EcoSapiens »Forum » Afaceri ecologice » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

As vrea sa am o casuta in padure.Astept lamuriri,sfaturi in domeniu.

(6 posts)

1. Salut pe toata lumea,
    as dori sa aflu mai multe informatii cu privire la urmatoarele lucruri pe care le descriu aici.Ce doresc eu:doresc ce doreste si majoritatea iubitorilor de natura:sa traiesc in padure,sa am acolo o casa.Suna frumos si se poate desena acest lucru.Dar:ce posibilitati am ca visul meu sa devina realitate.
    Descriu mediul in care traiesc si eventualele posibilitati:
    locuiec in cluj in cartierul manastur.Se afla la capatul clujului,la S-V se afla muntii gilaului pe urma vine si Vladeasa.In cluj la S este padurea Faget la 10-15 minute de mers sportiv de la locuinta mea,iar la N ceva mai departe este padurea Hoia si pe urma cunoscuta padure a Baciului.Eu stau mai aproape de Faget,obisnuiesc sa ies zilnic acolo.Aparatamentul:o camera si o bucatarie mai mare ,penultimul etaj,curte interioara:liniste,aer mai curat,panorama frumoasa:se vad muntii.DAR:totusi e bloc..m am saturat :de oamenii rai care nu suporta animalele-nu ma refer la vecini ci la creaturile cu care am de a face pe strada care nu se uita ca am cainii educati care vin frumos in lesa si nu deranjez cu nimic pur si simplu de ura nazista,nu ma suporta este aceea ura fata de caini caracteristica parvenitilor din cluj,respect exceptiile-la fel:m-am saturat de:masini fara filtre antipoluare,poluare de toate felurile,mizerie nebiodegradabila,zgomot.Doresc sa ma intorc la natura sa traiesc cat mai ecologic posibil.Num la tara ci in padurile invecinate.
    Care este planul meu:sa dau in chirie apartamentul la o firma evident care:se ocupa doar cu lucruri ecologice,pe o perioada de mai multi ani.Evident sa plateasca dinainte,si din banii rezultati sa i mi cumpar o casutza.Sa cumpar evident terenul.Si sa descriu casa:evident 100% ecologica:lemn masiv,dar pe majoritatea locurilor si pe dinauntru tencuit gros,acoperis din iarba:vedeti casele din Islanda,Irlanda acolo se fac case cu acoperis din iarba-avand marimea de 18 mp:o incapere de intrare de unde sa fie o scara pentru mansarda daca pretul permite acest lucru,pe urma baia si o camera.Casa sa fie portabila.La casele portabile,cele tip cabana nu le trebuie autorizatie de constructie,asa am auzit cel putin nu stiu concret cat e de adevarat..Curtea:doar ce cere legea,deorece se zice in lege ca trebuie sa fie la o distanta de trei metrii de drum,deci o curte de 3m care sa o inconjoare.Gard:stalpi de lemn acoperiti cu ceva gratie sau plasa de plastic si acoperit totul cu gard viu adica nuiele in care se vor inverzi si vor creste.Ce am scris eu aici este:ieftin fata de alte lucruri.Acum urmeaza partile pe care le consider mai greu de realizat decat constructia casei in sine:apa.Se poate sapa langa casa si rezolva cu hidrofor.Lumina:ar fi ideal sa am un panou solar si lampi solare.Gazul:butelia este de incredere?Nu prea cred.Se poate trage gazul dar:se poate si cu leme.Dar aici apare o problema:cat este de ecologic sa incalzesti cu lemne???
    Neaparat vreau sa stiu:care firma construieste ieftin si din exploatare ecologica?Ce inteleg prin asta:padurile trebuiesc rarite astfel li se prelungeste viata.Rarirea nu este una cu:defrisarea nesimtita si crearea de lucru pustii.Deci:nu vreau sa am pe constiinta distrugerea ci vreau sa ma armonizez cu natura.
    In caz daca am spus lucruri utopice nu faceti misto ca eu nu sunt in cunostiinta de cauza as dori informare cu bunovointa si respect.

Adăugat 3 luni în urmă #

2. User has not uploaded an avatar hh
    Neinregistrat

Raspuns pe scurt: Daca un leu, tigru, urs, vulpe etc vin si isi construiesc o vizuina permanenta langa tine in cartier, langa casa tine tie iti convine ? Si cat de repede crezi ca vor aparea conflictele intre voi ?

Iti garantez ca o sa te plictisesti in cativa ani de zona aia si o sa vrei sa iti "muti" casa fixa pe un alt munte.
    Alternativa iti cumperi un teren intr-o localitate - sat sau oras mai mult sau mai putin izolat tu alegi - si iti faci o cabana gard in gard cu padurea/muntele. Asa ai acces la reteaua locala de curent, canal, gaze daca exista vreuna dintre ele. Exista in .ro sate izoalte cu multe case aproape parasite, situate la munte sau in zona de deal.

Adăugat 3 luni în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar hh
    Neinregistrat

4. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

@hh: decat oameni rai mai bine aleg animalele amintinte.Cu animalele te poti armoniza:intaresti camara si nu iti vine ursul sa ti o goleasca pui gratii la geam si usa,eu sunt vegan,nu tin animale pentru taiere asa ca vulpea nu ma va necaji,si si acolo omul e de vine ca nu construeste cotete ca lumea,daca voi avea cativa dovleci in gradinutza mistretii nu o sa ma deranjeze ca am gard,circuli in padure in asa fel sa nu le sperii.Uitete la Anasatasia din Siberia cum se armonizeaza cu animalele,si cum traesc oamenii fericiti acolo.O mica comunitate numita Cedrii sunatori ai rusiei au primit pamant de la Putin-cred ca de la el-un hectar fiecare si traesc fericiti in natura.
    Nu ma cunosti:de mic copil umblu la padure.Daca ma duc noaptea in cartier sau ziua am nelinisti si trebuie sa fiu atent,daca ma duc noaptea in adancul padurii ma simt ca la mine acasa.Cunosc toate potecile toate coclaurile .Nu zic ca acolo nu sunt pericole,dar sunt mult mai putine ca in oras.
    Si eu cand am zis:in padure doresc sa am -dar la distanta -ceva civilizatie in apropiere sau de ce nu:accept cum mi ai zis:sa am casa gard in gard cu padurea,dar depinde ce oameni sunt langa mine.
    Merci de info.

Adăugat 3 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar Emanuel
    Neinregistrat

Si eu mi-am dorit dintotdeauna o casuta in padure dar din pacate aceasta a ramas doar visul meu secret. Imi permiti sa te inteb daca ai un job? Din ce traiesti? Viata nu e o perpetua vacanta sau o nesfarsita plimbare prin padure. Poti avea o casa asa cum iti doresti dar vor interveni alte probleme: ai nevoie de racordare la reteaua de electricitate pentru tv si internet (presupun ca esti totusi un baiat destept), iti trebuie o centrala termica pentru noptile lungi de iarna (este romantic sa faci focul cu lemne dar destul de neplacut: lemne de spart, funingine, cenusa), apa potabila e absolut necesara, mai ai nevoie de un mijloc de transport,daca nu o masina, macar o bicicleta, bani pentru o carte sau un CD, toate acestea inseamna civilizatie. De ce esti nemultumit???Ai o garsoniera draguta, presupun ca ai doi caini, locuiesti intr-o zona f. frumoasa, aproape de padure. Ia-ti o masina, o bicicleta sau un ATV si poti evada in natura ori de cate ori doresti, bucura-te de ce ai, imbina civilizatia cu dorinta de intoarcere la natura.

Adăugat 3 luni în urmă #

6. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

@Emanuel:sunt distribuitor de produse bio ,si mai fac afaceri.Nu asta ar fi problema ci pretul scazut al apartamentelor.
    Am mai amitit sus ca sunt aproape de padure la:12-15 minute de mers sportiv deci nu e nevoie de bicicleta.Ideea e sa fiu mai aproape sa pasesc pe iarba verde cand ies din casa,si sa nu trebuieasca sa cobor si sa urc cu liftul.
    La cele necesare m am gandit ecologic:sa am un mic panou solar de marimea unui monitor de calculator,sursa de apa cu hidrofor se poate crea la fata locului,si daca incalzirea e cu lemne nu ma dearanjeaza cu conditia ca exploatarea sa fie ecologica.
    Mi a placut cand ai spus :sa imbin natura cu civilizatia,momentan asta fac.Si cei care locuiesc in centru unii din ei fac asa ceva,dau un exemplu:sunt case mari si majoritatea caselor din centru au curte interioara cu gradina si ai impresia ca deodata brusc ai evadat intr o padure:liniste protejata de peretii grosi,si o oaza de verdeata.Asa e casa matusii mele:in spate e o curte de vreo ..10-7m si e ca o mica jungla:pomi,iedera,plante de padure,ciuperci,si chiar pasari care s au mutat acolo.Pentru multi incredibil.Natura trebuie atrasa sub ori ce mijloc si ori ce masura.eu daca as avea posibilitatea sa ma mut la padure de ce nu as face o?Daca nu voi avea posibilitatea atunci...trebuie sa ma multumesc cu ce am.

Adăugat 3 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri