EcoSapiens »Forum » Combustibil Alternativ » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Anul trecut se mentiona despre realizarea unei fabrici de biogaz in Romania, se spunea chiar ca s-a construit o statie pilot si ca se va pune in functiune anul acesta, adica in 2009, cu scopul de a fi folosit pentru producerea de combustibil pentru masinile agricole. Nu vad cum s-ar putea realiza acest lucru cand omul de rand nu stie ce inseamna biogaz, ce sa mai zic de cum se obtine. Cum am putea oare sa producem biogaz din deseuri cand noi, ca si popor, nu suntem in stare sa separam hartia de plastic, dar sa le si transformam in ceva folositor? Credeti ca va reusi cineva sa ne educe macar intr-atat incat sa stim ca nu totul e pierdut, nu totul e de aruncat in padurea de peste deal??

Adăugat 3 ani în urmă #

2. A-si dorii sa imi fac o instalatie de producere a biogazului pt. consum propriu (incalzire , prepararea apei calde menajere si altele ) , in vecinatatea noastra se afla o ferma particulara , iar patronul se bucura daca il scap de dejectiile de la animale , dar nu stiu cum se face acest sistem , am vazut la o cabana de munte in landul Renania , dar nu prea am inteles mare lucru. Ma poate ajuta cineva.

Adăugat 3 ani în urmă #
  3. Salut sorineddy. Gasesti informatii despre instalatii de producere a biogazului aici: http://www.biogazul.ro/

Adăugat 3 ani în urmă #

4. "A-si dorii sa imi fac o instalatie de producere a biogazului pt. consum propriu" In arhiva revistei Tehnium (care se poate descarca gratis) anii 80-90 sunt o multime de informatii, cu scheme si cote..M-am uitat prin alte site-uri, frumos colorate si pline de..reclame. Va rog sa ma credeti ca nu pricep de ce atatea informatii valoroase din aceasta arhiva (despre infiintarea ciupercariilor, despre potentialul solurilor, analize si interpretarea rezultatelor ale institutului Fundulea, captatoare solare si cate si mai cate nu sunt valorificate. E adevarat ca trebuie si un pic de cautat. Poate ati observat si dv. cand cereti informatii legate de chestiunile practice, dimensionari, cote atunci toti sau aproape toti te trimit pe privat si iti "recomanda" o anumita firma... Nu va lasati, cei care doresc cu adevarat sa faca ceva, sa traiasca mai bine, mai sanatos si cu parale mai putine! trebuie sa se informeze (atentie ca se pot si "dezinforma" daca nu stiu sa aleaga sursa).
    Eu voi incerca (nu pe privat!) sa ajut pe oricine fara discriminari!!.

Adăugat 1 an în urmă #
  5. @ Gheorghe Bucalete

De unde putem descarca informatiile despre biogaz din arhiva tehnium????

care ar fii linkul????

Adăugat 1 an în urmă #

6. E greu de cautat cu gogu "arhiva Tehnium"? Chiar mura-n gura..!

Adăugat 1 an în urmă #
  7. Domnule Bucalete aroganta asta a dumneavoastra nu e sanatoasa

Cand cineva va intreaba ceva raspundeti politicos nu cu asemenea cuvinte.
    Am cautat si eu arhiva si pana acum nu am gasit acele articole despre biogaz pe care le mentionati dumneavoastra de acea v-am intrebat.

Apoi numele meu e Constantin nu gogu.... Daca nu sunteti in stare sa va lepadati de aroganta nu mai raspundeti ca va faceti de rusine, mai ales ca am impresia ca sunteti un om cu minte si varsta.

Cu stima

Adăugat 1 an în urmă #
  8. Domnule Constantin, gogu' e google..asa i se mai zice!. Nu-mi permit sa jignesc pe nimeni; pur si simplu nu ma pricep sa 'leg' link-uri..Mai cautati, sunt sigur acolo. Nici intrebarea dv. n-a fost "politicoasa" cu atatea semne de intrebare in coada
    suna a porunca, adica a fost imperioasa. In concluzie, oricine poate vedea ca cine zice ala e!

Adăugat 1 an în urmă #
  9. ---Biomasa –o alternativa la carbune in Industria de producere a caldurii
    -aproximativ mai ieftin cu 75% decat carbunele
    -dimensionata exact la nevoile clientului
    -nu necesita reproiectarea instalatiilor sau a proceselor existente
    -nu necesita specializarea personalului de explooatare

---Facilitate de obtinere a energiei prin gazeificarea deseurilor(gunoaielor menajere)
    -transforma deseurile solide nesortate in gaz sintetic ;
    -gazul sintetic pot fi aplicat la producerea de energie electrica pentru reţeaua naţională de energie electrică.
    - venituri suplimentare care includ taxele de basculare a gunoaielor şi vânzările de cenuşă non-toxice, de metale si sticla.
    Cu stima,

Ing.Emil Pop
    ttt_development_romania@yahoo.com
    -

Adăugat 1 an în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar Bostjan
    Neinregistrat

Hello,
    we are an Slovenian company EKOGEA.We have just open a branch in Romania.We provide also New generation biogas plants;

EKO-Accel provides a simple, economical biological solution to the challenges associated with biogas
    production. EKO-Accel feeds and protects microbes and speeds the metabolic digestion process.

Boosts methane production volumes by 30% +
    Reduces BOD & COD
    Eliminates odors
    Dramatically reduces H₂S hydrogen sulfide and NH₃, ammonia
    Prevents equipment corrosion
    Allows for higher ratios of difficult feedstock (chicken manure)
    Raises tolerance for toxins, antibiotics, high-sulfur feedstocks & hostile pH levels
    Protects microbes and allows for complete digestion efficiency – even in hostile AD environments
    Overcomes microbial antagonism
    Promotes end-product tolerance
    Promotes STABILITY methane production

How it works

Feeds microbes

EKO-Accel is nutrient rich with unsurpassed bio-availability.
    Oligosaccharides (abundant in our product) provide dramatic results.
    Provides unique & balanced nutrition for anaerobic microbes through all stages of the methane production process
    Protects microbes
    Biological ion exchange capacity means immediate reduction of H₂S and other toxins – no other biogas additive has this unique capacity
    Microbes don’t die off and anaerobic digestion is stabilized
    Microbes do the work - EKO-Accel makes microbes thrive and proliferate = methane Increases!

EKO-Accel is entirely non-toxic – a proprietary marine algae suspension
    from Ascoplyllum nodosum seaweed – certified EEC organic feedstuff.

CHECK OUT OUR WEBSTIE AN SEE PRESENTATIONS REGARDING BIOGAS;

http://www.ekogea.com/en/our-newgen-complete-wastewater-treatment-system/newgen-biogas-system.html

Adăugat 9 luni în urmă #
  11. User has not uploaded an avatar bonta
    Neinregistrat

detin statie de biogaz necesita retehnologizare,caut finantare asociere etc. inf. tel.0748591692

Adăugat 9 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri