EcoSapiens »Forum » voluntariat Voluntariat » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

altoirea pomilor fructiferi

(11 posts)

1. User has not uploaded an avatar popescu maria
    Neinregistrat

vreau sa invat sa altoiesc pomi fructiferi imi doresc sa am o livada superba dar eu am liceul veterinar nu agricol deci vreau sa stiu de la cap la coada cum se altoiesc si din ce trunchi pot sa altoiesc?din prun pot sa altoiesc cires?

Adăugat 1 an în urmă #

2. Folex - solutia la criza energetica
  3. Procesul e complex,
    ia cateva carti si documenteaza-te mai intai. Cauta pe net "carti agricole", gasesti acolo, iar mai complex, te duci la o biblioteca cat de cat mai rasarita si cauti la sectiunea "pomicultura"

Informatie este garla, numai sa te dai putin de-a dura sa o gasesti si sa o colectezi.

Ca sfat: daca nu stii cum merge treaba si vrei sa ai livada ta, fa livada cumparand puieti de la fermele pomicole specializate in producerea de asa ceva. Este cea mai indicata cale.
    Daca vrei sa faci altoire cu mana ta, poti pastra un colt in livada unde sa plantezi cativa altoi pe care vrei sa ii produci.
    Trebuie sa tii cont da faptul ca trece destul de mult timp intre altoire si intrarea pe rod, sa descoperi ca nu ai ceea ce iti doresti, ca acel copac nu e rezistent la boli, etc, etc...
    Aici este o munca de selectie si ameliorare care se duce pe generatii, de aceea este recomandat sa iti cumperi puietii nu sa ii faci..

Nu de alta, dar daca tot exista roata, de ce sa o re-invewntam, nu e mai simplu doar sa o folosim???

Bafta

Adăugat 1 an în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar PIL
    Neinregistrat

Gasesti aici toate informatiile de care ai nevoie pentru altoirea pomilor fructiferi :

http://pil.ro/777/altoire.html
    http://pil.ro/777/ceara.html

Adăugat 11 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar PIL
    Neinregistrat
  6. Nu e corect sa descurajam pe cei care vor sa invete. Poate n-are omul bani sa cumpere de-a gata. El sta la tara si supermarketul e la 200 km.

Adăugat 8 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar voinea
    Neinregistrat

Eu am bani dar asi fi interesat sa stiu pentru mine .Mi-ar fi drag ca in timpu liber sa profesez si sa stiu ca sunt altoiti cu mina mea .Nu va mai suparati pentru informati ;nimeni nu a stiut .

Adăugat 8 luni în urmă #

8. User has not uploaded an avatar adi
    Neinregistrat

Stie careva unde gasesc mladite de prun pentru altoi sau ceva informati rog sa contateze la 0747245132 sau grecadi@yahoo.com Va multumesc.

Adăugat 7 luni în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar dragos
    Neinregistrat

Cine vrea sa invete o metoda simpla si sigura de altoit, sa-mi solicite gratuit la adresa de mail brusture2000@yahoo.com

Adăugat 5 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar Andrei stan
    Neinregistrat

Doriti sa invatati altoitul si sinteti aproape de Voinesti, Dambovita, veniti dupa 14 Martie am o livada de altoit 670/bucati si invatati pe viu.

Adăugat 5 luni în urmă #
  11. User has not uploaded an avatar Juanito
    Neinregistrat

Stie cineva conditiile de altoire pentru vita de vie? Procedura de altoire poate fi utilizata si de neprofesionisti?

Adăugat 4 luni în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar dragos
    Neinregistrat

Se altoieste foarte usor cu o jumatate de lama si o banda din folie de plastic.Se pastreaza la rece si intuneric in lunile ianuarie-februarie niste altoie de cires, cais sau altele. Incepind din martie, cind se incalzeste, se poate altoi.Daca gasim pe linga un gard un corcodus sau zarzar, sau lastari de visin, lastari de gutui sau mar pe sub pomi batrini, acestia se scot si se planteaza acasa in vederea altoirii.Se pot altoi si in mina, inainte de a-i planta.Cum se altoieste? Se reteaza portaltoiul la inaltimea dorita(cit mai mica la cires si par pe gutui).Se decupeaza cu jumatatea de lama un mugure bun din altoi, cu 3-4 cm de scoarta si se transplanateaza pe portaltoi,pe un decupaj facut cu lama la fel ca la decuparea mugurelui.Se infasoara cu banda de plastic, fara sa acoperim mugurele cu folia de plastic. Se rup mereu mugurii salbatici care vor sa creasca din portaltoi. Dupa jumatatea lunii Mai se altoieste cu muguri luati direct din pom, chiar daca nu sint maturi, se vor matura in pomul altoit. Nu faceti ca in carti taietura in forma de T, pentru ca nu se desprinde coaja si altoirea nu prinde.

Adăugat 4 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri