as vrea sa deschid o fabrica de brichetat paie ,coceni de porumb ,si tulpini de la floarea soarelui care din pacate la noi in romania se lasa pe camp sa putrezeasca sau li se da foc pentru a elibera terenul sa-l pregateasca pentru anul urmator .
La tara la mine este o asociatie agricola foarte mare care produc doar cereale si nu au animale pentru a strange paiele deci sute de tone de paie si porumb si floarea soarelui care pot fi valorificate.
Ce ziceti este o idee buna?
EcoSapiens »Forum » Combustibil Alternativ » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Brichete din paie ,coceni de porumb ,tulpini de floarea soarelui
(7 posts)-
Adăugat 3 luni în urmă #
-
-
Salut De mult am idea dar la ce masina de adunat uscat si brichetat te-ai gandit?
Adăugat 3 luni în urmă # -
Salut... si eu am aceiasi idee de afacere ... va las numarul meu de telefon si mail-ul poate ne mai ajutam cu cateva sfaturi in legatura cu utilajele.... 0726 118 999 id: dancdef@yahoo.com
Adăugat 2 luni în urmă # -
Noi am plecat de la plantatiile de salcie energetica si brichetarea tocaturii de salcie. Rentabil! Ca sa avem insa o productie mai mare de brichete si a atrage atentia asupra noastra la export am cautat si alte surse de materii prime pt brichetare. Asa am ajuns la resturile vegetale din agricultura. Cam in acelasi timp a aparut in Romania Libera un articol despre un domn care asta face, bricheteaza paiele de grau, orz, rapita etc si scoate un profit chiar mai mare decat din vanzarea produselor principale.
Preturile la masinile de brichetat si tocatoare existente pe piata romaneasca erau dea dreptul prohibitive. Am hotarat atunci sa importam noi aceste utilaje. Am reusit sa aducem in tara produse foarte bune calitativ si la un pret incomparabil cu cele deja existente.O Afacere agricola complementara pentru proprietarii de exploatatii agricole sau asociatii agricole familiale !!
Brichetarea resturilor vegetale din agriculturaAveti o ferma agricola sau cunostinte care au o asociatie agricola? Ardeti in fiecare an paiele si celelalte resturi vegetale pentru a elibera terenul? BRICHETATI aceste resturi si vindeti apoi brichetele obtinute la un prêt de 250-450 de RON/tona. Veti avea surpriza sa constatati ca aduce un profit chiar mai mare decat vanzarea produselor principale (grau, porumb, soia, rapita)
Brichetarea resturilor vegetale din agricultura.
Brichetarea paielor de grau, orz, orez.
Brichetarea vrejurilor de soia, fasole
Brichetarea joardelor de vita de vie
Brichetarea paielor de rapita, mustar si a cocenilor de porumb.
Brichetarea resturilor forestiere.Brichetarea este procesul de comprimare mecanica sau hidraulica a biomasei pentru reducerea dimensiunilor si obtinerea unui produs compact si cu o putere calorica mare. Formele brichetelor difera de la cilindrice la hexagonale si dreptunghiulare.
Dintr-o tona de paie se obtine o tona de brichete.Puterea calorica a brichetelor din resturi vegetale este mai mare decat a lemnului de fag si aduce o economie de 60% fata de incalzirea cu gaze si de 40% fata de incalzirea cu lemne. Costurile de productie a brichetelor din paie sau alte resturi vegetale este foarte scazut (maxim 120 ron/t). Piata de desfacere este practic imensa. Ganditi-va numai la cate familii folosesc sobele de teracota sau centralele pe lemne. Cati oameni nu ar prefera sa cumpere o tona de brichete gata pregatite pt foc decat 1,5 – 2 tone de lemne pe care trebuie sa le taie, sparga etc. Cererea la export este deasemenea foarte mare. Mai ieftina decat incalzirea cu brichete din resturi vegetale este doar incalzirea cu lemne furate din padure.
accesand linkul de mai jos puteti vedea cateva preturi ale produselor importate de noi si sa faceti o comparatie cu ce mai exista pe piata
Adăugat 1 lună în urmă # -
Salut,
Ma intereseaza foarte mult ca afacere. Sunt in somaj si trebuie sa fac ceva. Am ceva teren in proprietate, iar resturile vegetale sunt chiar o problema la pregatirea terenului. La mine e o idee mai veche folosirea resturilor vegetale drept combustibil.
Ca afacere cred ca este foarte buna, numai ca daca utilajele le iei cum le iei, problema cea mai mare este cea a spatiilor de depozitare materie prima mai ales. Asa ca, si e scopul acestui mesaj, poate stie cineva o solutie ca brichetarea sa se faca direct in camp, eventual utilajele sa fie tractate si cuplate la priza unui tractor sau alta varianta. Spatiile de deposidare s-ar reduce considerabil, ar creste eficienta la transport, personalul de deservire ar fi mult diminuat etc. si, in primul rand pretul de cost pe unitatea de produs s-ar reduce spectaculos.Astept opinii de la oricine de la oricine poate da relatii daca exista asa ceva sau daca se poate contacta un producator ce ar fi dispus sa produca sa ceva.
Pentru zile mai bune.
Adăugat 5 zile în urmă # -
Nu am asa ceva dar va pot da citeva idei.In primul rind va trebuie o balotiera pentru strins paiele sau finul de pe cimp cit mai bine si mai usor de manipulat.Dupa aceea va trebuieste o tocatoare care sa le farmiteze si apoi o presa care sa le preseze in brichete cu un liant adeziv sa fie cit mai usor de transportat si sa le dea o putere calorica mai mare.Exista in tara asemenea fabrici.Cu respect
Adăugat 5 zile în urmă # -
RASPUNS PENTRU AUREL
Nu exista asa ceva. Presele au nevoie de curent electric pentru formarea brichetelor(o rezistenta de 2 kw) fara liant si vorba domnului Bezman pana acolo ai nevoie de o sumedenie de alte utilaje si hale ca de exemplu:
- hala depozitare materie prima (undeva la cel putin 1000-1500mc)
- hala depozitare materie finita
- curent trifazic de cel putin 30kw
- hala de lucru pentru utilajul care produce brichetele
- presa + tractor
- utilaj cu care sa cari balotii / indiferent de forma + tractor
- incarcator frontal pentru incarcarea balotilor mari
- stivuitor care sa ridice cel putin 3m care sa-ti descarce balotii si sa-i stivuiasca pe inaltime in hala de materie prima
- MAI VREI SA-TI MAI ENUMAR....?Adăugat 5 zile în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde