EcoSapiens »Forum » Biodiversitate » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Brichetarea resturilor agricole si forestiere

(10 posts)

1. User has not uploaded an avatar Leo Draganescu
    Neinregistrat

O Afacere agricola complementara pentru proprietarii de exploatatii agricole sau asociatii agricole familiale !!
    Brichetarea resturilor vegetale din agricultura

Aveti o ferma agricola sau cunostinte care au o asociatie agricola? Ardeti in fiecare an paiele si celelalte resturi vegetale pentru a elibera terenul? BRICHETATI aceste resturi si vindeti apoi brichetele obtinute la un prêt de 250-450 de RON/tona. Veti avea surpriza sa constatati ca aduce un profit chiar mai mare decat vanzarea produselor principale (grau, porumb, soia, rapita)

Brichetarea resturilor vegetale din agricultura.
    Brichetarea paielor de grau, orz, orez.
    Brichetarea vrejurilor de soia, fasole
    Brichetarea joardelor de vita de vie
    Brichetarea paielor de rapita, mustar si a cocenilor de porumb.
    Brichetarea resturilor forestiere.

Brichetarea este procesul de comprimare mecanica sau hidraulica a biomasei pentru reducerea dimensiunilor si obtinerea unui produs compact si cu o putere calorica mare. Formele brichetelor difera de la cilindrice la hexagonale si dreptunghiulare.
    Dintr-o tona de paie se obtine o tona de brichete.

Puterea calorica a brichetelor din resturi vegetale este mai mare decat a lemnului de fag si aduce o economie de 60% fata de incalzirea cu gaze si de 40% fata de incalzirea cu lemne. Costurile de productie a brichetelor din paie sau alte resturi vegetale este foarte scazut (maxim 120 ron/t). Piata de desfacere este practic imensa. Ganditi-va numai la cate familii folosesc sobele de teracota sau centralele pe lemne. Cati oameni nu ar prefera sa cumpere o tona de brichete gata pregatite pt foc decat 1,5 – 2 tone de lemne pe care trebuie sa le taie, sparga etc. Cererea la export este deasemenea foarte mare. Mai ieftina decat incalzirea cu brichete din resturi vegetale este doar incalzirea cu lemne furate din padure.

WWW.SALCIAENERGETICA.RO/masinadebrichetat.html

Adăugat 3 ani în urmă #

2. leo
    eu prefer ca resturile vegetale din ferma mea sa le redau solului.
    dar totusi brichetarea este mult mai buna decit sa se dea foc pe cimp.
    un subiect care poate fi discutat mai mult,cum se poate face brichetarea,sisteme de bribechetare sau chiar comercializarea,din nefericire nu vad activi pe aici in 5 luni.pe mine m-ar interesa si brichetarea rumegusului,care se vede aruncat pe toate malurile riurilor de munte.
    felicitari pentru deschiderea subiectului,sper ca si altii sa se alature.

Adăugat 2 ani în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar Horatiu
    Neinregistrat

Salutare

Este o idee excelenta aceea de a bricheta paiele si deseurile agricole paioase. Eu doresc sa incep o afacere in acest sens. De aceea va rog sa-mi dati si mie o mana de ajutor. Sunt destul de tanar, am terminat facultatea anul trecut si doresc sa muncesc pentru mine, nu pentru altii. Multumesc.

Adăugat 2 ani în urmă #

4. User has not uploaded an avatar Adrian
    Neinregistrat

salut am auzit de escistenta unei mori care macina copaci,ramuri iar dupa aceea acest rumegus se baga in masina de brichetat.daca stie cineva un sfat un link,etc.va multumesc anticipat.

Adăugat 2 ani în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar Vasile E.
    Neinregistrat

Buna ziua.
    As vrea sa aflu cat costa un utilaj de brichetat de capacitate medie. De asemenea, as vrea sa stiu daca frunzele de pe copaci sunt o materie prima pentru bricheti?

Adăugat 1 an în urmă #

6. User has not uploaded an avatar trusca dionisie
    Neinregistrat

eu am intrat pe saitu salcia energetica si am comandat un CD. cu detalii pentru aceasta afacere cu energia ECO. Problema este ca nici unu nu-ti da detali sau ajutor dintre aceia care au afacere in domeniu ,toti iti cer bani pentru cite un fragment de detalii. Eu osa merg la camera agricola de la mine sA vad ce raspuns primesc si acolo, apoi va dau un raspuns.30IAN-O1-2011

Adăugat 1 an în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar matei
    Neinregistrat

VAND RESTURI FORESTIERE ,CAZATURI SI MASA LEMNOASA DIN CURATIRI DE PASUNI ,MII DE TONE . PENTRU BRICHETAT SI PELETIZAT.NU VA MAI BATETI CAPU CU CULTIVAREA LEMNELOR.0040765600164

Adăugat 1 an în urmă #
  8. User has not uploaded an avatar iosif p.
    Neinregistrat

Buna ziua,
    ma intereseaza daca din resturile vegetale,salcii pe vaii,trestie uscata ,stuf se pot obtine bricheti de lemn,peleti si ce masini de productie(producatori)pot fi achizitionate,linie de productie etc

Adăugat 3 luni în urmă #
  9. Din informatiile pe care le am peletii din treistie au cea mai buna putere calorica. Binenteles ca si celalalte materiale sunt bune. Pentru echipamente de productie este suficienta o cautare pe Google (masini brichetat). Daca doresti o presa pentru bricheti te pot ajuta sa o achizitionezi la un pret bun si atentie, este produsa in Romania si nu in China,India etc. Imi poti trimite mesaj la camburumth@yahoo.com

Adăugat 3 luni în urmă #
  10. Din informatiile pe care le am peletii din treistie au cea mai buna putere calorica. Binenteles ca si celalalte materiale sunt bune. Pentru echipamente de productie este suficienta o cautare pe Google (masini brichetat). Daca doresti o presa pentru bricheti te pot ajuta sa o achizitionezi la un pret bun si atentie, este produsa in Romania si nu in China,India etc. Imi poti trimite mesaj la camburumth@yahoo.com

Adăugat 3 luni în urmă #
  11. User has not uploaded an avatar Marian
    Neinregistrat

Ofer consultanta accesare fonduri europene, diverse domenii.
    Intocmire dosar, implementare proiect, dezvoltare, identificare
    piata interna si externa, planuri de afaceri, pentru afaceri de succes.
    Consultanta antreprenorila pentru dezvoltarea sau infiintarea oricarei afaceri,
    inclusiv pt piscicultura - proiecte ample sau simple helesteie.
    Contact cu detalii la marian_morosan@yahoo.com Afaceri de succes cu bani europeni la
    M&M Morosan Consulting SRL
    consultanta fonduri europene

Adăugat 3 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri