EcoSapiens »Forum » Protectia animalelor » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Cati ati avut necazuri cu crescatorii de caini sau canisele din Romania?

(93 posts)

1. Va rugam sa ne spuneti ce probleme ati avut si cu ce canise sau crescatori de caini.

Limitati-va la a descrie natura incidentului si probele pe care le puteti aduce pentru a demonstra ca ati fost pagubit sau nemultumit de felul in care au fost ingrijiti cainii.

Singurele mesaje permise la acest topic sunt ale celor patiti. Opiniile, zvonurile sau banuielile va rugam sa le pastrati pentru dumneavoastra!

Adăugat 2 ani în urmă #

2. User has not uploaded an avatar Ciprian
    Neinregistrat

Am cumparat un jack russell terrier, acum un an si jumatate, de pe situl www.jackrussellterrier.ro .Am platit 350 de euro, din care 50 de euro i-am dat pentru pedigree si inca 50 de lei pentru transport.Ricky al meu e un exemplar foarte reusit, problema e ca nu mi-am primit pedigree-ul.Crescatorul mi-a zis ca are probleme cu asociatia canina din zona.Momentan nu stiu daca mai elibereaza pedigree-uri.

Adăugat 2 ani în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar Mihaela
    Neinregistrat

In urma cu 5 ani am cumparat de la canisa Fontana o catelusa scottish terrier. Am platit pe ea 300 USD si am primit si pe langa pedigree si carnetul de sanatate cu vaccinarile la zi. Dupa doua saptamani am constatat ca are raie ( demodex) si ca si alti pui din cuib au acelasi lucru. Oare veterinarul care a dat certificatele de sanatate nu a vazut in ce stare este mama? Apropos! Cand am vrut sa o vedem pe mama catelusei care ne-a placut ne-a fost aratata bunica , sub scuza ca pe mama au dus-o de acasa ca sa nu vada cand ii pleaca puiul (???). Noi am fost naivi, iar ei au profitat de asta la maximum. Atunci cand am vrut sa facem cadou fiului nostru un catel, toata lumea ne-a sfatuit sa-l luam dintr-o canisa ca sa avem garantia ca este sanatos...Culmea ironiei!

Adăugat 2 ani în urmă #

4. User has not uploaded an avatar Delia
    Neinregistrat

Eu am achizionat un catel de la canisa kris, cu primul vaccin facut. Noi am continuat schema de vaccinuri corespunzatoare si perioada de imunizare, si dupa ce ai iesit afara s-a imblnavit. Timp de 3 luni l-au vazut peste 10 doctori din bucuresti. Ultima noastra incercare a fost la facultatea de medicina veterinara unde, din fericire a fost videcat. Trecand prin problemele respective am cautat pe internet date referitoare la canisa, am am vazut foarte multe pareri despre vaccinuri false, si alte diverse probleme. Intr-adevar am aflat si noi ca primul vaccin era doar o copie facuta la xerox(a fost suficient sa analizam hartia). Am sunat la canisa sa cerem explicatii( intentia nu era sa dam inapoi catelul si nici sa cerem despagubiri, voiam doar o explicatie). Nesimtirea cu care am fost tratati a depasit orice limite, si ni s-a raspuns cu agresivitate si o atitudine ofensiva nejustificata "cum am indraznit sa-i sunam"
    Acuma, in baza a tot ce s-a spus despre ei, daca erau nevinovati, de ce ne-au tratat asa? De ce au fost agresivi si au amenintat daca noi am cerut doar o explicatie....
    Si la final, de ce sunt atatia pe net care se plang si au avut probleme cu aceasta canisa. Nu vorbesc de cazuri izolate, ci de foarte multe cazuri. Un simplu search pe net e suficient....

Adăugat 2 ani în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar mada
    Neinregistrat

Cel mai urat lucru care mi s

i
    am interesat si am gasit o canisa unde o puteam lasa pe o perioada de timp ( 2 luni) iar proprietarul acesteia s
    o
    o..am lasat avans 10 milioane, iar domnul mi
    s
    o acasa, pe langa faptul ca a venit plina de capuse si pureci si cu o gripa de toata frumusetea de saraca nici nu se mai ridica de jos, nu stai nimic. Cand ii spuneam "sezi!" fugea de mine si se ascundea unde putea. Culmea e ca am vorbit cu persoane ce si
    au spus acelasi lucru. I`au luat bolnavi si speriati de orice misca. Canisa e in Constanta si sincer nu stiu daca are vreun nume..

Adăugat 2 ani în urmă #

6. User has not uploaded an avatar cineva
    Neinregistrat

cainii sunt ce;le mai proaste animale
    :D

Adăugat 2 ani în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar Mada
    Neinregistrat

iubesc cainii dar urasc tot ce lasa in urma lor pe strazi !!! amenzi usturatoare ar trebui pt toti stapanii care nu au grija si de aspectul asta

Adăugat 2 ani în urmă #
  8. Canisa "Cutu-cutu" din Timisoara a trimis , la solicitarea mea, un mascul de cocher auriu. Pretul de 300 de euro nu era justificat, in momentul in care am vazut exemplarul, starea lui de dezvoltaresi conditiile de tranport, care l-au afectat serios. Pe scurt era sa-l pierd. Dupa tratamente si ingrijire deosebita, puiul s-a pus pe picioare, dar a piedut oricum startul pentru rasa sa.

Adăugat 2 ani în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar Alexandra
    Neinregistrat

E foarte trist, sunt multe animalute fara stapan, insetate, poate si flamande, afara, in frig. Sper sa mearga cat mai repede in Rai, poate dupa 2012. Pana atunci poate sa mai fie adoptate...

Adăugat 2 ani în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar Raluca
    Neinregistrat

Am trei catelusi speciali acasa de care sunt mai mult decat mandra:cand ajung acasa,ei ma intampina,cand sunt suparata fata mai mare vine langa mine si isi pune capul in poala mea,baiatul este tot timpul jucaus si dornic sa se joace iar cea mai mica (4luni)este pur si simplu un plus cu viata , un pufulete ata de dulce incat nu ai cum sa mai fi suparat cand o vezi pe ea.Este ceva minunat sa iti poti darui iubirea unui catelus si sa sa il lasi si pe el sa se apropie de tine..este ceva unic.Eu am doar 22 de ani si nu am copii, ce este drept ,insa chiar si asa un prieten cu blanita tot mi-as dori!

Adăugat 2 ani în urmă #
  11. User has not uploaded an avatar maria
    Neinregistrat

eu am achizitioant de la un particular un bischon maltez in varsta de 2 luni.am mers cu ea la veterinar pentru al doilea vaccin,acolo am aflat ca este bischon havanez.catelusa este alba, dar are blana ca a unui ursulet polar. Atentie!!!!!!!!!!.

Adăugat 2 ani în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar Ana
    Neinregistrat

am cumparat o pisica de pe www . happy-pet . ro si am cerut un motanel exotic shorthair!Mi-au adus o persana desi am specificat ca nu suport parul,spunandu-mi ca o sa ii cada blanita si ca de fapt e exotic...bla bla...am crezut si abia acum recent am aflat ca e persana!Nu mai spun ca am platit 300 de euro si nu am pedigree la el,si nici nu l-am primit cu carnetel de sanatate asa cum mi s-a spus!Vor sa para o firma serioasa cand de fapt e doar imaginea de ei!

Adăugat 2 ani în urmă #
  13. User has not uploaded an avatar eduard horia
    Neinregistrat

am cumparat un bichon maltese de pe www . happy-pet . ro ,dar el este un metis de bichon,,are 8 luni si are 10 kg.feriti-va de aceasta escroaca,,,mihaela rolea,,,este un pet shop care aduce caini din ungaria.rusine happy-pet.ro

Adăugat 2 ani în urmă #
  14. User has not uploaded an avatar dan dumitru
    Neinregistrat

atentie la canisa mitoi,am luat un shih tzu plin de raie de la ei si infestat cu viermi.feritiva de ei.au focar de paraziti,au 2 adrese sos.principala nr.92,sat sintesti,jlava si str.baraganului nr 53,popesti leordeni.cateii stau cate 10 in 5 mp.ce crescatori..isi bat joc de ei.

Adăugat 2 ani în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar Crina
    Neinregistrat

Eduard Horia ai punctat foarte bine...aceasta Mihaela Rolea minte de ingheata apele..cunosc multe persoane care si-au luat tzeapa de la ea!!!

Adăugat 2 ani în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar maria
    Neinregistrat

Eduard Horia,iti aduci aminte ce greutate avea catelul la3luni?de la aceasta persoana am luat si eu catelusa.

Adăugat 2 ani în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar Crina
    Neinregistrat

Maria tu ce probleme ai avut cu ea?:))mai dar eu o faza nu inteleg,nu se poate face nimic in legatura cu tzepele pe care le da aceasta "doamna"?Din cate am inteles a-ti semnat un contract cu ea,Daca ea nu a respectat nu se poate face nimic?

Adăugat 2 ani în urmă #
  18. User has not uploaded an avatar maria
    Neinregistrat

ce am patit? catelusa mea are 11 saptamani,are 2kg si 18cm la greaban.acesta talie nu este a unui bischon maltez. ma tem,sa nu patesc ca eduard horia. asta teapa am luat,am platit pt un maltez si m-am trezit cu un bischon.............

Adăugat 2 ani în urmă #
  19. User has not uploaded an avatar Crina
    Neinregistrat

Pai Maria veterinarul ce a zis? e Bichon Maltez sau nu?citeste caracteristicile Bichonului Maltez,dc catelusa ta nu se incadreaza e clar!Trebuie facut ceva,ptr ca nimeni sa nu isi mai i-a teapa de la aceasta Doamna!

Adăugat 2 ani în urmă #
  20. User has not uploaded an avatar Delia
    Neinregistrat

Mai mult decat atat, eu am cumparat o catelusa caniche pitic, de aproape 2 luni,care a murit dupa 2 saptamani de parvoviroza, imediat ce a implinit 2 luni,desi conform 'carnetului de sanatate' scris in maghiara ar fi fost vaccinata.
    Garantia era de o saptamana..asa ca. Ar trebui sa-i opreasca cineva, sa nu-si mai bata joc de sufletul oamenilor.

Adăugat 2 ani în urmă #
  21. User has not uploaded an avatar Delia
    Neinregistrat

Am uitat sa spun...sau e de prisos..ca de la aceeasi Mihaela Rolea.

Adăugat 2 ani în urmă #
  22. Doamne...

Adăugat 2 ani în urmă #
  23. User has not uploaded an avatar robert z
    Neinregistrat

Am citit pe diferite forumuri diferite experiente sumbre care mai de care mai groaznice atat pentru stapani cat si pentru bietii catelusi , ba chiar mai mult am si avut parte de o astfel de experienta. Am cumparat un pui de Labrador din Satu Mare de la canisa Caini de Rasa. Am primit cainele la aproape 7 saptamani. A doua zi am fost cu el la veterinar si i-a facut un surplus de deparazitare interna. In urma acestei deparazitari catzelusul a inceput sa elimine viermi in forma adulta (aprox 10 cm). In ziua urmatoare catzelusul a inceput sa aiba diaree si sa vomite. Acest calvar a durat 2 zile in care veterinarul mi-a tinut catelul sub perfuzii si injectii care mai de care cu intentia de ai opri voma si diareea dar degeaba. In a doua zi catelul a murit. Am fost personal cu catelul la veterinar sa ii fac necropsia si spre mirarea mea si a medicului acest caine era plin de viermi si de leziuni atat intestinale cat si stomacale. Veterinarul a pus sub semnul intrebarii la modul cel mai serios atat cele 2 deparazitari interne ce erau trecute in carnetul de sanatate cat si primul vaccin care “cica” ar fi fost administrat catzelului. Va dau acelasi sfat pe care l-am primit si eu de la veterinar in speranta ca aceste traume ce le-am citit se vor imputina :
    Cumaparati caini de la crescatori ce se ocupa cu o singura rasa si cereti sa il creasca ei pana dupa o saptamana dupa cel de-al 3-lea vaccin. Stiu ca e greu sa nu ai catelusul de mic astfel ratand multe prostioare de ale lor dar este spre binele vostru si al cateilor.

Adăugat 2 ani în urmă #
  24. User has not uploaded an avatar AndreeaE
    Neinregistrat

Acum 2 sapt tatal meu a cumparat de la canisa kris o catelusa yorkshire toy, pentru a o aduce in italia unde locuim. Exact in aceeasi zi cand a adus-o acasa inainte sa plece, catelusa a inceput sa verse si sa faca diaree, dormea mai tot timpul si era aproape fara vlaga. A dus-o la veterinar din care i-a spus ca era deshidratata, ca e racita si ca s-ar putea sa aiba si parvoviroza. A fost o sapt de cosmar atat pentru mine si mama mea dar mai ales pentru tatal meu care suferea enorm. A sunat la canisa i-a spus ce se intampla iar tatal meu a pretins sa i se plateasca taratamentul veterinarului macar, dar acesta nu a mai raspuns la telefon. Starea catelusei incepea sa se ameliorez,e ca dupa cateva zile sa ne spuna veterinarul, ca raceala a ajuns la plamani dar reusise sa elimine celelalte pericole, dar nu se stie daca supravietuieste. Dupa 2 zile de la diacnostic cei de la canisa kris il contacteaza pe tatal meu ca sa se duca la ei sa ii schimbe catelusa, ceea ce a si facut (sunt foarte dezamagita de tatal meu ptr ca nu a luptat pana la final dar mi-a spus ca nu mai putea astepta). I-a mai promis tatalui meu ca o sa faca bine catelusa si ca toate problemele sunt din cauza schimbarii ambientului. Oricum eu fac voluntariat la un adapaost de catei asa ca am putut anunta autoritatile italiene de aceasta canisa si sa verifice toate transporturile de caini venite de la noi din tara. Din pacata mai mult nu pot face. Sufar pentru aceste suflete dar din pacate mai mult nu pot face mai mult:( Acum trebuie sa ma duc la veterinar si cu catelusa pe care o am acum, mai ales ca e umflata in burta si ma cam ingrijoreaza. Se comporta normal: se joaca, musca pisica de coada si se sperie de Parturile ei:D Pacat ca in Romania animalele nu sunt protejate ca in orice tara din Europa. Ar trebui sa se faca un sondaj cu persoanele pacalite de catre canise. Poate asa o sa se faca ceva!

Adăugat 1 an în urmă #
  25. User has not uploaded an avatar Mona Grigore
    Neinregistrat

Buna ziua tuturor! Mi-am dat numele complet, pentru ca nu ma feresc de nimeni si vreau sa aduc cat de cat o garantie asupra a ceea ce am sa spun. Am cumparat o catelusa chihuahua de la MIHAELA ROLEA, de pe happy-pet. Catelusa s-a dovedit a fi iesita cu mult din standarde cu inaltimea (depaseste 28cm la greaban) si are si o boala psihica. Nu poate fi diagnosticata momentan, pana la aparitia altor simptome. Aceasta individa, dupa cum am vazut si mai sus, excrocheaza in continuare si singurii vinovati pentru asta suntem noi, pentru ca suntem prea disperati sa ne luam un sufletel langa noi, nu citim cu atentie asa zisele contracte si nici nu ne interesam cu adevarat de activitatea acestor canise. Dupa ce ca nu mi s-a dat chitanta decat ptr o suma modica, mai are si nemarginitul tupeu, sa-mi spuna ca nu este ea de vina, ca nu este responsabila in nici un fel de aceasta situatie si ca este o intamplare nefericita .... Auziti tupeu!!! Intamplare nefericita...... pe banii mei.....si pe implicarea mea emotionala pentru acest catel .... Oricum, nu o sa ramana asa, pentru ca, astept definitivarea testelor pentru catelusa si daca se dovedeste ca este intr-adevar bonlava si ramasa cu sechele din cauza unei traume psihice, voi lua atitudine ....

Adăugat 1 an în urmă #
  26. User has not uploaded an avatar Razvan Chiruta
    Neinregistrat

Buna ziua!

Numele meu este Razvan Chiruta, reporter la cotidianul Romania libera. Noi dorim sa scriem un articol despre pet-shop-urile cu probleme din Romania si am vazut pe acest forum despre cazul dumneavoastra.
    Credeti ca am putea vorbi?
    Daca da, adresa mea de mail este razvan.chiruta@romanialibera.ro

Multumesc!

Adăugat 1 an în urmă #
  27. User has not uploaded an avatar catalina
    Neinregistrat

buna ziua
    am intalnit si eu o doamna foarte suparata cand ma aflam intr-un cabinet vet din bucuresti.
    cumparase o pisica britsh de la aceasta doamna ROLEA si ia trait doar 2 saptamani
    pisicaajunsese sa ii paralizeze piciorusele si spatele.

Adăugat 1 an în urmă #
  28. User has not uploaded an avatar Mona Grigore
    Neinregistrat

Buna ziua tuturor!
    Am revenit cu informatii noi despre situatia catelusei mele, achizitionata de la Mihaela Rolea. Daca ati citit topicul meu de mai sus continuarea este urmatoarea:
    In momentul de fata, situatia sta mult mai dramatic - dupa multe investigatii si sute de ron cheltuiti pe tratamente, am ajuns la diagnosticul: Sindrom Cushing pentru catelusa mea care are numai un an si 4 luni : Sindromul Cushing la câine (sindromul de hiperadrenocorticism) Introducere Boala Cushing (cunoscuta sub numele de hiperadrenocorticism) este rezultatul unei hipersecretii de hormoni corticosterozi a corticosuprarenalelor. Este cea mai frecventa endocrinopatie întâlnita la câinii în vârsta. Acest sindrom este exact opusul bolii lui Addison (hipoadrenocorticism).
    Aceasta firma, dupa ce ca mi-a vandut un caine iesit din standarde pentru rasa reprezentata, este si bonlav si suntem total distrusi sentimental si psihic, intrucat, ne obisnuisem cu ideea de a nu avea un caine perfect, dar, faptul ca aceasta boala nu poate fi practic tratata la rasa chihuahua, intrucat este foarte sensibila, ne-a terminat. Exista un tratament, dar trebuie practic testat pe cainele in cauza ptr aflarea dozajului corect si acest lucru are efecte secundare, in special ptr un chihuahua, intrucat medicamentele sunt foarte toxice. Mai multi doctori, inclusiv cel de la Salvavet, mi-au spus ca este foarte posibil sa nu reziste.
    Sunt in posesia tuturor analizelor oficiale, facute la o clinica particulara, renumita in Bucuresti si a ecografiei si analizelor de sange facute anterior.
    As dori sa stiu daca mai mi se altaura cineva? Exista un domn mai sus care vrea sa scrie un subiect in Romania Libera despre aceste cazuri. Rapiti-va 5 minute din timpul dvs si scrieti o scrisorica cu tot ce vi s-a intamplat. Nu stati asa! Ajutati pe altcineva!
    Multumesc!

Adăugat 1 an în urmă #
  29. User has not uploaded an avatar cristal
    Neinregistrat

eu azi vroiam sa imi iau un yorky de la Mihaela Rolea.CRED CA MA RAZGANDESC.

Adăugat 1 an în urmă #
  30. User has not uploaded an avatar cristal
    Neinregistrat

tot eu sunt..o canisa serioasa imi zice si mie cineva daca a auzit de ea?vreau un yorky dar sa fie mini sa nu depaseasca 3 kg la maturitate.cine ma ajuta

Adăugat 1 an în urmă #
  31. User has not uploaded an avatar Delia
    Neinregistrat

Cel mai bine este sa luati de la un posesor de catelusa care a nascut recent. Cred ca asa este cel mai bine. Trebuie sa gasiti pe un forum local, la vanzari.

Adăugat 1 an în urmă #
  32. User has not uploaded an avatar victoria
    Neinregistrat

am cumparat de la CANISA KRIS UN CIOBANESC GERMAN si a fost tot timpul bolnav ;am umblat cu el pe la doctori ,i-au facut antibiotice ,calciu,vitamine .acum se chinue, si ne chinue si pe noi asistat fiind 24 ore din 24,ii cuge apa din gura,face spume .nu mai mananca si nu mai bea apa sau ceai,sche lalae tot timpul ,are o fuga dezordonata si nu raspunde la apel.este foarte slab,nu creste desi pana acum doua zile manca foarte bine numai hrana recomandata de medici

Adăugat 1 an în urmă #
  33. User has not uploaded an avatar victoria
    Neinregistrat

a murit acum catelul in chinuri groaznice

Adăugat 1 an în urmă #
  34. User has not uploaded an avatar ioana
    Neinregistrat

ai facut macar o plangere, ceva, o sesizare???...indivizii astia fac bani exploatand animalele...castigul lor este cu siguranta obtinut necinstit!...nu au inima pt animale, ci doar mintea la bani si la profit...niste nemernici!!

Adăugat 1 an în urmă #
  35. User has not uploaded an avatar aura
    Neinregistrat

macar poate invatam ceva din povestile astea triste.....nu mai cumparati!!!!!!!!!!....imbogatiti toti infractorii...adoptati un simpatic necajit din adaposturi!...sunt mult mai rezistenti la boli si atat de recunoscatori!

Adăugat 1 an în urmă #
  36. User has not uploaded an avatar Ramona
    Neinregistrat

este incredibil ce se intampla in Romania. la noi nu exista canise ci doar samsari de caini. ei nu vad in ei niste suflete ci doar pachete de bani. In 2009 in ianuarie ne-am luat un pui de jack russell terrier de la o canisa din Satu Mare - propietar Erdei Eduard. a costat 350 euro. bineinteles ca nu ne-a dat pedigree dar am zis ca oricum nu participam la concursuri cu el. a fost un catel extraordinar care ne-a luminat viata. a fost, pentru ca in august anul acesta a murit la 1 an si 8 luni, in crize, 2 infarcturi. am fost cu el la toti profesorii din bucuresti. concluzia a fost ca a avut malformatie congenitala la inima si probabil si probleme neurologice din cauza incrucisarii intre catei frati (sau mama-fiu, tata-fiica) sau nu a verificat linia genetica a cateilor. am aflat de curand tot sunand ca au mai murit 2 catei in Bucuresti , de la aceeasi canisa (Erdei Eduard) tot din cauza unor probleme congenitale. din pacate legea nu ne poate ajuta sa facem nimic. acest om, daca am fi fost in alta tara (civilizata) ar fi infundat puscaria. stiu ca asta nu mi l-ar aduce inapoi pe Jack dar nici sa lasam lucrurile asa, mai ales ca mai poate nenoroci altii. si pe noi oamenii pe langa ei.

Adăugat 1 an în urmă #
  37. User has not uploaded an avatar Anca
    Neinregistrat

Fratilor, NU MAI CUMPARATI de la CANISA KRIS asta! Doua cunostinte si-au luat acum o luna doi catelusi labrador retriever, 850 RON fiecare. Suspiciunile au aparut inca de la inceput deoarece catelusii le-au fost trimisi printr-un microbuz de transport persoane la 200 km de Bucuresti.Inca de cand au ajuns, unul din ei era foarte molatic, nu se juca, dormea mai mereu si chiar din prima zi a vomat si a facut diaree cu sange. Cand au sunat la canisa, le-a spus ca i s-a facut rau de la transport probabil, dar ca o sa-si revina! Dupa cateva zile acesta a murit. Avusese parvoviroza! Partea trista este ca si celalalt la cateva zile a inceput sa aiba aceleasi simptome. Cand a fost dus la doctor, acesta a zis ca are parvoviroza si l-a bagat urgent la tratament cu perfuzii si vaccin! Asta s-a intamplat luni dimineata..de atunci catelusul asta se chinuie si se zbate intre viata si moarte cu perfuzii de doua ori pe zi, fara sa poata manca ceva si deshidratandu-se continuu..este deja foarte slabit..dar inca isi mai gaseste puterea sa deschida ochisorii si sa se uite optimist la stapana lui.:( Astazi e deja a 6-a zi de cand este sub tratament si noi tot speram sa isi revina! Stapana lui este deasemenea foarte trista si se simte neajutorata cand il vede asa si cel mai tare a durut-o cand cel de la canisa i-a spus ca nu e nici o problema daca moare, ii trimite altul! Ce suflet pot avea oamenii astia? Urmaresc doar sa faca bani de pe urma bietelor animale! Problema este ca se autodeclara Canisa nr 1 din Romania! Cum se poate asa ceva? De ce nu le-a facut nimeni nimic pana in momentul asta, daca sunt atatea reclamatii? De ce li se permite sa faca in continuare acest comert cu animale?

Adăugat 1 an în urmă #
  38. Buna ziua,

Pe data de 7 septembrie am cumparat un puiut de bulldog francez de la canisa Dog Kennel. Incepand de a doua zi a dat semne ca nu se simte tocmai ok insa am pus-o pe seama perioadei de acomodare. Din pacate nu a fost tocmai asa. Cateva zile mai tarziu s-a dovedit ca micutul era plin duldora de paraziti pe care a inceput sa ii elimine prin toate orificiile iar veterinarul mi-a explicat ca acest lucru nu ar fi fost posibil daca cele doua deparazitari din carnetul de sanatate erau reale. De asemenea, mi-a explicat ca un pui nu poate ajunge in situatia asta decat daca este neglijat vreme indelungata in sensul in care, locul in care stau catei nu este curatat de fecale iar puiutii le manancau.
    La momentul actual catelusul meu, Ronnie a incheiat tratamentul, nu mai face febra si nici nu il mai doare burtica. In continuare mananca doar bobite speciale pentru digestie si il tinem sub observatie insa conform medicului nu mai avem motive de ingrijorare. De altfel, in prezent el se arata foarte vioi si jucaus, topaie prin casa toata ziua si rontaie tot ce prinde dar ce se intampla cu ceilalti catei care au ramas in continuare in aceleasi conditii? De ce nu exista o autoritate care sa poata lua masuri impotriva lor?
    Ce pot eu sa va sfatuiesc in aceasta situatie este doar sa nu mai apelati la canise. Desi in conceptia mea parea sa fie un mediu sigur in care oamenii sunt dedicati si iubitori ai animalelor, m-am convins ca acest lucru este cumplit de departe de realitate.

Adăugat 1 an în urmă #
  39. Cel mai corect ar fi sa nu mai cumparati animale. Suntem in secolul 21, cica suntem oameni civilizati si avansati ... si cu toate astea ne jucam dea stapanii de sclavi.
    Cum poti sa speri ca cei de la canise iubesc animalele ? Cum poti sa spui ca iubesti animalele si apoi sa le dai la bucata? Si daca se defecteaza il returnati si va trimite un altul. Asa se intampla in cazul in care oamenii considera animalele de companie niste accesorii.
    Daca cineva iubeste o rasa de caine si doreste sa creasca acea rasa de caine, ar trebuii sa ceara pe caine exact pretul vaccinurilor si deparazitarilor facute. Atat ... in rest daca iubesti animalul nu poti face comert asa cum faci cu obiectele de uz casnic.
    Eu imi iubesc maidanezul meu negru, dar cu siguranta nu l-as da nimanui pentru 10 mil.
    Oamenii fiinte superioare ar trebuii sa fie capabil sa isi castige traiul fara a exploata animale. Nu mai suntem in secolul 19, parca asa in general nu prea agream traficul de fiinte vi ... sau aveti impresia ca fiinte vi se refera doar la oameni ? Un animal de companie este echivalentul copilului cand este mic: nici unii nu stiu sa vorbeasca, in ambele cazuri comunicarea cu noi se face prin gesturi, expresia fetei, gangurit, in abele cazuri fiinta este neajutorata, sensibila la boli, necesita tratamente speciale, hrana speciala, in ambele cazuri fac prostii, caca pisu pe unde apuca. etc etc.
    Singura diferenta e ca animalul de companie ramane in acest stadiu toata viata lui, pe cand un copil isi continua stadiul de dezvoltare, incepe sa rationeze, sa vorbeasca.
    Daca nu ati putea avea copii ce ati face ? Ati cumpara unul ? Sau ati adopta unul. Doar fiindca nu exista o lege care sa interzica traficul de animale, nu inseamna ca acesta este si moral.
    Eu daca as avea o pasiune pentru o rasa cu siguranta as dona puii, dar as cheltuii muuuuuult timp pentru gasirea unor familii decente. Mi se pare mult mai uman asa !

Adăugat 1 an în urmă #
  40. User has not uploaded an avatar Delia
    Neinregistrat

Nu cred ca ati gandit prea mult cand ati scris asa ceva. Cainii de rasa nu rezista toti sa traiasca afara, cu atat mai mult puii. Daca nu ar fi crescuti in conditii speciale (in casa), cu siguranta ar disparea si nu inseamna ca trebuie sa ne consideram stapani de sclavi. Asta nu are legatura cu afacerile care se fac pe seama animalelor si cu faptul ca ai sau nu copil. Ideal ar fi sa fie si ei donati, dar daca nu se poate... e firesc sa ne asteptam ca cei care ajung sa-i comercializeze sa nu fie iresponsabili si sa acorde altfel de garantii.

Adăugat 1 an în urmă #
  41. Unde am scris eu ca animalele trbuie tinute afara ? Am recitit ce am scris ca poate m-am ramolit eu la cap. Dar nu ... se pare ca nu am scris totusi nimica de animal tinut afara ! Deci ce ati vrut sa spuneti mai exact ?

Adăugat 1 an în urmă #
  42. User has not uploaded an avatar Delia
    Neinregistrat

Ati scris "Cel mai corect ar fi sa nu mai cumparati animale". Totusi producatorii sunt esentiali pentru perpetuarea unor specii rare si din pacate acolo unde exista ei, apar si intermediari si trebuie sa existe si cumparatori interesati sa salveze animalele.
    Eu donez cateii si cum pot sa le prevad viitorul? Si daca ii dau la cunostinte, rude, poti cunoaste vreodata oamenii? (din proprie experienta spun asta..). Catelul pe care il am acum a mai avut cel putin 2 stapani pana la 3 luni. Am crezut ca il iau de la cineva care nu mai putea sa aiba grija de el si am descoperit ca era intermediar.
    Am scris ca trebuie si tinuti in casa, pentru ca ati spus ca aveti un maidanez. Si eu am incercat sa adopt unul, e adevarat ca nu era chiar pui, avea in jur de 2 ani si l-am salvat (asa am crezut) de hingheri si de anumiti oameni de la bloc, pe care ii deranja ca latra noaptea.
    Nu a fost chip sa-l tin in casa, plangea intruna si voia afara. Nu i-am pus nici lesa, ca sa nu-i maresc chinul. Odata cand a iesit afara, l-a calcat masina. De aceea cred ca daca un animal e nascut afara, trebuie lasat in libertate.

Adăugat 1 an în urmă #
  43. User has not uploaded an avatar Vlad
    Neinregistrat

Buna seara,

ne adresam deoarece am luat de curand un caine Doberman de la o canisa din Arad " RADAVIT" si am constatat dupa cateva zile de la achizitionarea acestuia, ca avea probleme de sanatate, mai exact acesta avea diaree si facea/ face cu sange, dupa 3 zile am fost cu acesta la doctor si am constatat ca era plin de parazitii mai exact Giardia. Am inceput un tratament pentru a scapa de parazitii iar starea lui se inrauteste pe zi ce trece, l-am luat la 4.6 kg si a slabit intr-o saptamana 400 de grame. Din punctul nostru de vedere acesta a venit bolnav de la canisa, deoarece avea simptomele de cand ne-a fost adus, acesta "canisa" daca se poate intitula asa, efectiv si-au batut joc de caine, noi am vrut sa ne aduca un doberman de 3 luni si ne-a adus unul de aproximativ 6 saptamani, ne-au ratacit carnetul de sanatate si ulterior n-i l-au trimis prin posta falsificat deoarece scrisul este identic pe toate filele si nu este semnat de doctor ci are doar o parafa, si nici vaccinarile nu au fost efectuate conform varstei.
    Nu ne-a fost eliberata factura pe intreaga suma ci doar pe avans si ar mai fi multe de spus, va trimitem acest e-mail in speranta ca veti actiona impotriva firmei respective pentru ca sa nu aiba de suferit si alte animale nevinovate.

Va multumim de atentie.

Adăugat 1 an în urmă #
  44. User has not uploaded an avatar adriana
    Neinregistrat
  45. User has not uploaded an avatar denisa
    Neinregistrat

am cumparat un caine de pe situl caini ham.com mentionez ca dupa cercetari indelungate am descoperit ca acest site e echivalent cu canissa kris, acelasi "renumit" patron cristian vatau care de altfel se da si medic veterinar sub pseudonimul de dr radu nicolae. din pacate nu am cercetat destul forumurile si am luat cainele repede , ca dovada faptul ca acesta a murit dupa 2 zile evident de parvoviroza acuta dupa 2 zile si 2 nopti de stat la veterinar.deci cei care au mai patit acelasi lucru si am vazut ca sunt destui, va recomand sa ne strangem ne intalnim si mergem la directia veerinara depunem 1762276 plangeri pana se vor lua masuri si nu de alta dar mi se pare inuman ca in ziua de astazi sa moara atatea catei nevinovati din pricina unor oameni care vor sa se imbogateasca pe seama lor mai ales ca acest individ vatau pretinde ca mai si iubeste animalele si se lauda ca el are 20 ani de experienta veterinara cand de fapt el este un simplu instructor escroc.

Adăugat 1 an în urmă #
  46. Nu imi vine sa cred ce tocmai am citit... Legat de Jack Russell, am cumparat un pui in sept 2010 tot de la acest EDUARD ERDEI,platind 300 de euro, iar la varsta de 4 luni, mi a facut o mica criza, pe care nu am recunoscut-o, crezand ca nu e nimic serios. Acum 2 zile, la varsta de 5 luni, mi a facut 5 crize de epilespsie destul de lungi, fara a cadea inca jos. sunt tare ingrijorata ca vor urma si altele, si mi e teama, din mesajul Ramonei, de acum 4 luni, ca o sa urmeze si lucruri mai grave.
    I as ruga pe toti cei care citesc acest mesaj, si care au cumparat vreun Jack Russell de la acest individ, sa mi scrie daca si ei au avut probleme cu catelul.
    Este de neconceput ca acest om sa poata trai linistit in conditiile in care isi bate joc de atatea suflete.

Adăugat 1 an în urmă #
  47. User has not uploaded an avatar ELENA DAGAN
    Neinregistrat

Am luat un mops de la canisa royal pet (aceasi cu happy pets)are 7 sapt si are raie!!!!!! Am adus-o acasa si i-am facut baie pt ca mirosea ingrozitor si in urechi avea super mizerie.Apoi a inceput sa se scarpine pana la carne (si nu exagerez). M-am uitat mai bine la ea si avea lipsa de par la picioruse si la o ureche. Am fost cu ea la dr si mi-a spus: Stiti ce cred? cred ca are raie.... a luat cu betisorul cerumen din ureche si asta era. ba chiar m-am uitat si eu la microscop si am vazut o chestie ca o capusa.Este raie sarcoptica si se ia si la oameni. Eu am un copil de 6 luni si stau cu sufletul la gura sa nu luam si noi raie. Nu se poate asa ceva!!catelul a costat 300 de euro si ma asteptam sa fie un caine sanatos mai ales ca am si copilul. In contractul dat de ei scrie ca se obliga sa livreze un animal clinic sanatos. Mihaela Rolea spuna ca se refera la bolile virale...dar raia ce este nu e tot boala? Certificatul catelului are un vaccin dar nu stiu nici daca e pe bune si totusi... e scris in maghiara.
    NUMAI LUATI CAINI DE LA ASA ZISELE CANISE!!! MAI BINE GASITI PE CINEVA CARE ARE PUI DE LA CATEAUA LUI. E CEL MAI BINE ASA. NU VA MAI LASATI PACALITI OAMENI BUNI!!! INVATATI DE LA NOI, CEI PATITI. DIN PACATE EU AM GASIT ACEST SITE PREA TARZIU SI NU M-AM DOCUMENTAT PREA MULT IN LEGATURA CU ACESTE CANISE

Adăugat 1 an în urmă #
  48. User has not uploaded an avatar ELENA DAGAN
    Neinregistrat

Din pacate are si parvoviroza.... ii fac de 2 ori pe zi perfuzie si pentru ca nu ma pot duce decat odata pe zi ii fac acasa perfuzie si injectii subcutanate.

Adăugat 1 an în urmă #
  49. User has not uploaded an avatar dan
    Neinregistrat

Pentru iubitorii de ciobanesc german, recomand cu caldura canisa "Donauwolf". In luna septembrie am luat de acolo o catelusa in varsta de patru luni si mi-a dat toate actele care sunt necesare pentru un caine de rasa (carnet de sanatate cu vaccinurile la zi, pedigree, carnet de note, seria cipului implantat). De aemenea catelusa este sanatoasa, jucausa si un adevarat prieten in curte. Este si un foarte bun caine de paza.

Adăugat 1 an în urmă #
  50. User has not uploaded an avatar adriana
    Neinregistrat

dan,aici e un topic cu problemele avute cu canisele,nu ptr.reclama,rog moderatorul sa scoata acest post.In ultimele zile am gasit multe anunturi de ciobanesti germani pierduti/gasiti,si nimeni nu doreste unul adult :(

Adăugat 1 an în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde »
Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu