EcoSapiens »Forum » Biodiversitate » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Batranii stejari din Codrii Vlasiei

(7 posts)

1. “Codru-i frate cu romanul!” Astfel gandeau stramosii nostri, iar noi abia avem timp sa ne uitam pe geam din fuga masinii, atunci cand trecem pe langa o padure seculara. Oare generatia de maine va mai avea acest sentiment de comuniune cu natura?
    Vreau sa ma refer acum la codrii seculari ai Vlasiei si ai Deliormanului, pentru ca din acest vestigu s-a pastrat un bloc compact, cunoscut azi sub numele de Padurea Bolintin.
    Padurea detine cea mai reprezentativa specie de stejar (Quercus robur) din intregul areal al speciei din Romania si se intinde pe o suprafata de 4761 de hectare, custodele sitului fiind Directia Silvica Giurgiu.
    Pentru protejarea speciilor care au rezistat pana in zilele noastre este nevoie de asigurarea unui management adecvat care se poate realiza prin elaborarea unui Plan de management, dar si prin cresterea gradului de constientizare a populatiei si a factorilor interesati cu privire la conservarea biodiversitatii in aceasta zona.
    Aflati mai multe din blogul Proiectului ”Management eficient al ROSCI0138 – Padurea Bolintin“
    http://padureabolintin.blogspot.com/

Adăugat 6 luni în urmă #

2. User has not uploaded an avatar Silvia
    Neinregistrat

Ma bucur ca mai intalnesc persoane care aduc in atentia publica importanta padurilor in viata noastra si mai ales importanta de a le pastra intacte.
    Din pacate, pana de curand, nu s-a interesat nimeni de acest subiect, nu s-au facut campanii pentru ridicarea gradului de constientizare a populatiei.
    Dar observ ca acum, incep sa se miste lucrurile si in aceasta directie. Acei putini oameni care au vorbit mereu despre acest subiect incep sa devina putin cate putin o autoritate, iar vocea lor incepe sa se faca auzita!
    Nu pot decat sa va felicit! Pe toti cei care constientizati importanta mediului inconjurator natural in viata noastra si ne ajutati si pe noi s-o facem.
    In Romania nu este timpul pierdut pentru a pastra!

Adăugat 6 luni în urmă #
  3. Multumim pentru aprecieri si ne bucuram ca ati considerat important demersul nostru. Intr-adevar, in cadrul proiectului se va realiza planul de management al sitului dar si o intensa campanie de constientizare. A avut loc lansarea proiectului la Giurgiu si ne-am bucurat de sprijinul si interesul deosebit al autoritatilor, Directia Silvica Giurgiu care este si custodele sitului, APM Giurgiu, si nu in ultimul rand elevii liceelor din zona, care au fost prezenti in numar semnificativ si si-au manifestat interesul de a se implica in acest proiect. De fapt, copiii si tinerii sunt foarte importanti pentru viitorul acestor zone protejate si campania de constientizare se adreseaza in primul rand lor, educatia ecologica fiind una din prioritatile acestui proiect.

Adăugat 5 luni în urmă #

4. User has not uploaded an avatar Luiza
    Neinregistrat

E foarte interesant, nu stiam ca Padurea Bolintin are asa o istorie… Dupa ce am aflat despre proiect, am cautat pe internet si am vazut ca se afla si o manastire in zona aceasta, in Bolintin Vale. O sa mergem si noi sa vizitam locurile, acum cat mai este vremea frumoasa...

Adăugat 5 luni în urmă #
  5. Va veti bucura de un peisaj de o frumusete rara, vizitand padurea din acest colt de rai imbogatit cu sunetele clopotelor, care duc pana departe glasul rugaciunii. In aceasta zona din plin codru al Vlasiei, sapaturile arheologice atesta existenta comunitatilor omenesti din cele mai vechi timpuri. Manastirea Buna Vestire aflata chiar langa padure va dezvaluie o istorie de pe vremea lui Mircea cel Batran, pe care va las bucuria de a o descoperi.

Adăugat 5 luni în urmă #

6. User has not uploaded an avatar loredana
    Neinregistrat

ma bucur si eu sa aud despre initiativa dv. eu locuiesc in apropierea padurii numita codrii vlasiei insa de cealata parte, in dambovita. daca va pot ajuta cumva in demersul dv de protejare a padurii va rog sa imi spuneti. nu sunt decat un simplu om, insa stiu ca lucrurile mari se fac cu pasi mici si contributia fiecaruia conteaza. atata vreme cat scopul este unul bun.
    toate cele bune si mult succes

Adăugat 5 luni în urmă #
  7. Multumim mult, desigur ca fiecare dintre noi poate contribui la protejarea padurii, acesta este scopul proiectului pe care-l derulam: planul de management include studii de fauna si flora si masuri concrete de protejare a zonei, iar cresterea gradului de constientizare a populatiei este un obiectiv de prima importanta. Va invit sa urmariti activitatile desfasurate si ne puteti ajuta prin diseminarea informatiilor pe care le transmitem catre persoanele interesate. Vom publica detalii despre actiunile desfasurate si va invitam sa participati!
    adresa blogului: padureabolintin.blogspot.com
    pagina de facebook: http://www.facebook.com/pages/Protejati-Padurea-Bolintin/312354018793821

Adăugat 3 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri