pot sa iti stau la dispozitie si sa iti ridi bateriile pt reciclare dar trebuie sa-mi spui de unde esti?
EcoSapiens »Forum » Reciclare deseuri » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Bateriile se pot recicla
(15 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
-
buna.mersi frumos pentru interes.sunt din dr tr severin,dar am inteles ca as putea sa merg la domo,altex sau flanco si ei s-ar putea sa fie de acord sa mi le ia.nu stiu...o sa incerc zilele astea sa trec pe acolo sa vad ce zic.
Adăugat 1 an în urmă # -
mda,am fost zilele trecute la altex si....ce crezi surpriza..mi-au zis ca ei nu se ocupa de asa ceva...a citit cineva pe undeva ca magazinele de genul asta sunt obligate sa recicleze baterii????au mai inceput sa mai rada si de mine dupa ce am plecat..ce lume domne..
Adăugat 1 an în urmă # -
Trimitele celor de la Altex un email sa le spui ce angajati au si daca nu ar fi normal sa aiba si un serviciu de colectare a bateriilor in fiecare magazin .Daca nu le areti obrazul ,in tara asta prea putine lucruri functioneaza normal.
Adăugat 1 an în urmă # -
mersi,cred ca asta o sa fac
Adăugat 1 an în urmă # -
Buna, singurul loc pe care l-am gasit unde este organizat un loc de colectare a bateriilor uzate este la Auchan, imediat lânga intrare este o cutie rosie de plastic cu semnul pentru reciclare si pe care scrie "baterii uzate" - lânga cosuri. În Pitesti cunosc câtiva proprietari de magazine mici dintre blocuri care, pentru a convinge cetatenii sa nu mai arunce bateriile la gunoi, au instalat în magazinele lor cutii în care colecteaza bateriile uzate si apoi le duc ei la Auchan! Bravo lor!
Adăugat 1 an în urmă # -
Bateriile uzate se colecteaza la toate magazinele METRO din tara.
Adăugat 1 an în urmă # -
Deja am adunat ceva baterii de cativa ani de cand strang ; o sa merg sa intreb la Hypermarche-urile unde cumpar si daca singurul este Auchan care le colecteaza merg duc acolo .
Adăugat 1 an în urmă # -
În Pitesti cunosc câtiva proprietari de magazine mici dintre blocuri care, pentru a convinge cetatenii sa nu mai arunce bateriile la gunoi, au instalat în magazinele lor cutii în care colecteaza bateriile uzate si apoi le duc ei la Auchan
Sa stii ca mi-ai dat o idee buna, voi proceda si eu asa
Adăugat 11 luni în urmă # -
Buna,
Pentru cei interesati, si in Ploiesti exista un magazin unde se colecteaza baterii uzate. Este vorba de magazinul VARTA, care se afla pe strada Soarelui, langa liceul I.L.Caragiale.
Toate bune,Adăugat 11 luni în urmă # -
stie cineva in Craiova unde se gaseste un loc de colectare a bateriilor uzate?
Adăugat 11 luni în urmă # -
si in magazinele SELGROS din toata tara se colecteaza baterii uzate.intrebati la informatii ,la intrarea in magazin
Adăugat 10 luni în urmă # -
in constanta e vreun loc unde se pot recicla bateriile?eu nu am gasit nimic
Adăugat 3 luni în urmă # -
Bateriile se pot preda la Colturile Verzi. Site-ul www.coltverde.ro exista pentru ca populatia sa gaseasca mai usor drumul spre colector. In judetul Constanta de exemplu exista 79 de astfel de puncte de colectare http://www.coltverde.ro/locatii.php?judet=CT la care s-au alaturat si toate unitatile bancare Unicredit Tiriac.
Daca intrati intr-o sucursala Unicredit de exemplu puteti intreba de "Omul Verde" al agentiei sau de Coltul Verde, punctul de colectare DEEE. Acolo merg si bateriile.
Spor la reciclat!
Adăugat 1 lună în urmă # -
Daca doriti sa vedeti unde se colecteaza bateriile in toata tara, va anunt ca exista o lista oficiala a ANPM in care sunt trecuti toti producatorii si importatorii autorizati sa introduca baterii pe piata di RO. Ei SUNT OBLIGATI fie sa colecteze singuri bateriile/acumulatorii fie sa incheie un contract cu o alta firma care se ocupa de colectare. Iata link-ul cu lista producatorilor/importatorilor autorizati:
http://www.anpm.ro/Files/i%20si%20acumulatori%20p31.12.09_2010182531390.pdfLista agentilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare a bateriilor/acumulatorilor este:
http://www.anpm.ro/Files/Lista%20operatbbnbnbnorilor%20economici%20autorizati%20sa.xlsAlte informatii legate de colectarea deseurilor de orice fel gasiti aici:
http://www.anpm.ro/content.aspx?id=14In concluzie, magazinele care vand baterii si nu doresc sa le colecteze pe cele uzate sunt obligati sa va spuna cu ce firma de colectare au contract.
Pentru cei care vor informatii detaliate, cititi HG nr. 1132/2008.Adăugat 1 lună în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde