EcoSapiens »Forum » Responsabilitate sociala » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. User has not uploaded an avatar Constantin Tudose
    Neinregistrat

Sa fim seriosi totul tine de educatie a romanului...dar si chiar asa degeaba incerci sa il educi sa organizezi scoli si cursuri prin care sa il faci mai constient de aceste probleme atata timp cat marea lui ingrijorare e ziua de maine nu o sa dea nici doi bani pe ce se petrece cu mediul inconjurator .. nu cred ca acum 1000 de ani se ingrijora cineva cand se otraveau fantanile in calea invadatorilor..aceasi mentalitate exista si astazi..lasa ca facem alta..lasa ca merge si asa.. tipic romanesc..... indiferent de cine este responsabil ce institutie ce oameni.... cu toti ar trebuii sa avem grija de ce se petrece in jurul nostru.. si nu vb doar despre medul inconjurator ci toate aspectele...pana nu o sa fim destul de constienti de aceste aspcte nu o sa resuim sa facem nimik... nu e deauns sa educi un om trebuie sa si vrea sa puna in practica cea ce stie.. iar la capitolul pus in practica nu cred ca se poate vb decat atunci cand interesele personale sau de grup o cer... "inainte sa fie bine va fii si mai rau" asa ca pregatitiva ....

Adăugat 7 luni în urmă #
  2. User has not uploaded an avatar Gabriela
    Neinregistrat

Sa fim seriosi, responsabilitatea este mai intai a autoritatilor. Asa cum copilul este educat in familie, responsabilitatea fata de mediu se educa prin aplicarea legii.Noi avem legi dar nu se aplica(cine a vazut pe cineva amendat ca arunca gunoi pe strada? ' Sau o organizatie amendata pentru ca nu are contract de ridicare a gunoiului ; sau o organizatie sanctionata pentru ca nu colecteaza si tine evidenta deseurilor )Spunem mereu ca de sarbatori lumea face picnic si lasa deseuri in mediu; ce greu e sa fie anonimi gardieni de mediu si sa dea amenzi usturatoare.....Dar e greu, mai usor e sa te targuiesti sa nu aplici o amenda la o firma care incalca regula.
    Am vazut dupa concertul Madonei gunoaiele lasate criticate de presa,dar nu am vazut suficiente cosuri de gunoi.Unde trebuiau lasate aceste gunoaie? numai o persoana foarte responsabila cara resturile in poseta pana acasa sa le arunce.Asta e .

Adăugat 4 luni în urmă #
  3. degeaba sunt institutii daca ele nu-si fac meseria . . . degeaba exista legi daca nu sunt aplicate . . . si degeaba incearca altii sa ne educe daca noua nu ne pasa . . . am dreptate ??? . . . pot exista un miliard de institutii , un miliard de legi , si sa incerce toti oamenii sa te educe dar degeaba . . . sunt doar doua categorii de oameni 1.cei carora le pasa si 2.celora carora nu le pasa(ignoranti) . . . majoritatea fac parte din a doua categorie . . . si chiar daca incerci sa inveti un ignorant ceva daca nu-i place nu retine si nui pasa . . .

Adăugat 1 lună în urmă #
  4. Poluarea a inceput o data cu goana dupa bani! In fata banilor nimeni nu mai tine cont de poluare.
    Vazind acestia ca tine,au inceput sa polueze tot:apele culturile fructele animalele .
    nimic nu conteaza doar banii.
    Apoi manipularea sa consumam tot ca asa e bine:mancati fructe mancati carne,beti apa multa,consumati benzina cat mai multa nu mai mergeti cu bicicleta ca sa nu faceti cumva sport.
    Bem sucuri in loc de apa,naturale binenteles dar ...fara fructe.
    Omul a vazut padurea dupa ce a vandut tot pamantul si a zis: Pomii astia sunt de fapt lemne adica bani
    -Hai sai radem pana la ultimu,si au venit si altii si au zis:-Sa nu ramana pom in tara asta!

Adăugat 1 lună în urmă #
  5. Da corect tim banii conteaza.Da oare noi nu contam? Noi astia multi care zilnic vedem ca totul se duce de ripa? Parerea mea este ca tot ce vine din afara ma refer la mincare sint umflate cu chimicale.De aceea zic ca ar trebuie o campanie ca sa nu se mai cumpere produsele altora daca cei care importa nu-si fac datoria si aduc asemenea produse.,sucurile si alte bauturi carbogazoase sa fie eliminate din ele colorantii si coservantii din ele si poerioada de consum sa fie scrisa mare pe ambalaj,iar aceste sa fie produse exclusiv din fructe naturale.,daca cei care controleaza aceste lucruri nu-si fac treaba cred ca putem noi societatea sa facem reclama negativa pentru produsele care sint nesanatoase. Intr-una din zile o nepotica a cumparat o sticla de suc din fructe de padure.Am observat la un moment dat ca era rosie si pe miini si pe gura peste tot.Am avertizat-o si pe ficamea sa nu mai cumpere asa ceva.Cred ca am facut bine si daca toti am proceda asa poate vom scapa de astfel de produse care stau cu anii prin vitrine.Cu respect

Adăugat 1 lună în urmă #
  6. dragă bezman am pățit și eu același lucru am băut un suc „natural„(sau mă rog asta scria pe el)și mi sa făcut rău . . . pun pariu ca este singura țară care face așa ceva . . . în alte țări sucul de fructe ăla natural chiar este natural . . .

Adăugat 4 săptămâni în urmă #
  7. dragă tim.maxim îmi place cum gândești . . . și să nu mai vorbim de legume . . . ar trebui să fie bune nu să nu aibă nici un gust (alea importate) bagă chimicale , orice numai să crească mai repede să le vandă și să scoata bani mulți . . . dar ști ceva ??? niciodata nu vor fi de ajuns , mereu vor mai mulți . . .

Adăugat 4 săptămâni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri