EcoSapiens »Forum » Turism ecologic » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Care turism ecologic?

(12 posts)

1. Primit pe email de la Carmen Elena

Locuiesc in Constanta, deci cred ca sunt indreptatita sa-mi spun parerea si ideile. Iata in primul rand faptele:turisti, multi turisti care nu au nici cea mai mica idee despre bunul simt, care vin si trateaza marea ca si cum ar un wc public si un cos de gunoi. Va intreb eu asta e turism ecologic?

Oricum in caz ca se intreaba cineva de unde stiu eu lucrurile astea, pai in primul rand cum am spus locuiesc la mare, in al doilea rand am fost la "mare" anul trecut a marea si plaja au fost mai murdare ca niciodata, am fost ingrozita cand am pasit pe nisip si nu faceam bine un pas ca si dadeam de o gramada de gunoi. Intreb din nou asta e turim ecologic, ca eu nu stiu prea multe despre turismul ecologic dar sunt convinsa ca nu include gramezi de gunoi, nu include cu siguranta nici absorbante aruncate in mare cand exista cosuri de gunoi. Da oameni buni ati citit bine absorbante, fata mea (care nu are decat 6 ani) a gasit unul si ma intrebat senina ce e aia.

Eu care incerc din rasputeri sa o invat sa fie curata nu numai in casa ci si in natura, sa trateze natura si locurile unde merge ca si cum ar fi casa ei, adica cu maximum de respect, eu care ii spun ca natura este a doua casa a noastra si ca, cum acasa pastram curatenia asa trebuie sa o pastram si in natura,nu am putut sa-i raspund la intrebare, ce era sa-i zic ca e o alga, nu am putu sa o mint sa-i spun cine stie ce prostie asa ca i-am adevarul, ala pe care vi-l zic si dumneavoastra acum, nu mai exista bun simt exista nesimtire, nu mai exista constiinta exista nepasare si mai mult nu mai exista cunostinta exista ignoranta si asta nu pentru ca noi nu avem cunostinta ci pentru ca alegem sa fim ignoranti.

Nu inteleg motivul pentru care se arunca gunoi in mare si pe plaja cand erau amenajate pubele de gunoi la fiecare 5 metri, probabil erau prea departe, si vorba aia pubelele erau organizate, adica unul pentru harti, unul pentru metale si celalat pentru diverse. Dar cum lumea e lume si nu se poate abtine de la nesimtire logic ca in loc sa puna gunoaiele in pubele le puneau unde nimereau. Stiti ce mai e "ecologic" sa mergi cu masina pe nisip, adica cum nu stiati? Da, nu era dimineata in care sa nu vezi una sau doua sau mai multe masini pe plaja, dar cum am spus eu nu stiu nimic despre ecologie si cu toate astea nu cred ca mersul cu masina pe nisip este ecologic.astea sunt unele din fapte, va spun cinstit daca anul trecut a fost asa anul asta cred sincer ca va fi mai rau, sigur lumea e revoltata de mizerie dar mama paradoxului tot continua sa arunce gunoi pe unde nimeresc. Acum spuse astea iata ideile mele despre turism ecologic: lumea sa nu mai arunce gunoaie oriunde, sa le arunce in locurile amenajate, sa nu se mai mearga cu masina pe plaja, sa-si stranga fiecare gunoiul intr-o pungulita si sa nu lase pungulita pe unde apuca, sa mearga la toaleta cand au nevoie nu sa-si faca nevoile in mare, ca nu cred ca in casele lor isi fac nevoile pe unde apuca sau arunca gunoaie la intamplare.

Astea sunt ideile pentru persoane, acum vin ideile pentru cei care pot face ceva, adica pentru stat si pentru primarie:AMENZI dar din alea mari care sa-i faca sa simta la buzunar nesimtirea si poate asa macar de frica ca vor pierde bani nu vor mai face mizerie,alta ar fi pubele mai mari si amenajate mai aproape unele de altele,bariere care sa nu lase masinile pe plaja, ca nu face rau mersul pe jos,si daca tot reusesc intre pe plaja din nou AMENZI dar mai mari, ca daca te simti prea smecher trebuie sa platesti ca un smecher adica mult, dar atentie trebuie sa fie amenzi din alea pe care esti obligat sa le platesti nu din alea care 10 metri mai incolo sa razi si sa le rupi, ca stim cu totii ca in zilele de azi dai ceva maruntis politaiului si el se face ca te amendeaza si tu te prefaci ca esti suparat si mai incolo rupi "amenda" si continui sa fi nesimtit.

Stiti prima data cand a fost ales primar Radu Mazare a pus bariera la intrare in Mamaia taxa era de vreo 2 lei noi, cu banii pe care ii aduna de acolo platea politisti comunitari care patrulau pe plaja, ei in timpul ala plaja a aratat foarte bine, unde sa vezi gunoaie aruncate peste tot sau oameni care isi fac nevoile in mare sau masini care sa mearga pe nisip, nu domnule atunci era curat si frumos si inca un lucru bun nu mai erau nici hoti, dar ca orice lucru bun nu a durat foarte mult ca au venit mai marii de la Bucuresti si au spus ca bariera e un abuz adus de catre primar persoanelor si asa anul urmator nu a mai fost taxa si lumea a putut sa fie din nou nesimtita,ca de vine baiatul sau fata cuiva de acolo de sus si sa plateasca ei e ceva inimaginabilsau sa nu se mai comporte ca si cum lumea a fost creata pentru ei iarasi e inimaginabil. Domnilor de la Bucuresti vedeti-va de treba voatra si lasati primarul sa-si vada de a lui, adica sa puna din nou taxa ca asa e cel mai bine.alte idei? Pai ar mai ideea ca si noi oamenii sa iesim sa ajutam la curatenie, sa spunem la oameni ca ce faci nu trebuie sa fie un lucru rau,sa spunem lumii ca toti avem copii si ca daca continuam sa facem mizerie in curand nu va mai fi o lume pentru ei, chiar vrem asta? Eu anul trecut mergeam seara pe plaja si ajutam pe gunoieri sa stranga sau ma rog incercam sa ajut,asta e ceea ce trebuie sa facem cu totii, dar mai important curatenia se pasteaza nu doar se face,eu anul asta in timpul liber voi iesi pe plaja si voi increca sa fac lumea sa pastreze curatenia si sa mearga la toalete cand au nevoie si voi face asta pentru ca plaja si marea sunt casa mea, sunt locul in care merg sa meditez cand sunt suparata,locul in care poti sa vezi mai bine de ce a vrut dumnezeu sa creeze lumea, locul in care miracolul crearii se vede cel mai bine iar o baie in mare pe mine intotdeuna sa ma simt mai curata din punct de vedere sufletesc. Eu spun intotdeauna cum te comporti asa e si sufletul tau. cea mai buna idee dintre toate este asta:oriunde am fi la mare la munte sau la campie sa nu mai fim atat de rai sa facem curatenie,sa nu lasam mizerie si sa tratam natura ca si cum ar fi casa noastra pentru ca chiar este.astea sunt parerile mele si ideile mele.

Adăugat 1 an în urmă #

2. salut,
    Ca sa fii linistita exact la fel se intampla si la munte eu locuiesc la Sinaia si vreau sa-ti spun ca , vara cu greu gasesti o poiana curata, trebuie sa cunosti ff bine locurile ca sa stii unde nu ajung bucurestenii, ca sa poti face un gratar intr-un loc curat. Daca locul a fost descoperit aflii imediat munti de peturi si chistoace de la tigari ( ca sa nu iti spun ca piticu meu de 2,5 ani a gasit odata un ceva plin si m-a intrebat tati cine a pus apa in balon!!!). E aproape de ce a gasit fetita ta. Asta e civilizatia noastra. Ce sa faci nu putem mai mult.
    mai vorbim.Dinu-Sinaia

Adăugat 1 an în urmă #
  3. si in alte statiuni montane din tara aceeasi poveste. aceleasi baloane si resturi... uneori chiar pe carari sau in mijloc de drum forestier. as mai adauga problema ATV-urilor, care sunt din ce in ce mai prezente in padure. se aud de la mare distanta, iar daca esti pe jos si nimeresti intre 2-3 plimbareti, mai bine te refugiezi intre copaci. unii sunt neexperimentati si nici nu le stapanesc cum trebuie. dar inchirierea lor e o afacere profitabila, si se trece peste orice inconvenient..

nu am nimic cu ATV-urile, dar parca nu e locul lor in padure. nu mai merge lumea la munte pentru relaxare, acuma merg toti sa-si faca de cap unde nu-i cunoaste nimeni.

Adăugat 1 an în urmă #
  4. Mi-e rusine sa spun ca sunt romanca. Nu ma mandresc cu tara mea din 2 motive, interese de grup care inca persista la nivel inalt si mizeria. Impartasesc aceleasi ganduri cu Elena Carmen, iubesc marea si consider ca aceasta e a 2-a mea casa. Nu sunt constanteanca, dar vizitez Litoralul Romanesc, anul acesta am vizitat Mangalia, am vazut maldare de alge in putrefactie ( am dovezi, fotografii)...
    Mizeria ar trebui estompota cu amenzi drastice. Pentru romani nu exista decat o singura solutie, frica. De bun simt si morala nu mai poate fi vorba. Uitati-va bine la munte si la mare unde se aseaza un roman, ramane potopul. Stiti de ce? Pentru ca romanul iubeste mizeria si nu vrea sa fie curat chiar daca poate.
    Hm, turism ecologic in Romania?...probabil cand la fiecare pas v-a fi un politist ca sa-l amendeze.

Adăugat 1 an în urmă #
  5. Pt. LISA,
    Nu toti iubim mizeria, cum nu toti bucurestenii sunt nesimtiti, sunt oameni si oameni ca peste tot, la noi din pacate interesele de grup (familie) primeaza ca la italieni, interesul general e undeva la si altele...dpdv politic ceea ce fffgrav, toti oamenii politici sunt de facto oameni( esti om cu mine sunt om cu tine, legea lui ohm) daca nu, nu te rezolva cu nimic, vede numai interesul propriu ( al familiei si apropiatilor).
    Eu unul as pleca din acest loc cat mai departe in alte tari civilizate, dar ma gandesc ca mai bine stau si incerc sa schimb ceva pt copii mei decat sa plang de mila si indignare.
    Tot ce s-a furat in cei 20 ani dupa rev. se vede in datoria externa si in cipercariile de viloaie aparute peste noapte (bucuresti, constanta, busteni) si multe alte zone. Cate paduri s-au taiat pt. ele nu mai conteaza.
    Noi trebuie sa schimbam ceva, asa cum spune IONUT sa luam initiativa, odata odata trebuie sa ne auda cineva, nu e nevoie de politie si noi putem sa luam atitudine si sa dam amenzi trebuie doar un pic de sprijin legislativ pe care ,poate IONUT il gaseste.

Adăugat 1 an în urmă #
  6. Dinu, ma bucur pentru optimismul tau. Din pacate, tot ce vorbim noi ramane la stadiul de vorbe.
    Exemplul cu politia era doar un exemplu, normal ca politia are altceva mai bun de facut...lol. Am vrut sa descretesc si eu fruntea. In ce priveste atitudinea si amenzile, nu are rost sa filozofam...greu de pus un gardian pe 1 m patrat.
    Pamantul se degradeaza din ce in ce mai mult, mizeria umana v-a persista atata timp cat celor de sus nu le poate face nimeni nimic. Noi suntem o picatura intr-un ocean. Dar sa inchei mai optimist ca tine, uite mi-a venit o idee. Ai un aparat foto? hai sa-i fotografiem pe aia care fac mizerie. Asa poate le v-a fi rusine daca vor fi postati in ”jurnalul celor care distrug natura”.

Adăugat 1 an în urmă #
  7. Lisa, tot ce ne-a ramas e speranta si optimismul( mor ultimele) daca iti pun pe mail poze din Sinaia cu dejectii si cotete construite pe malul unui parau aflat la 50 m de blocuri si vile rezidentiale, aproape de centrul orasului , iti vine greata si nu vreau sa te impresionez negativ, rusine nu le va fi proprietarilor , nu le-a fost nici cand , la sesizarea mea au venit organele de control ale primariei care, dupa ce au dat doua trei amenzi la cei care i-au gasit acolo, au plecat si lucrurile au ramas exact la fel. In plus mi-am facut si dusmani printre vecini care au aflat cine "i-a dat in gat". Si eu am la limita propietatii acelasi parau dar in loc de cotet am preferat sa-mi construiec o terasa de vara si sa-mi fac abonament la firma de salubrizare ,in loc sa arunc gunoiul in parau cum fac ceilalti.
    Mai vorbim, am si blog-Dinu.

Adăugat 1 an în urmă #
  8. User has not uploaded an avatar Mirunika
    Neinregistrat

eu stiu un loc in Apuseni, judetul Hunedoara, unde poti vedea vulpea pe geam, dimineatza cand te trezesti, sau poti da in curtea pensiunii peste un iepure salbatic daca iesi la o plimbare. Secretul e sa nu ne inghesuim toti in statiunile "la moda", unde se merge ca sa fii vazut, nu ca sa te relaxezi...Data viitoare puneti degetul pe harta unde se nimereste si explorati! Exista inca locuri unde "civilizatia" n-a distrus Natura, Bunul simt si Linistea.

Adăugat 2 luni în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar Mirunika
    Neinregistrat

Aici aveti poze: www.pensiune-apuseni.ro

Adăugat 2 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar caba vasile
    Neinregistrat

salu si un an adevarat pt toti.
    fratioare daca ar fi mai multe controale cu amenzi sai goleasca buzunarele sar mai mentine si curatenia.
    dar pentru asta trebuie legi.date si la jandarmerie polizie daca fiecare politai ar umbla cu blochetul de amenzi la el va spun eu ca cel care arunca nu altceva ci doar un chistoc se uita de 10 ori pe linga el
    la fel ca si proprietarilor de plaja sau la munte pe timpul sezonului multe controale si cred eu ca intrun an beneficiul in urma amenzilor ar sari de 2 000 000.euro.sigur dela amenzi ar incepe si civilizatia romanasului.dar pina cind nu il ustura buzunarul? nimic de facut. eu sint in italia nu e mare lucru dar vad cum la fiecare lucru care nacesita cheltuieli din partea turistilor sau simplu orasean scot o lege o anunta cu data intrarii in vigoare si astfel trec la aplicare.asa mai merge.pentru ca eu nu cred sa mai arunc hirtia sau sticla dupa 50 100 euro de amenda ma mai gindesc un pic. nu? dar asta trebuie sa fie valabil dela cel mai mic consumator la cel mai mare producator.cu respect pentru natura si pentru cei care o sustin.caba. chedi@live.it

Adăugat 2 luni în urmă #
  11. In Romania sunt cei mai multi oameni care nu respecta mediul ,bat si omoara animalele.
    Stau in Austria de 5 luni.Fiecare austriac are cate doi caini,aici animalele sunt respectate si pe strazi nu vezi nici un catel abandonat,fiindca sunt adaposturi in care sunt dusi ,hraniti si ingrijiti.

Din partea mea,Tiriac si toti politicienii pot sa se duca dracului ! mai bine i-am impusca noi pe ei.

Cu ce drept se ridica ei asupra Romaniei?

Cand vom avea oameni mai educati ?

Invatati-va copii sa respecte animalele si mediul,ca asa e normal.Noi trebuie sa traim in armonie cu natura,nu sa cautam sa fim noi cei care o domina.

Si apoi ,tot citeam prin ziare ca ba se descopera o planeta,ba ca nu mai e mult pina se descopera..eu imi doresc sa descopere un cacatzel spatial...o sa sece planetele alea asa cum secatuiesc si Pamantul de resurse,il polueaza,taie padurile in prostie si totul pentru BANI..

Adăugat 2 luni în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar caba vasile
    Neinregistrat

Cu privire la descoperirea unei planete pina in 2015 se va vedea pe cer o a doua luna.
    Deci o planeta se va apropia de pamant.sa descoperit ca la fiecare trecere prin sistemul nostru solar
    sau intimplat cataclisme..adica o noua era glaciala.
    ...Dar ce ne facem in 2012 pe 21 decembrie?????????
    Cind se presupune ca va cade pe pamint acel asteroid cam de 3 ori citun judet din rominia...
    Daca e adevarat.cei dela NASA..sint foarte preocupati.
    si totodata si la televizor aici in italia tot mai multe programe cu 2012.
    vad ca stiinta si religia se opreste in 2012.
    ....RELIGIA ...SUSTINE CA VA FI ULTIMUL PAPA.
    ....STIINTA ..SUSTINE .CA CALENDARUL ..MAIA ,SE TERMINA PE 21 DEC,,2012, CASI CEL EGIPTIAN .LA FEL SI DESENELE DIN GRIU DIN ANGLIA SCOTIA ,ETC.
    ..TOATE DUC LA ACELASI NUMITOR COMUN.
    DACA PE CINEVA INTERESEAZA MAI MULT ???????????????

Adăugat 2 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri