EcoSapiens »Forum » Protectia apelor » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Apa din foraj propriu

(14 posts)

1. Am o gradina de 1000 mp in spatele casei , nu este mare , dar imi asigura traiul necesar fara a mai trebuii sa cumpar produse alimentare din magazine. Dar am o mica problema , apa cu care trebuie udate plantele. Daca ud cu apa de la retea , costa cam mult si nici nu este foarte buna pentru plante , vreau sa imi forez un put in gradina si asi dorii sa imi spuneti daca am nevoie de ceva acte (proiecte) ,sau pur si simplu apelez la un meserias care face forari de puturi ?

Adăugat 1 an în urmă #

2. Folex - solutia la criza energetica
  3. Salut!
    Ai nevoie de o fantana si de o pompa submersibila care e vreo 2 milioane.fantana te costa in functie de meseriasi si de adancimea la care dai de izvoarele de apa.Vezi si pe la vecini daca au fantani.
    Apa prin foraj o gasesti pe la 300 de metri adancime, te costa o avere, de la 20.000 de euro in sus si poluezi si panza freatica

Adăugat 1 an în urmă #
  4. Nu cred ca se referea la apa fosila.

Adăugat 1 an în urmă #
  5. Salut!
    Mai intai as vrea sa raspund mesajului domnului "sorineddy".Intr-adevar ca sa uzi plantatiile din gradina ta de la apa de la retea pe timp de vegetatie o sa te coste cativa banuti,dar nu prea cred ca o sa se ridice la o suma foarte mare daca o sa tii cont de durata si aplicarea udarilor.Ai mai precizat ca apa din retea nu este buna pentru plante si as vrea sa te contrazic.Conform unui STAS calitatea apei este impartita in 3 categorii:Calitatea I - ape potabile ( sunt apele de retea care ajung la consumatorii propriu zisi,adica sunt acele ape care le primim la robinetele din casele noastre);Calitatea II - apele pentru irigatii (de obicei la fermele mari unde au nevoie de irigatii in masa se face un control al calitatii apei din sursa din care urmeaza a fi luata apa pentru irigatii rauri,lacuri,etc.);Calitatea a III-a sunt restul apelor care nu fac parte din aceste 2 categorii mentionate mai sus categorii (tin sa precizez ca in calitatea I si II mai sunt si alte folosinte nu numai cele la care m-am referit eu).Deci prin urmare in reteaua de apa pe care o detii ai o calitate de apa acceptabila si nu este deloc daunatoare plantelor irigate.
    In privinta forarii unui put e un pic mai dificil.Dupa masurile europene ai nevoie de cateva cercetari in zona in care doresti sa executi acest put,insa din pacate la noi in Romania nu se practica asa ceva decat la foraje mari asa ca ai nevoie de niste meseriasi buni si problema e ca si rezolvata.Nu cred ca ai nevoie de aprobari de la primarie,dar poti sa te interesezi ca sa stii mai bine.

Si acum as vrea sa raspund la mesajul domnului Ciprian Codrean.Apa prin foraj o gasesti la prima panza freatica pe care o s-o intalnesti si poate fi chiar la 5 metri adancime,si nu stiu daca cineva s-ar risca sa mai sape aproximativ 290 metri ca sa mai gaseasca alta panza freatica care pote nici nu mai exista.Tinand cont ca este un put care v-a fi folosit doar pentru o singura gosodarie nu cred ca e nevoie ca debitul de apa care iese din foraj sa fie foarte mare.Spre exemplu un debit de 0.01 metri cubi/secunda deja e un debit mare pentru o singura gospodarie.Stiu ca suna absurd dar incearca sa te informezi mai mult despre panza freatica si formarea ei,repectiv pedologia (sau amplasarea rocilor) solurilor pana la 300 metri si ne auzim in continuare pe acest forum.In cazul in care am gresit cu ceva in acest mesaj chiar va rog sa imi ziceti,respectiv sa ma corectati.

Adăugat 1 an în urmă #
  6. Domnilor vreau sa imi forez un put pentru apa , nu vreau sa caut petrol , la 300 de metrii adancime poti sa dai de cu totul altceva decat de apa. Mai ales aici la noi in zona banatului unde sunt multe puturi de gaze naturale. Parintii mei stau la 500 metri de casa mea si ei au o fantana clasica in care la 4 - 5 metrii se vede apa. Mai scade pe timpul verii daca este secetoasa. Si vreau sa va spun ca nu merge sa irigi cu apa de la retea , de exemplu , am rosii de culoare galbena(un soi primit de la un prieten )care nu l-e prieste apa de la retea. Parintii mei au la fel acest soi de rosii (seminte primite de la mine) dar care au fost udate cu apa din fantana si merg extraordinar de bine. Multumesc pentru informatia in legatura cu actele. Am intrebat la primarie si au spus ca doar in cazul ca dau peste petrol,gaze sau alte bogatii subterane (care apartin statului)atunci am nevoie de acte. Nu am inteles de ce apartin statului bogatiile de sub pamantul meu. Eu de ce platesc impozit pe loc?

Adăugat 1 an în urmă #
  7. Teoretic, apa chiar din put de suprafata apartine tot statului (solul si subsolul, cu toate bogatiile).
    Dar daca esti persoana fizica si faci un put din care scoti 5 galeti de apa pe zi, nu vine nimeni sa te puna s-o platesti. Aprobari de sapare, ma indoiesc ca iti trebuie.
    Acum, apa din retea, daca este tratata cu clor, nu prea este indicata irigarii. La fel, apa din putul de suprafata ar trebui dusa la analize, sa vezi daca este potabila.

Ca sa concluzionam, cheama meseriasul, arata-i locul si succes.

Adăugat 1 an în urmă #

8. Multumesc Bogdan , sa fie

Adăugat 1 an în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar mihai
    Neinregistrat

mai este o posibilitate: eu am un vecin care tot asa are gradina mare si cum avem apometre nu se face sa uzi de le magistrala, totul este la risc si nu a vrut sa imi spuna mai multe..
    pur si simplu a luat o teava de 1 tol si jumatate ,a dat niste gauri si i-a pus un cap conic de otel si a inceput sa o bata cu barosul. la 4 metri a dat de apa numai buna de udat gradina, dar totul este la risc dupa cum am spus, deoareca le 2 metri de acel loc a mai incercat o data si pana la 8 metrii nu a gasit nimic. mai multe nu a vrut sa imi spuna, dar daca stie cineva ceva despre asa ceva va rog sa imi spuneti si mie . id jianu18@yahoo.com

Adăugat 10 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar adrian
    Neinregistrat

Sistemul cu teava perforata si batuta cu barosul functioneaza excelent. Personal il folosesc de 4 ani si sunt f. multumit. Bine inteles exista riscul sa nu dai de apa si sa pierzi teava pe care nu o mai poti scoate. Baterea tevii sa sti ca nu este un efort f. mare, eu am batut-o singur in 2 dupa amieze, la adancimea de 5m. Pentru scoaterea apei folosesc o pompa centrifugala cu sorb coborat in teava, de putere 300W (in piata costa aprox 80ron ). Cateva zile, la inceput, scoate apa cu o pompa manuala cu supape, ca sa se curete apa de noroi si nisip fin. Idea e sa dai de un strat de pietris in care de multe ori este apa. In jurul capatului tevii se formeaza o punga de apa, la mine de aprox.180litri. Sistemul l-am perfectionat si in prezent scot 600 litri de apa pe zi ( 3 butoaie de plastic ), care sunt cocotate pe o platforma si se incalzesc de la soare, abia apoi stropesc plantele. Perfectionarea consta in faptul ca nu poti sa scoti o singura data o cantitate mare de apa, asa ca pompa am legat-o prin intermediul unei prize programabile ( 55ron ), si functioneaza din 3 in 3 ore timp de 5 min. In acest interval de timp, punga de apa se reface, iar pe zi poti scoate mari cantitati. Sub aspect economic, metrul cub de apa din reteaua orasului costa 2,3ron/m3, iar energia electrica pentru 1 m3 ma costa 0,17ron/m3. Sunt de parere ca udarea plantelor cu astfel de apa este mult mai benefica din cauza ca apa din fantani este de regula o apa f. dura, deci contine mult mai multe minerale ca apa din reteaua orasului. polygon_bn@yahoo.com

11. User has not uploaded an avatar joe
    Neinregistrat

d-lui sorineddy

referitor la apa de retea,incercati sa lasati apa intrun vas sa steie o zi sau peste noapte,sa se evapore clorul. posibil ca aceasta sa fie cauza. totusi un test de pH este cel mai indicat.

12. Multam frumos Adrian . Dupa 4 incercari nereusite am dat de o punga sau ceva asemanator la vreo 8 metri adancime, unde apa avea o presiune destul de mare nefiind nevoie de o pompa, am pus doar un robinet si am avut presiune mai mare decat cea de la magistrala. Acum insa s-a ivit o problema: de la aceata "pompa" nu cred ca am scos mai mult 100 de litri de apa, ne avand nevoie de irigatii in acea perioada, acum insa cand am incercat sa scot apa chiar si cu o pompa nu am scos mai decat de un ibric de apa. Intrebarile mele sunt:

1)exista posibilitatea ca panza de apa sa se fi deplasat?
    2)exista vreun site unde sa gasesc harti actualizate cu panzele freatice?

jianu18@yahoo.com

Adăugat 5 luni în urmă #
  13. pai cel mai bine e sa vb cu un hidrolog din zona si iti da el info cu privire la panza freatica de acolo. dar, fiind ca in banat.. sunt regasite destul de des orizonturi carstice.. ar cam trebui sa faci si analize pe apa pe care o gasesti, apa din zonele carstice neavand calitate prea buna, din cate am auzit pe la faculta. domnul corneliu cred ca e hidrolog sau lucreaza la ape, ca ti-a dat informatii pe care numai un hidrolog sau pasionat le stie. dar aia nu inseamna ca nu ai dreptate cand zici ca apa de la retea nu e buna pt plantele tale. tu stii mai bine ca oricine.

Adăugat 4 luni în urmă #
  14. User has not uploaded an avatar Victor
    Neinregistrat

afla mai multe de pe saitul ...apapentrutoti.ro

Adăugat 3 luni în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar Apa potabila
    Neinregistrat

Apa din fantanile de suprafata sunt de regula improprii consumului. Apa contine o concentratie mare de azotiti si azotati foarte daunatoare organismului uman,care la noii nascuti produce boala albastra.
    pentrumai multe detatii intra pe saitul apapentrutoti.ro

Adăugat 3 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri