Stimati si dragi aparatori ai bogatiilor naturale ale acestei tari,
Ce se intampla azi in Romania este, cred, de neantalnit in toata lumea asta. Europa ne penalizeaza, ne avertizeaza si ne urecheaza in fel si chip ca nu am declarat suficiente zone protejate in Natura 2000 si noi distrugem fara teama si regrete si ce avem declarat. In lupta pentru bani, bani si iara bani, nimeni nu mai gandeste logic, se scoate in fata doar somajul, saracia, necazurile pe care le traieste tara asta si toate astea pentru a se gasi justificare pentru orice asa-zis proiect de dezvoltare economica si sociala. Am impresia ca oamenii sunt in transa, nu se mai gandesc decat la ziua de maine, sunt de acord cu orice promisiune venita de la oricine si pentru orice. Un alt exemplu din aceeasi categorie este preconizata cariera de la Ocolis. Cititi doar interviul primarului aparut azi in ziarul judetean "Unirea":http://www.ziarulunirea.ro/art.php?cat=16&pg_id=28134. Daca asta e mentalitatea primarului unei localitati care are o astfel de bogatie, ce sa mai vorbim? Arhicunoscutul proiect de la Rosia Montana completeaza lista exemplelor chiar daca acolo nu sunt arii protejate in situl Natura 2000, dar are atatea alte bogatii culturale, istorice si naturale care pot fi comparabile.Avem o tara atat de binecuvantata de Dumnezeu iar noi o batjocorim fara urma de regrete. Cei care dau astfel de avize ar trebui bagati la puscarie pe viata. Este ca o crima cu premeditare.