EcoSapiens »Forum » Biodiversitate » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Altoirea Pomil Fructiferi - Film Explicativ

(22 posts)

1. User has not uploaded an avatar C M
    Neinregistrat

Salut

Pentru cei interesati despre altoirea pomilor fructiferi am facut un film din mai multe filmulete pe care le am lipit intre ele si apoi am tradus filmul. Filmul este tradus in limba romana , asta insemnan cateva zile de munca . Pentru cei care sunt interesati mergeti aici si downloadati filmul si restul documentelor:

http://777.pil.ro/altoire.html

Printre documente aveti si retete pentru ceara de altoit.

Spor la treaba !

Adăugat 1 an în urmă #

2. Folex - solutia la criza energetica
  3. Multumesc pentru film chiar daca am facut liceul agricol si practica la institutul pomicol asta au omis sa ne invete.

Adăugat 1 an în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar Clau
    Neinregistrat

mersi mult pt acest film! am invatat ceva si sper sa-mi reuseasca altoirea la un cires. numai bine!

Adăugat 1 an în urmă #
  5. Am o singură întrebare - ce caută acest subiect la capitolul biodiversitate? Pomicultura este exact ceea ce sugerează cuvântul - CULTURA. Biodiversitatea ține de NATURA. Nu spun că ar fi un antagonism aici, doar o eroare gravă de încadrare a subiectului acestui topic.

Adăugat 10 luni în urmă #
  6. User has not uploaded an avatar lucian
    Neinregistrat

de ce nu pot sa descarc toot filmul cu altoirea ..???

Adăugat 5 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar C M
    Neinregistrat

Actualizare linkuri de download :

Film:

Titrare:

Retete :

Adăugat 4 luni în urmă #

8. Nu pot sa descarc filmul.

Adăugat 4 luni în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar C M
    Neinregistrat

Am incercat sa pun linkurile directe de download dar nu ma mai lasa. o sa incerc sa le pun acum din nou . Daca nu merge ma gasiti pe mess cu ID-ul big77pil (nu dati ADD va rog. scrieti direct si va las eu linkurile)

pil.ro/pil/index.php?path=Altoire%2F&download=AltoireaPomilor.avi

pil.ro/pil/index.php?path=Altoire%2F&download=AltoireaPomilor.srt

pil.ro/pil/index.php?path=Altoire%2F&download=DocumenteAltoit.rar

copiati linkurile de mai sus in adresa browserului si apasati Enter

Adăugat 4 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar dragos
    Neinregistrat

Se altoieste foarte usor cu o jumatate de lama si o banda din folie de plastic.Se pastreaza la rece si intuneric in lunile ianuarie-februarie niste altoie de cires, cais sau altele. Incepind din martie, cind se incalzeste, se poate altoi.Daca gasim pe linga un gard un corcodus sau zarzar, sau lastari de visin, lastari de gutui sau mar pe sub pomi batrini, acestia se scot si se planteaza acasa in vederea altoirii.Se pot altoi si in mina, inainte de a-i planta.Cum se altoieste? Se reteaza portaltoiul la inaltimea dorita(cit mai mica la cires si par pe gutui).Se decupeaza cu jumatatea de lama un mugure bun din altoi, cu 3-4 cm de scoarta si se transplanateaza pe portaltoi,pe un decupaj facut cu lama la fel ca la decuparea mugurelui.Se infasoara cu banda de plastic, fara sa acoperim mugurele cu folia de plastic. Se rup mereu mugurii salbatici care vor sa creasca din portaltoi. Dupa jumatatea lunii Mai se altoieste cu muguri luati direct din pom, chiar daca nu sint maturi, se vor matura in pomul altoit. Nu faceti ca in carti taietura in forma de T, pentru ca nu se desprinde coaja si altoirea nu prinde.Cine vrea mai mult, sa-mi ceara la adresa dr.milea@yahoo.com

Adăugat 4 luni în urmă #
  11. Ce fel de folie,de punga de solar,ca nimeni nu explica corect.Inainte se folosea rafia dar nu inchidea bine si nu se prindea altoiul. Acum se foloseste folia care muleaza bine.Dar ce fel de folie? Am auzit pe unii ca folosesc numai mastic? care este adevarul? sau conteaza foarte mult experienta.Cu respect

Adăugat 4 luni în urmă #
  12. Un prieten de al meu foloseste refia,peste care infasoara banda izolatoare obisnuita,iar unde este retezat portaltoiul picura ceara(de la orice lumanare obisnuita).Rezultatul este nultumitor(nu chiar 100%,dar foarte aproape)Cat despre experienta....doar facand,se invata.

Adăugat 4 luni în urmă #
  13. User has not uploaded an avatar dragos
    Neinregistrat

Se foloseste folie alimentara autoadeziva(se gaseste in supermarket sau librarii-costa 2 lei si ceva o rola de 25 cm din care se taie cu un cutit role mai mici-1,5 cm, ies cam 15 role).

Adăugat 4 luni în urmă #
  14. Poate va sunt de ajutor

img img img img img img

Atasamente

1. img 6.jpeg (1.9 KB, 434 descarcari) acum 4 luni
    2. img 5.jpg (123.9 KB, 189 descarcari) acum 4 luni
    3. img 4.jpg (131.8 KB, 138 descarcari) acum 4 luni
    4. img 3.jpeg (44.2 KB, 128 descarcari) acum 4 luni
    5. img 2.jpeg (25.3 KB, 108 descarcari) acum 4 luni
    6. img 1.jpeg (30.4 KB, 203 descarcari) acum 4 luni
    Adăugat 4 luni în urmă #
  15. Pentru M:
    Am incercat de zeci de ori sa descarc filmul cu altoirea pomilor(fisierul de tip avi)dar nu reusesc.Ce-i de facut?

Adăugat 4 luni în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar Daniela Dumitru
    Neinregistrat

Am tot incercat sa descarc filmul si subtitrarea .Nu am reusit cu subtitrarea asa ca va rog daca puteti sa faceti in asa fel sa o putem descarca.Va multumesc si astept link-ul valabil.

Adăugat 3 luni în urmă #
  17. Daniela,incearca asta

Atasamente

1. img subtitrare.doc (29.6 KB, 132 descarcari) acum 3 luni
    Adăugat 3 luni în urmă #
  18. Sau aceasta

Adăugat 3 luni în urmă #
  19. ori asta

Adăugat 3 luni în urmă #
  20. Daniela,nu stiu ce se intampla,dar daca nu o sa-ti mearga,cere-mi subtitrarea la adresa de e-mail:adicighi@yahoo.com

Adăugat 3 luni în urmă #
  21. User has not uploaded an avatar Daniela Dumitru
    Neinregistrat

Nu mergea din word dar l-am copiat intr-un document notepad si merge perfect......multumesc frumos!!!

Adăugat 3 luni în urmă #
  22. User has not uploaded an avatar C M
    Neinregistrat

Am actualizat linkurile de download . Sper sa nu mai fie probleme.
    Mergeti la:

777.pil.ro/altoire.html

Si folositi unul din linkurile de download. Scuze pentru problemele cauzate.

Adăugat 3 luni în urmă #
  23. User has not uploaded an avatar zahariaconst
    Neinregistrat

as vrea si eu linkurile de download actualizate pentru acel film, va rog!!!!!!!!!!!!!!!!

Adăugat 1 lună în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri