, daca nu pune VIATA pe primul plan, daca nu pune principiile morale si conservarea vietii la toate nivelele pe primul plan, atunci se autodistruge, cu sau fara ciclul solar. Poate chiar Soarele o sa ajute la distrugere pentru ca nu se merita, nu are sens sa continui cu civilizatia respectiva, fiintele acelea nu au calitatea de a fi salvate sau de a continua, constiinta lor este prea negativa, prea individualizata si nu vad dincolo de cistigul sau profitul sau confortul lor personal. Si la final ajunge la armanent, la razboi, la asuprire si macelaresc natura, omoara din hobby si cu nonsalanta (desi se justifica „stiintific”) si nu pun valoare pe nici o alta specie din jur, asemanatoare sau nu cu a lor. Nu vedeti in ce situatie ne aflam? Noi trebuie sa ne schimbam, fiecare din noi, fiecare om trebuie sa se schimbe, trebuie sa inteleaga principiile de viata, principiile morale ale vietii si ale traiului in comun intre noi ca oameni si cu celelalte specii, si atunci lumea o sa se schimbe.

Noi ne-am pus stapini pe natura si credem, dupa calculele noastre, ca o sa mearga, pentru ca de, suntem experti. Uite ca nu mai merge. Natura ne spune ca am depasit limita. Planeta aceasta ne-a dat imens, aer, apa, soare, verde, hrana, ne-a sustinut cit a putut, in schimb, noi ce facem? Ce facem cu aerul, cu apa, cu verdele, cu plantele, cu animalele? Intrebati-va, cum le gospodariti? Este normal sa fie asa? Este normal felul cum va folositi de ele? Nu va trebuie decit bun simt, nimic mai mult. Nu am inteles niciodata prostia asta a omului de a veni cu tot felul de teorii si explicatii de doi bani, si in viata de zi cu zi raneste si omoara si jupoaie si taie cum ii place. La ce sa te astepti de la oamenii acestia? Ce teorii sa scoti de la ei sau ce intelepciune sa scoti de la ei? Si o gaina are mai multa intelepciune, si spun adevarul aici, decit un om ca acesta. Si multe alte animale, care pentru noi nu au decit valoare ... gastronomica. Dumnezeule, cit de imens este universul si noi nici pina pe Marte nu am ajuns cum trebuie, insa facem teorii cosmice si dam vina pe Soare si pe cosmos pentru prostia noastra globala!
    Este planeta mea si a copiilor mei si o vreau frumoasa si linistita. Eu am decis, ramine sa decida si restul! Dar lasati soarele in pace, pentru ca este astrul care ne ajuta cel mai mult, deja suntem in noaptea constiintei, soarele ne lumineaza cerul si are grija de natura si de noi. Fara lumina lui am fi morti deja. Soarele, luna, stelele, cosmosul, toate apartin universului, noi trebuie sa ne aliniem sa fim la inaltimea lor. Dar daca suntem murdari asa cum suntem, lumina soarelui nu te poate ajuta deloc. Daca o cana e murdara, indiferent ce pui in ea, devine murdar. La fel si cu noi. Spalati-va, nu doar pe miini, ci si constiinta, atunci nu aveti nici o problema cu soarele si nici soarele cu noi. Simplu, fiti oameni buni, morali, ajutati ceilalti oameni si natura, nu raniti pe cit este posibil, oameni si animale, nu poluati (fizic si mintal) si multumiti naturii, universului, pentru tot ce ne-a dat, ca am putut sa traim si sa ne bucuram de lumina soarelui in fiecare zi. Acesta este omul ecologic adevarat.

Adăugat 10 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar garin
    Neinregistrat

hai sa dezbatem acest subiect intr-un cadru stiintific cu grafice,harti,date certe,etc,etc, pe meteoeologie bucuresti forumz.ro

Adăugat 10 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri