EcoSapiens »Forum » Politici ecologice » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. User has not uploaded an avatar alexandru dumitru
    Neinregistrat

De mai multi ani incerc sa gasesc o metoda de conservare a catinei. Din metodele pe care le-am testat pana acum, cea care a dat rezultatele cele mai bune este conservarea in miere de salcam si pastrarea acesteia in frigider. Important este ca recoltarea fructelor sa se faca in lunile octombrie-noembrie si NU MAI DEVREME, cand fructele sunt ,,pline" de vitamine si minerale. In acest sens consider ca directorii pietelor agricole sa interzica vanzarea acestor fructe mai devreme de inceputul lunii octombrie. In aceste conditii catina acumuleaza o cantitate si mai mare de vitamine, deoarece incepand sa pice frunza, fructul este mult mai mult expus razelor de soare.O alta problema este distrugerea prin taiere necontrolata pentru a culege mai usor fructele. O lege a protejarii acestui minunat arbust ar trebuie sa fie adoptata in parlament. Pentru Romania catina este un giseng european. Pentru cei care nu au probleme cu constipatia, un amestec de catina cu afine, conservat in miere, la care,in timpul consumului, se adauga o lingura de ulei presat la
    rece, este cel mai valoros antigripal, + un produs de crtestere a imunitatii, +...

Adăugat 9 luni în urmă #

2. User has not uploaded an avatar dumitru
    Neinregistrat

Într - adevăr catina este un arbore ce trebuie reconsiderat. Mierea estea cea care îi mentine virtutiile. Am albine de foarte mult timp.Am preparat miere cu catina. Am si vandut la expozitii organizate in orasul meu. Revenirea la alimente naturiste - NATURALE cum este CATINA este o problema de timp.Deviza mea este ca putem transforma sticlele de apa chioara cu E - uri în botelcute cu vitamine. As dori sa infiintez o mica plantatie de catina. Doresc sa preiau puieti din mediul natural. Daca ma poate ajuta cineva ii sunt recunoscator.
    Titel

Adăugat 9 luni în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar luci
    Neinregistrat

se gasecs puieti de catina la bistrita eu am cumparat de acolo si sunt multumit

Adăugat 8 luni în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar ana
    Neinregistrat

Eu am luat catina din judetul vrancea, focsani com Jitia, acolo este din belsug

Adăugat 6 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar eu
    Neinregistrat

eu din cate stiu catina alba este ocrotita de lege

Adăugat 6 luni în urmă #
  6. User has not uploaded an avatar alina
    Neinregistrat

o intrebare am .eu am pus fructele culese in august in borcane si cu zahar peste si le-am lasat la macerat .o sa pot folosi acel sirop ca am vazut tot felul de retete dar nici una asa cum am facut eu va rog sa-mi raspundeti

Adăugat 6 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar ionel
    Neinregistrat

eu culeg catina si accele boabe le maninc asa cum sunt ele .sunt ff bune .care vrea sa incerce

Adăugat 6 luni în urmă #
  8. User has not uploaded an avatar ALEX
    Neinregistrat

MA BUCUR SA VAD OAMENI ENTUZIAZMATI DE MIRACOLUL NATURII NUMIT : CATINA .

EU PLANTEZ ANUL ACESTA PESTE 40 DE HECTARE DE CATINA.

PRODUC NECTAR DE CATINA NATURAL,OBTINUT PRIN PRESARE LA RECE,NEPASTEURIZAT,FARA INDULCITORI,CARE FACE MINUNI IN GERMANIA SI ELVETIA .

CELOR INTERESATI DE INFINTAREA UNEI CULTURI SI AVETI NEVOIE DE INFORMATII ,APELATI CU INCREDERE LA :
    0730 891 530 ALEX

Adăugat 6 luni în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar AANCAA
    Neinregistrat

MA INTERESEAZA INFINTAREA UNEI CULTURI, PE CIRCA 3000 MP, PENTRU INCEPUT.CAM LA CE INVESTITIE TREBUIE SA MA ASTEPT?

Adăugat 6 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

Ma bucura si pe mine acest articol.eu deja am cules catina si am si cumparat ,nu am stiut ca trebuie asteptat.Am facut suc si ulei de catina.Am observat ca multi taie crengile sa adune mai repede fructele.Am o sursa la mine in cartier si fiind multe am taiat si eu cateva crengute dar am zis:HO!!!Si pana creste inapoi?!!Ce va fi?.TREBUIE sa ne folosim de miracolul Naturii cu cumpatare.Ori cum nu am taiat multe crengi doar plasa si am avut grija sa ramana cat mai multe dar veci nu mai fac asa ceva.Mai bine le culeg frumos una cate una sa ma gandesc si la ziua de maine daca tot vreau sa traesc cat mai Ecologic.Acum o intrebare:mi au ramas multe seminte,acele seminte le pot replanta in padure si daca da atunci cand?Ca ori cum nu pradalnicesc nimica si nu vreau sa le arunc.Deasemenea tot asa am pastrat seminte de afine.Ce pot face cu ele?Am sanse sa le plantez si cand?

Adăugat 6 luni în urmă #
  11. User has not uploaded an avatar nistor
    Neinregistrat

va pot oferi consultanta in vederea infiintarii unei culturi de catina . am butasi si drajoni de catina din zona ecologica

Adăugat 3 luni în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar nistor
    Neinregistrat

pentru butasi de catina tel 0761695260

Adăugat 3 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri