EcoSapiens »Forum » Rezervatii Naturale » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. User has not uploaded an avatar Kovacs Csongor
    Neinregistrat

Azi am vazut anuntul in monitorul cj ca ARPM Cluj a dat avizul de mediu pentru PUZ si PUD ansamblu de locuinte Colina Sud, in Cluj-Napoca. Zona este inclusa in situl Natura 2000 denumit Fagetul Clujului-Valea Morii!!!

Trebuie sa facem ceva.

Am facut o mica documentatie pe care puteti accesa pe linkul:

http://www.greendex.ro/index.shtml?apc=rif-n175

Astept opinii, sugestii rapide,

Ingrijorat,

Kovacs Csongor

Asociatia Transilvania Verde

www.greentransylvania.ro

Adăugat 8 luni în urmă #

2. Salut,

nu ar fi bine ca demersul vostru, inclusiv observatiile pertinente la raportul de mediu sa fie luate in considerare ca
    o problema in Siturile N2000 in rapoartele Coalitiei ?
    Si asa erau prea putine cazuri de probleme grave in situri, raportate pana in prezent.

Eu cred ca asta este un caz tipic de incalcare a legislatiei si directivelor si un f bun exemplu de "problema in sit",
    chiar daca acum este la nivelul de documentatii, avize etc. si nu la faza de constructie.

Toate bune,
    Dan

Adăugat 8 luni în urmă #
  3. Stimati si dragi aparatori ai bogatiilor naturale ale acestei tari,
    Ce se intampla azi in Romania este, cred, de neantalnit in toata lumea asta. Europa ne penalizeaza, ne avertizeaza si ne urecheaza in fel si chip ca nu am declarat suficiente zone protejate in Natura 2000 si noi distrugem fara teama si regrete si ce avem declarat. In lupta pentru bani, bani si iara bani, nimeni nu mai gandeste logic, se scoate in fata doar somajul, saracia, necazurile pe care le traieste tara asta si toate astea pentru a se gasi justificare pentru orice asa-zis proiect de dezvoltare economica si sociala. Am impresia ca oamenii sunt in transa, nu se mai gandesc decat la ziua de maine, sunt de acord cu orice promisiune venita de la oricine si pentru orice. Un alt exemplu din aceeasi categorie este preconizata cariera de la Ocolis. Cititi doar interviul primarului aparut azi in ziarul judetean "Unirea":http://www.ziarulunirea.ro/art.php?cat=16&pg_id=28134. Daca asta e mentalitatea primarului unei localitati care are o astfel de bogatie, ce sa mai vorbim? Arhicunoscutul proiect de la Rosia Montana completeaza lista exemplelor chiar daca acolo nu sunt arii protejate in situl Natura 2000, dar are atatea alte bogatii culturale, istorice si naturale care pot fi comparabile.Avem o tara atat de binecuvantata de Dumnezeu iar noi o batjocorim fara urma de regrete. Cei care dau astfel de avize ar trebui bagati la puscarie pe viata. Este ca o crima cu premeditare.

Adăugat 8 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri