EcoSapiens »Forum » Afaceri ecologice » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Ce ati face daca ati avea 7000 metri, bani nu prea multi, iar timp ...

(16 posts)
  • Început 1 an în urmă de iulius andrei
  • Ultimul mesaj al lui puiu
  • (Nu a fost gasit nimic asemanator)
  1. Ce ati face daca ati avea 7000 metri, bani nu prea multi, iar timp cam 3 zile pe luna sa ajungeti la locatia respectiva?
    Unii mi-au spus: o livada de nuci sau pruni (tuica nu se strica , iar miezul de nuca nu este prea perisabil) altii plante medicinale.
    Deschideti-mi mintea!

Adăugat 1 an în urmă #

2. O plantatie de capsuni, zmeur, afine, coacaz, ori catina ori aluni ori nuci. Ma rog... plante mai rar cultivate in Romania.
    Si pe mine ma intereseaza tema si am tot cautat pe net in ultimul timp si iata ce am gasit...
    Exista asa numitul program "Fermierul" prin care poti primii 50% din banii necesari nerambursabil din fonduri UE iar restul ii da statul credit, rambursarea facandu-se, cred, dupa 10 ani... . Tu ai aproape un hectar. Dar inprumutul pe proiect poate fi de pana la 1 000 000 euro. deci poti include in proiect si cumpararea sau arendarea de teren ... daca esti dispus... Poti chiar sa incluzi si realizarea unei sera care ti-ar asigura productie si pe perioada rece a anului.
    De exemplu pentru capsuni: costurile de cultivare utilizand rasaduri certificate calitativ si tehnologii de cultivarea moderne sunt cam de 10000 de euro la hectar (sunt firme de la care poti inchiria utilajele pentru cultivare), iar profitul este de cca 40000 euro la hectar (se poate produce o cantitate de aproximativ 700g - 1 kg de fructe pe planta si poti cultiva cam 40000 de plante pe ha)...
    Daca crezi ca ar f interesant de discutat e-mail-ul meu este cristinaviiu@msn.com
    O alta varianta ar fi o cultura de aluni. Alunele se vand la acelasi pret cu aurul... asa sunt de scumpe... Si pentru acestea se pot primii fonduri europene. In cazul aunului cultura ajunge sa produca dupa 6 ani de la cultivare dar apoi produce mai mult de 50 de ani, deci este o investitie pe termen lung.

Adăugat 1 an în urmă #
  3. salutare
    Unde ai livada?terenul...?:)iti povestesc eu cum sa cultivi ceva pe terenul tau fara prea mari investitii...adica investitii aproape de zero (exceptand eforturile de munca proprie)Cristina Viiu aduce informatii bune cu programul fermierul, dar cred ca este cam prea complicat pentru tine.Ai putea face o plantatie in sistem de permacultura.pentru detalii ma poti contacta la mcjoe_franck@yahoo.co.uk, e valabil si pentru messenger. bafta mare si spor.

Adăugat 1 an în urmă #

4. User has not uploaded an avatar Ramona
    Neinregistrat

Si eu am aceeasi problema. Timpul, distanta fata de locatie. Dar imi doresc nespus de mult sa incep ceva in domeniul agriculturii ecologice. Detin 6ha de pamant agricol in jud. Timis. M-am gandit la o livada de nuci sau legume biologice, chiar plantele medicinale m-au interesa. Sincer, eu locuiesc in Germania si nu stiu cat de realistic e sa incep ceva, nefiind acolo pt control. Voi ce spuneti?

Adăugat 1 an în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar Atanasoaie George
    Neinregistrat

Buna ziua,

Se poate face o afacere si la distanta insa cheia problemei este persoana cu care colaborezi. Daca e de incredere, e OK.
    Altfel, te fura chiar daca esti la 6 KM.

Cu stima,

George Atanasoaie

Adăugat 1 an în urmă #

6. User has not uploaded an avatar dessy
    Neinregistrat

As face o mica padure(doar pomi).Sau as face un de aventuri ca cel din Brasov si cu banii aia as mai lua un teren

Adăugat 1 an în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar dessyrre
    Neinregistrat

Da e buna si o livada da e mult de lucru oricum rezultatul merita,buna idee

Adăugat 1 an în urmă #
  8. User has not uploaded an avatar mirceapletosu
    Neinregistrat

Presupun ca orice ajuta natura dar si ceva rapid ,o padure ca la livada ai mult de lucru si ai nevoie de mult timp

Adăugat 1 an în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar azumichan
    Neinregistrat

ce poti face? o livada, cel mai ieftin ar fi. si o gradina cu multe flori... multe poti face :P

Adăugat 1 an în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

daca solul e bogat in uraniu,mai bine nu te duci deloc, dar profitul e garantat(!)

Adăugat 12 luni în urmă #

11. Protectia Mediului
  12. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

am glumit...o livada deasa de tot cu salcam (in 5 ani nu poti intra)si niste stupi de albine...

Adăugat 12 luni în urmă #
  13. User has not uploaded an avatar mariana
    Neinregistrat

Buna ziua.Detin 7ha de teren in zona BARLAD iar eu locuiesc in VALEA JIULUI.Ce as putea sa fac dar sa fie ceva sa nu se fure.

Adăugat 10 luni în urmă #
  14. Daca nu faci nimic nici nu se fura.......

15. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

vezi ca in Barlad e un bun potential eolian!!!

16. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

in principiu,vantul nu se fura,vezi daca investeste cineva acolo in vant,si deveniti impreuna participanti in afacere,tu pui teren,etc,etc,si nu o sa fuga cu turbina, ce d-zeu!!!

17. la trei zile pe luna,greu sa faci ceva,

Adăugat 1 lună în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri