Din pacate din ce in ce mai multa lume intelege gresit denumirea de "Bio"combustibil orice combustibil este "Bio" daca acesta a fost obtinut din plante dar in urma arderi se produc in aproape aceasi cantitate CO2 CO NO NO2 si altele, atata timp cat in ecuatie vor intra combustibili pe baza de Carbon si voi adauga Oxigen pentru a realiza arderea voi avea produsi de reactie nocivi pentru mediu! Problema nu este ce combustibil ard: etanol metanol biodisel acool etc, problema o reprezinta mijlocul de transfer a energiei care in acest caz este arderea discutia se poate face si pentru panouri solare dau mere pentru pere pentru a obtine acele panouri cate kg de Carbon eliberez in Atm.? constientizarea populatiei despre acest pericol ascuns al unor combustibili alternativi este necesara.Atata timp cat schimbam petrolul si derivatii acestuia pentru un alt combustibil si forma de transfera energiei ramane tot arderea nu am schimbat nimic chiar am irosit timp si resurse si rezultatul este acelasi!
Cu Stima Andrei
EcoSapiens »Forum » Combustibil Alternativ » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Biodisel alternatiava neinteleasa
(8 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
-
Andrei,
Ai dreptate. Si eu consider ca inlocuirea petrolului cu un surogat (ulei, etanol, biodiesel) este boala lunga. Marsarea pe aceasta idee, am impresia, este doar o "manevra" pentru a le arata pisica detinatorilor de petrol ca exista alternative, nu o promovare reala a principiilor ecologice.
Pisica ar trebui rupta odata, si promovata renuntarea la motorul cu ardere in favoarea unei alte tehnologii.Parerea mea,
BogdanAdăugat 1 an în urmă # -
Totusi , acele panouri solare banuiesc pot fi create si in incaperi inchise care sa aibe filtre de poluare in asa fel incat sa nu fie eliberate noxe/gaze nocive in atmosfera .Sper ca nu ma insel in privinta asta .
Adăugat 1 an în urmă # -
Nu stiu, oare chiar indiferent de ce ardem (de ce combustibili, ca totusi doar la asta ne referim), emanam aceleasi reziduuri? Si orice e din plante e la fel de "bio"? Chiar transformarile specifice care face ca "planta" sa ajunga combustibil nu conteaza?
Si sunt de acord ca utilizarea biocombustibililor ar trebui sa fie doar o etapa intermediara, nu "solutia finala"...desi trebuie tinut cont totusi ca pt a avea combustibili de un fel sau altul, avem niste industrii care-i produc....si parca industria petroliera e mai poluanta decat cea a biocombustibililor...
A! Si tot ardere si motor cu ardere interna e si ala pe hidrogen...a carui problema (declarata) deocamdata e faptul ca obtinerea hidrogenului nu e tocmai ieftina...Adăugat 1 an în urmă # -
Parca totusi autoturismele electrice sunt solutia viitorului, depinde cum produci acel curent electric pentru incarcarea bateriilor.
Adăugat 12 luni în urmă # -
hai sa incerca o explicatie complementara:
paradigma biofuel are eficienta ei - infometarea (pt ca pe hectarele pe care ar creste mincare va creste acest biocombustibil), strategie aplaudata de anumti "verzi" derit malthusian ce considera ca planeta treuie oricum curatata de vreo 5 mliarde de oameni in urmatorii 30 de ani
asa ca, acest biocombustibil va putea alimenta un holoaust lent dar global
mai mult, vezi cursapentru supravietuire in era "verde" : carbon tax
Adăugat 12 luni în urmă # -
este o mare diferentza intre a arde combustibili clasici, obtinuti din petrol si a arde biocombustibili. prin arderea petrolului se introduce, in atmosfera, carbonul (sub forma de co2) depozitat in zacămintele în decurs de milioane de ani.
dacă arzi biocombustibil se eliberează carbonul fixat recent în plante.
problema cu h2-ul: chiar dacă prin arderea lui nu se emit noxe dacă h2-ul se obţine din petrol nu revolvam nimic dpdv al încalzirii globale.
Soluţia ar fi, după mine, să fixăm co2-ul din atmosferă şi asta se poate face doar prin fotosinteză. Şi să mai adaug ceva: chiar dacă nu ardem plantele, prin descompunere se va degaja co2, ch4, co si alte gaze care rezultă şi prin ardereAdăugat 11 luni în urmă # -
Am si eu o curiozitate....cati dintre voi chiar au cunostinte in domeniul thenologic al produceri energiei carburantilor bio sau non bio..vad multe parerei pe aici vreau si eu sa vad un inginer un proictant ceva care imi poate dovedi si mie ca o teorie sau alta este buna...intretimp ganditiva si voi insiva inainte sa spuneti ceva daca aveti vro sustinere stiintifica in spate .... si daca metoda aplicata este eficienta si din punct de vedere economic.... doar nu vreti sa murim de foame sau sa paltiti cateva sute de mi de euro pe un motor ...sau mai stiu eu ce alt impediment apare.... astept intretimp niste ingineri sau profesori sa isi dea si ei cu parerea..... mersi si nu ma injurati incercati sa ganditi logic.. nu p sa reusiti sa schimbati un sistem care functioneaza de atata timp doar ca produce mult CO2 problema e globala si sunt sigur ca multi oameni superiori noua au dezbatuto pe multe fete posibile.... daca ei inca nu au gasit o solutie nu inseamna ca nu exista poate ca ea exista dar e nevoie de timp pentru implementare sau mai stiu eu ce impedimente intampina....
Adăugat 7 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde