EcoSapiens »Forum » Poluarea si Sanatatea » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Termenul de vegetarian strict poate sa faca referire la o dieta a veganilor (vegetarienii puri/stricti, care exclud consumarea oricarui produs animal si evita pana si purtarea hainelor din acest tip de produse), insa in alte cazuri poate insemna o dieta lacto-ovo-vegetariana (vegetarienii care nu consuma carnea, dar accepta laptele si ouale).
    Voi ce parere aveti a-ti opta pentru un astfel de regim?

Adăugat 1 an în urmă #

2. User has not uploaded an avatar Raluca
    Neinregistrat

In luna august am vazut filmul"Earthlings"- m-a impresionat atat de mult incat am devenit vegetariana. A fost picatura care a umplut paharul, deoarece nu reuseam sa renunt la carne, desi mezelurile si tocaturile imi faceau scarba.In plus, ma ingrasasem mult, si desi luam ceaiuri si pastile de slabit, nu reuseam sa slabesc. Din august pana in octombrie am slabit 6 kilograme, am ajuns la 51 de kg, greutate pe care mi-o mentin si acum. Am remarcat ca nu mai obosesc atat de usor, memoria merge mai bine, am un tonus foarte bun si o piele mult mai frumoasa. Plus, ma simt mult mai bine stiind ca nu contribui la atrocitatile care se savirsesc asupra animalelor si imi place sa ma gandesc ca ajut si eu putin la salvarea planetei ( consumul de carne contribuie f.mult la cresterea concentratiei gazelor de sera).
    Nu sunt inca vegan, maninc inca lactate ( de la tarani, nu din supermarket), dar as vrea sa renunt incet si la ele...:-)..am auzit ca laptele de soia este exceptional.
    In concluzie, vegetarianismul imi prieste :-)

Adăugat 1 an în urmă #
  3. Daca puteti sa spuneti de ce stramosii nostrii au inceput sa consume carne si de ce dieta pe baza de carne a rezistat cateva mii de ani (desi nu este benefica), poate ma convingeti si pe mine...

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  4. Stiati ca:
    # Vegetarianismul era foarte apreciat de filosofii Greciei Antice, inclusiv de Platon;
    # Vegatarianismul era primordial in viata lui Mahatma Gandhi, care a scris numeroase texte pe aceasta tema;
    # In 1945, sondajele aratau ca in Marea Britanie existau aproximativ 100.000 de vegetarieni. In prezent s-a ajuns la o crestere de 10.000.000 de persoane care adopta o asemenea dieta;
    # In lista vegetarienilor celebri se numara Leonardo da Vinci, Charles Darwin, Socrate, Platon, Shakespeare, J.J. Rousseau, Thomas Edison, David Duchovny, Moby, Brad Pitt, Drew Barrymore, Kim Basinger, Alicia Silverstone, Alec Baldwin, Liv Tyler, Mark Twain, Jerry Seinfeld.

Adăugat 1 an în urmă #
  5. # Vegetarianismul era foarte apreciat de filosofii Greciei Antice, inclusiv de Platon;

Exista dovezi? Daca da, care?

# Vegatarianismul era primordial in viata lui Mahatma Gandhi, care a scris numeroase texte pe aceasta tema;

Normal. Mai toti indienii sunt vegetarieni. Clima ii favorizeaza si sunt destul de lenesi sa creasca animale.

# In 1945, sondajele aratau ca in Marea Britanie existau aproximativ 100.000 de vegetarieni. In prezent s-a ajuns la o crestere de 10.000.000 de persoane care adopta o asemenea dieta;

Dupa un razboi mondial si o blocada navala de cativa ani era si normal ca cifrele sa fie acelea in '45. Dar in prezent, daca sunt atatia vegetarieni, de ce obezitatea in Marea Britanie este de 23%?

# In lista vegetarienilor celebri se numara Leonardo da Vinci, Charles Darwin, Socrate, Platon, Shakespeare, J.J. Rousseau, Thomas Edison, David Duchovny, Moby, Brad Pitt, Drew Barrymore, Kim Basinger, Alicia Silverstone, Alec Baldwin, Liv Tyler, Mark Twain, Jerry Seinfeld.

Restul de oameni marcanti ce faceau in timpul asta?
    Sa nu uit, sa scoatem "vedetele" moderne, deoarece acum este cool sa fii vegetarian.
    In plus, Darwin? Ma indoiesc... Nu de altceva, dar in perioada in care a trait si a calatorit vegetalele erau greu de conservat. Si principala hrana a marinarilor era carnea conservata (de aici si incidenta majora a scorbutului in aceasta breasla). Asa ca...

Hai sa incercam sa gandim putin si sa nu luam de bune toate chestiile aparute in Libertatea...

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  6. Bogdan, ma bucur ca esti interesat de subiect si ca iti plac lucrurile clare,desigur ca nu incerc sub nici o forma sa iti schimb convingerile sau sa te fac sa devi ceea ce nu esti. Platon intr'un dintre discursurile sale vorbeste despre vegetarism(ma rog o forma a acestuia) in care blama consumarea de animale moarte considerand ca o parte din celule acestora se transmit in sistemul nervos al omului, transformandul pe cel din urma in -bestie-. Nu stiu daca lenea... a fost motivul pentru care Ghandi nu consuma produse animaliere. Numarul de vegetarieni nu influenteaza direct numarul de persoane obeze dintr'o tara este evident de ce. Lista vegetarienilor nu este luata nicidecum din Libertatea ci din TopSanatatea.
    Acestea fiind spuse mai adaug :Vegatarianismul in diferite tari
    # In Statele Unite ale Americii, vegetarianismul este sinonim cu ovo-lacto-vegetarianismul;
    # Se spune ca Marea Britanie este "paradisul veganilor";
    # In Germania confuzia dintre vegetarianism si pesco/pollo-vegetarianism este des intalnita.
    # In Australia, in lista de ingrediente a produselor alimentare nu este obligatoriu sa se precizeze daca aromele utilizate sunt sau nu de origine animala, prin urmare vegetarienilor le este foarte greu sa deosebeasca produsele corespunzatoare lor;
    # In Asia nu este simplu sa fii vegan, nici chiar daca esti un simplu turist vegan. Cand vine vorba despre mancatul in oras, oferta este foarte saraca pentru un vegan, care nu va putea alege altceva decat orez alb si legume;
    # In Japonia, vegetarienii sunt o raritate, deoarece preturile acelor produse indicate pentru ei (fructe, legume) sunt foarte mari. Asadar, daca in Europa este mai ieftin sa fii vegetarian, in Japonia nu iti permiti sa fii vegetarian;
    # Indonesia este potrivita pentru un vegetarian pentru ca este foarte bogata in fructe tropicale;
    # In India exista un numar insemnat de vegetarieni, astfel incat procurarea alimentelor corespunzatoare nu reprezinta o problema.

Adăugat 1 an în urmă #
  7. Raluca te asteptam sa te inregistrezi pe acest forum :) .

Adăugat 1 an în urmă #
  8. Daca nu aberez, se observa o pondere mare a vegetarienilor in zonele in care agricultura este dezvoltata, dar si in zonele tropicale (unde procurarea hranei nu cere eforturi considerabile).
    Totodata, se observa ponderea scazuta in zonele in care sursa preponderenta de hrana este marea.

Referitor la Marea Britanie care este paradisul veganilor (?!), si tot la Marea Britanie care are una din cele mai mari populatii obeze, aici observam o tara a extremelor. Si asta in conditiile in care presupunem ca o societate are o anumita inertie sociala. Concret, din vreo 60 milioane, avem o extrema cu 10 milioane vegetarieni si o alta cu 23% (14 milioane) obezi. Ramane o patura de 36 de milioane "de mijloc". Mie unul mi se pare cel putin ciudat. Am presupus ca obezii nu sunt vegetaieni, deoarece e cam greu sa fii vegetarian si obez.

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  9. exista posibilitatea ca englezii sa fi facut sondajul :)

Adăugat 1 an în urmă #
  10. De ce devin oamenii vegetarieni?
    # Din convingerea ca este inuman sa sacrifice animalele pentru a-si asigura hrana;
    # Pentru ca sunt impotriva defrisarii padurilor, in scopul folosirii lemnului pentru construirea unor ferme animaliere;
    # Unii invoca legatura dintre productia de carne, si saracia si foametea din tarile slab dezvoltate;
    # Pentru ca sunt constienti de avantajele unei diete sanatoase, mai ales adultii;
    # Din antipatie pentru gustul carnii;
    # Din motive religioase.
    Daca a'ti alege sa va schimbati stilul de viata v'ar influenta unul dintre motivele de mai sus sa alegeti vegetarismul?

Adăugat 1 an în urmă #
  11. Lacra,
    Nu am nimic impotriva argumentelor

# Din convingerea ca este inuman sa sacrifice animalele pentru a-si asigura hrana;
    # Din antipatie pentru gustul carnii;

Dar as vrea, daca se poate, sa le discutam pe celelalte.

# Pentru ca sunt impotriva defrisarii padurilor, in scopul folosirii lemnului pentru construirea unor ferme animaliere;

Padurile se defriseaza/s-au defrisat pentru a face loc culturilor agricole, nu pentru a construi ferme de animale.

# Unii invoca legatura dintre productia de carne, si saracia si foametea din tarile slab dezvoltate;

Nu vad legatura. Dar tarile in care este foamete sunt sau cu clima care nu prea permite culturile agricole (o buna parte din Africa) fara irigatii, sau cu densitati mari de populatie (Coreea de Nord).

# Pentru ca sunt constienti de avantajele unei diete sanatoase, mai ales adultii;

Este discutabil ca o dieta vegetariana = dieta sanatoasa. In acest moment din spatiu si timp, intradevar, exista o tendinta de a pune semnul de egal. Dar daca o dieta vegetariana este o dieta sanatoasa, iar vin la argumentul istoric. De ce oamenii nu sunt vegetarieni, si sunt omnivori? De ce exista carnivori si/sau omnivori in regnul animal?

# Din motive religioase.

Sincer, nu stiu vreo religie care sa blameze consumul de carne. Intradevar, exista in anumite religii animale interzise la consum, dar...

Pe mine, in acest moment, nimic nu m-ar determina sa aleg vegetarismul.

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  12. Sunt anumite religii, ma rog mai degraba culte religioase (sa nu) care blameaza consumul de carne... atata de aceasta data. Legat de dieta vegetariana= dieta sanatoasa nu se aplica la toata lumea, in general vorbind barbatii au nevoie din punct de vedere fizic sa consume produse animaliere dat fiind consumul mai mare de energie pe parcursul unei zile. Sunt insa si persoane care adauga in greutate foarte puternic de la consumul de carne, in Romania a consuma carne inseamna de cele mai multe ori carne de porc prajita, stim cu totii ca aceasta carne este una grasa si nu neaparat benifica pentru organism.

Adăugat 1 an în urmă #
  13. Eu daca mananc 1 saptamana in fiecare zi o masa cu carne iau foarte mult in greutate :) Tu esti un norocos :) poti sa arunci o privire si aici http://ecosapiens.ro/forum/topic/vegetarian-egal-ecologist

Adăugat 1 an în urmă #
  14. cum poti zice ca mananci vegetale doar pentru a nu omori animale?
    da unii nu mananca carne din cauza problemelor cu sanatatea sau chiar alte lucruri care acum nu imi vin in minte
    dar sa mancam vegetale pentru a nu omori animalele?
    si animalele alea ce mai mananca?
    bun se poate gasi ceva dar totusi
    si vegetalele alea sunt fiinte daca e sa o luam asa
    eu sunt pentru o dieta echilibrata
    si putina carne
    si putine vegetale (sau mai multe din fiecare depinde de la persoana la persoana)

Adăugat 1 an în urmă #
  15. Plutoooo cu o dieta echilibrata sunt total de acord dar cu faptul ca vegetalele sunt fiinte mai putin :P

Adăugat 1 an în urmă #
  16. Mituri:
    Oamenii au fost creati in asa fel incat trebuie sa manance carne.
    Anatomia umana insa arata cu totul altceva. Trupul nostru este in asa fel construit pentru a manca carne doar ocazional, ca mecanism de supravietuire, dar sistemul nostru digestiv este similar cu cel al animalelor erbivore si mai putin cu cele carnivore. Cu cat mananci mai putina carne, cu atat riscurile sunt mai mici de a te imbolnavi. Persoanele care nu mananca carne au o conditie fizica mult mai buna, chiar daca nu fac sport. Argumentul ca oamenii sunt carnivori din cauza faptului ca avem dinti ce pot rupe si mesteca carnea ignora faptul ca majoritatea animalelor erbivore au si ei acelasi timp de dinti si nu mananca decat plante si fructe
    Vegetarienii au parte de putine proteine necesare.
    Mancarurile vegetariene contin din ambundenta proteine, de exemplu fasoalea contine 28% proteine, graul 13%, fructele 5,5%, tinand cont ca noi zilnic avem nevoie doar de 4,5% proteine.

Uleiurile vegetale sunt sanatoase.
    Din pacate, mitul ca uleiurile vegetale sunt santoase pentru trup nu este adevarat, a alege intre a pune ulei de masline sau unt in propria ta tigaie, este din punct de vedere nutritionist ca si cum ai alege intre a fi impuscat s-au spanzurat.
    aptele este necesar pentru a avea oase puternice.
    De unde isi i-au vacile si elefantii calciul necesar pentru ca oaselor lor sa creasca mari si puternice? Raspunsul e cat se poate de transparent... din plante si numai plante. Persoanele din Asia si Africa care consuma foarte putin lapte au un schelet foarte puternic si sanatos avand ca produs de baza orezul. Inca nu se stie de ce anumite persoane duc lipsa de calciu dar ce se poate arata este ca un consum de proteine mai mare decat avem noi nevoie poate duce la pierderea calciului din corpul nostru.

Adăugat 1 an în urmă #
  17. Foarte interesanta ideea ca plantele nu sunt fiinte... Am observat-o la mai multe persoane care sustin ideea de alimentatie vegetariana. Plantele nu sunt incluse in categoria fiintelor neajutorate pe care le mancam. Putem sa le rupem, taiem, fierbem, muscam, dam pe razatoare... etc. :) Fara remuscari. De ce? Nu au aceeasi structura bazata pe celule si tesuturi, la fel ca animalele si ca noi? Nu se hranesc, cresc, se inmultesc si mor, ca toate fiintele vii? Ardeii grasi, varza, boabele de fasole, morcovii nu sunt tot parti ale unui organism? Vegetal, dar totusi organism. S-a demonstrat chiar ca unele plante reactioneaza la stres. Daca nu sunt fiinte.. atunci ce sunt?

Adăugat 1 an în urmă #
  18. Hai ca usor usor ajungem la vorba Nelei si ne hranim cu aer...
    Si mie imi place puiul la ceaun...

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  19. Eu ziceam sa mancam de toate, ca e acelasi lucru. Nu-ti ia nimeni puiul la ceaun... :)

Adăugat 1 an în urmă #
  20. Total de acord.
    Vroiam doar sa extrapolez (cumva similar tie) unele argumente ale "sufletelor de vioara" ce nu mananca carne doar pentru ca un animal este ucis pentru a "dona" acea carne. La fel, nu trebuie sa mancam vegetale deoarece si vegetalele sunt vii, si noi le ucidem. Asa ca ne ramane doar aerul (filtrat in prealabil de bacterii, ca si ele sunt vii)...

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  21. Motivatia pentru care nu ar trebui sa consumam carne ar putea fi ca proteina animala este mai daunatoare organismului decat cea vegetala. Daca ne referim la faptul ca vegetalele nu ar avea viata ar fi surprinzator de aflat ca si o planta stie atunci cand urmeaza sa fie taiata( s-au inregistrat biocurentii acesteia) . Eu mananc ceea ce vad ca-mi prieste si-mi face bine.

Adăugat 1 an în urmă #
  22. Normal. Mai toti indienii sunt vegetarieni. Clima ii favorizeaza si sunt destul de lenesi sa creasca animale.

Numarul mare de vegetarieni in India se datoreaza religiei lor, hinduismul, mai putin climei si a faptului ca ar fi ei lenesi.
    Este vorba de credinta lor in ceea ce priveste reincarnarea sufletelor in animale, proces cunoscut sub numele de metempsihoza.

Adăugat 1 an în urmă #
  23. :) Robert, religia (credinta) este o chestie relativ artificiala, si se bazeaza pe realitatile vietii de zi cu zi. Inclusiv lenea este datorata realitatilor. De aceea eu cred ca o clima tropicala, ce face ca hrana sa creasca virtual oriunde fara efort din partea oamenilor va favoriza o atitudine lenesa dar si o religie ce va indemna spre consumul acesteia.
    In alta ordine de idei, tu crezi ca aceasta religie va prinde vreodata la laponi?

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  24. In alta ordine de idei, tu crezi ca aceasta religie va prinde vreodata la laponi?

:) Bogdan, paralela cu Laponia este una foarte plastica si evita galant subiectul discutiei. raspunsul la intrebarea ta este "nu". Dar daca tu compari sau egalezi vechimea si intensitatea credintei hinduse (care este o enciclopedie intreaga) cu cea a laponilor, atunci probabil ca mergem separat cu parerile noastre :) . Eu zic ca numarul mare de vegetarieni se datoreaza in primul rand acestui factor, poate ma insel, asta e. Argumentul pro sta in demonstratiile musulmane de o violenta crunta, datorate tot credintei puternice in propria religie. Nu vad cu ce ar fi mai prejos cea hindusa.
    Oricum mi se pare ca suntem putin offtopic asa ca m-as opri aici. Asta nu inseamna ca nu iti respect parerea.

Adăugat 1 an în urmă #
  25. Vroiam doar sa subliniez ca factorii climatici si abundenta de hrana vegetala au dus la o religie ce incurajeaza vegetarismul, religie ce nu va putea fi urmata nicicand in Laponia datorita lipsei aproape totale de hrana vegetala. Si nu puneam in discutie religia daca nu aparea in discutie faptul ca religia a determinat/determina caracterul preponderent vegetal al hranei respectivei populatii.

Bogdan

PS Daca mai continuam, hai sa folosim termenul de religie si nu cel de credinta. Parerea mea.

Adăugat 1 an în urmă #
  26. Subscriu in totalitate. Nu sunt adeptul niciunei extreme. Punctul de echilibru este undeva la mijloc.
    Parerea mea,
    Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  27. Sunt ovo-lacto-vegetariana de vreo 15-16 ani, in perioada cat am fost insarcinata am urmat aceeasi dieta, si pot sa va spun ca nu am avut nici o problema din aceasta cauza, nici eu si nici fiu-meu. M-am hotarat sa renunt la carne din motive de solidaritate cu animalele din crescatorii (in urma unui documentar vazut)si n-am regretat nici o clipa. In momentul de fata chiar si mirosul carnii imi provoaca dezgust. Pentru cei care sunt mari "carnivori", banuiesc ca este greu sa renunte la carne. Si eu sunt fumatoare, imi place sa fumez si nu ma bate gandul sa ma las(deocamdata).Este indiscutabil ca, carnea dauneaza sanatatii si chiar mai mult dauneaza mediului.Nu animalele pe care le cresc taranii in curte sunt de vina, ci crescatoriile de animale. Daca in tarile civilizate s-ar reduce consumul de carne, cerealele care nu mai merg pt. hranirea animalelor ar rezolva problema subnutritiei pe intreg globul, ca sa nu mai vorbim de apa pt. adapat, care este de 4-5 ori mai putina ca sa cultivi 1 kg de cartofi decat sa produci 1 kg de carne.
    De acord ca oamenii sunt omnivori, problema este ca se exagereaza cu consumul de carne.
    Eu tin minte ca bunica-mea taia in fiecare an de craciun un porc de vreo 120 kg. Nu ramanea nimic din el, se valorifica tot. Calculati si voi ce cantitate de carne consumau pe vremea aceea 5 persoane. Iese cam la 65 gr./zi (am pus si soricii, si picioarele, tot). Cu un asemenea consum zilnic, s-ar putea rezolva multe probleme.
    In religia hindusa, nu este interzis consumul de carne, este interzisa omorarea unui animal pentru hrana. Daca animalul moare din stiu si eu ce cauze, il consuma. Si nu, indienii nu sunt lenesi, au o tara bogata, preponderent agrara, dar i-au subjugat evreii de la Mosanto(nu stiu daca am scris corect) si Banca Mondiala, de-aia mor de foame.

Adăugat 1 an în urmă #
  28. Apropo, ca vroiam sa intreb. Oare animalele din fermele pentru lapte si oua nu au parte de un tratament comparabil cu cele din alte ferme?
    A, si Monsanto este americana ;)

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  29. User has not uploaded an avatar Raluca
    Neinregistrat

Bogdan, ai dreptate. Si animalele crescute pentru lapte si oua au parte de acelasi tratament. De aceea, eu cumpar lapte si brinza numai de la tarani, iar ouale le iau din gospodaria bunicii de la tara, unde gainile alearga libere prin iarba toata ziua. Nu zic ca e chiar corect, dar e destul de greu sa treci la veganism dintr-o data, asa ca deocamdata imi permit aceste mici concesii.
    Si , by the way, nu toti cei care sunt vegetarieni o fac pentru fite sau pentru ca au citit in cine stie ce revista obscura pentru femei. E chiar atat de greu de inteles ca un om poate face ceva doar din convingere ?

Adăugat 1 an în urmă #
  30. Atunci, daca extrapolam, putem spune ca si carnea provenita din gospodarie este OK?

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  31. Da, Monsanto este americana, n-am spus ca este israeliana, si foarte corect, animalele crescute pt. lapte si oua au parte de aceeasi "viata" ca si cele crescute pt. carne. O solutie ar fi produsele obtinute in ferme bio, au alte standarde , mai apropiate de conditiile naturale in care ar trebui sa traiasca aceste animale. Cat despre vegetale, degeaba ne indopam cu ele, daca au fost cultivate cu tone de ingrasaminte chimice, pesticide, poate mai sunt si modificate genetic. ideea este sa ne alimentam fara sa afectam planeta (si pe noi), fie ca suntem vegetarieni sau nu.

Adăugat 1 an în urmă #
  32. Sa zambim putin pe seama vegetarienilor :) :
    Întrebare: De câţi vegetarieni este nevoie pentru a înşuruba un bec?
    Răspuns: Nu ştiu, dar din ce luaţi proteinele?

Î.: De câţi vegetarieni este nevoie pentru a schimba un bec?
    R: Doi -- unul să-l schimbe iar altul să verifice ingredientele de origine animală.

Î: Câţi vivisecţionişti sunt necesari pentru a schimba un bec?
    R: Nici unul -- ei nu vor să vedeţi ceea ce fac.

Î: Câţi vegani sunt necesari pentru a schimba un bec?
    R: Nici unul, veganii nu pot schimba nimic.
    (Spusă de un omnivor cu intenţia de a supăra)

Î: De câţi carnivori este nevoie pentru a schimba un bec?
    R: Nici unul -- ei preferă să nu vadă cum este produsă mâncarea lor.

Î: Câţi vegani sunt necesari pentru a schimba un bec?
    R: Patru. Unul, care păcălit de ceilalţi, îndeplineşte această sarcină în timp ce ceilalţi trei se vaietă pentru cât de multe animale au fost omorâte prin distrugerea habitatului atunci când au fost extrase mineralele necesare pentru fabricarea becului.

Adăugat 1 an în urmă #
  33. Si daca tot discutam am si gasit....Motivarea potrivită:

Nu sunt vegetarian pentru că iubesc animalele, ci pentru că urăsc legumele. :))

Adăugat 1 an în urmă #
  34. User has not uploaded an avatar Magdu
    Neinregistrat

Eu sunt semi-vegetariana si-mi place. Mi se pare foarte sanatos. Din pacate, n-am putut sa fiu vegetariana pana la capat (mananc peste)...dar recomand tuturor macar sa incerce.
    In ceea ce priveste animalele de curte si ideea conform careia e "permis" ca un vegetarian sa le manance... asta il face sa nu fie vegetarian. Insa consider acest tip de hranire ca o alternativa, in sensul ca e atat sanatos, cat si benefic pentru animale. E de preferat sa-ti mananci puiul din curte decat sa incurajezi taierea a mii de pui in moduri de necomentat, din care oricum multi ajung mancare de caini, pentru ca nu se consuma. Ca sa nu mai spun de mezeluri...chiar daca poate n-o sa va placa, sunt o pasta de diferite animale. Nu suna asa gustos, nu?

Adăugat 1 an în urmă #
  35. Daca e sa ne gandim exact la ce mancam ... nu am mai consuma nimic...

Adăugat 1 an în urmă #
  36. User has not uploaded an avatar calin
    Neinregistrat

a nu fii vegetarian categoric!!!!

Adăugat 1 an în urmă #
  37. User has not uploaded an avatar carla
    Neinregistrat

Nu stiu cum se face ca pe siteurile de eco-vegetarianism romanesti gasesc in proportie de 60-80% pareri impotriva acestui curent. Mai bine sa gandim constructiv si sa nu mai pierdem vremea contra-argumentand ci schimband informatii/sfaturi/reteteetc. Nu inteleg de ce aceia care sunt imporiva veganilor/vegetarienilor intra pe aceste siteuri.

Adăugat 10 luni în urmă #
  38. M-am hotărât şi eu să devin vegetariană după mici ezitări.Motivul da e acela că iubesc animalele şi până acum câteva luni mă tot gândeam dacă aş putea să renunţ la carne pentru că majoritatea hranei pe care o consumam era compusă din ea . Într-un final am reuşit şi mă simt mult mai bine . Sunt doar lacto-vegetariană ouăle nu mi-au plăcut de când mă ştiu şi oricum m-am gândit că şi din ele ar putea ieşi puişori drăguţi dacă nu ar fi mâncate . Destul de bun motiv am .

Adăugat 10 luni în urmă #
  39. Buna tuturor,
    probabil ca va doriti sa descoperiti un mod de viata mai sanatos, in armonie cu natura!?!

In perioada 4-6 iunie 2009 va invitam la Sala Palatului la BIO NATURA FEST- expozitie cu produse bio-naturale.
    Evenimentul reuneste firme care ofera produse bio naturale , ceaiuri , cereale , fructe , siropuri , produse apicole , uleiuri , tincturi si extracte din plante , plante medicinale suplimente nutritive naturale , vitamine , cosmetice , detergenti si solutii bio pentru casa , ambalaje ecologice, diagnostic si tratament naturist , carti si reviste de specialitate,etc.

Vizitatorii sunt asteptati la Sala de Conferinte pentru demonstratii si cursuri despre produsele bio-naturale.Intrarea este GRATUITA!

PROGRAM DE VIZITARE :
    Joi 04 Iunie 2009 - 10.00 - 19.00
    Vineri 05 Iunie 2009 - 10.00 - 19.00
    Sambata 06 Iunie 2009 - 10.00 - 17.00

ne putem intalni/cunoaste la standul Asociatiei Elta Universitate, unde veti avea ocazia sa descoperiti Alimentatia Naturala (fara carne, fara tratamente termice, fara aditivi sau suplimenti, cu retete ce respecta forma, culoarea si gustul celei traditionale). Veti face cunostinta cu PAINEA NATURALA sau AZIMA, ce inlocuieste cu succes painea dospita traditionala, fiind si aliment dar si medicament.
    O sansa la indemana tuturor celor ce doresc sa fie sanatosi, dinamici, tineri, si mai ales, in armonie cu Natura!

va asteptam cu drag

Adăugat 9 luni în urmă #
  40. Sunt vegetariana de 1 an si 3 luni. De multe ori am vrut insa sa renunt crezand ca este mai mult o fita. Am incercat sa vad "Earthlings", mai bine zis am citit subtitrarea, caci pur si simplu n-am putut sa ma vad suferintele prin care trec aceste animale. Si atunci am decis sa nu ma abat de la cale, sa raman vegetariana. Imi este greu pentru ca sunt tentata de rude si prieteni, care sunt carnivori convinsi, dar nu cedez. Ma simt mult mai bine, mai ales ca fac si mai multa miscare. Precizez ca sunt ovo-lacto-vegetariana, cu toate ca nu consum decat o data la 2 saptamani iaurt si oua. Dupa ce am vazut documentarul am realizat de ce unii oameni au decis sa devina vegetarieni. Cu imbracamintea dein piele mai am insa probleme din cauza parintilor care nici nu concep ca eu sa nu mai pot piele. (am 17 ani) Le recomand tuturor acest regim. Este mult mai sanatos. Si mai mult, am taiat din alimentatie ciocolata si dulciurile cu e-uri din comert, prefer sa mananc dulciuri facute in casa. Pentru cei care doresc sa vada de ce unii oaneni sunt vegetarieni le recomand cartea "Studiul China".

Adăugat 7 luni în urmă #
  41. Asociatia nonguvernamentala nonprofit Elta Universitate, infiintata in 1990, are ca activitate de baza promovarea medicinei preventive, in acest sens ofera ca alternativa alimentatia naturala.

Sunt 19 ani de cand se tot vorbeste de alimentatia naturala in Romania (fara carne, fara substante sintetice, fara tratament termic, fara sare, zahar, paine, apa).
    As spune ca exista deja o traditie in tara noastra si o experienta clara in ce priveste modul corect de alimentatie, doar ca inca mai asteptam din afara, poate ca e mai interesant sa asteptam din America aceasta informatie care exista deja aici, sub nasul nostru?? sau vrem sa vedem inca multe CONSECINTE NEGATIVE CA SA NE TREZIM?

de ce suntem asa de sceptici fata de ceea ce putem oferi noi, romanii si altor popoare?

am realizat si PAINEA NATURALA, necoapta, fara conservanti, fara afanatori etc. din taratea de la grau (fibra 100%), care e si aliment si medicament in acelasi timp.

tinem cursuri online in fiecare seara de luni pana vineri, de la orele 22, de cel putin 5 ani de zile. In ziua de azi, aproape toti avem calculator si internet si putem accesa o informatie care vine in ajutorul nostru.
    Au fost tinute cursuri, conferinte in toate orasele mari ale tarii, saloane de alimentatie naturala (ciorbe, macaruri diverse, dulciuri). Poate ca ar trebui sa va intrebati parintii de ce au trecut nepasatori pe langa aceasta informatie, de ce au ignorat-o, desi era spre binele lor... acum, voi cei mai tineri ati fi fost deja pregatiti sa treceti la o alta etapa. Nu mai putem spune ca nu am stiut, ci ca nu am vrut.

va recomand sa vizitati site-ul Eltei Universitate www.eltauniversitate.ro, sa vizionati arhiva de emisiuni "Elta Live", unde veti vedea ca romanii au avut deja ocazia sa afle adevarul despre alimentatie. Dar inca mai e valabil: cine are urechi de auzit ....si ochi de vazut....

si, sa nu uitam ca nimeni nu are interesul ca noi sa fim sanatosi, decat noi insine. Alegerea ne apartine.

Curaj pentru cei ce sunt la inceput de drum, in redescoperirea legilor vietii, si sa stiti ca nu sunteti singuri. Drumul a fost deja deschis.

p.s. Daca va ajuta cumva, aflati ca acum 10-15 ani mentalitatile celor din jur erau mult mai rigide si inguste, iar reactiile celor din familiile noastre au fost mult mai dure ;)

Adăugat 6 luni în urmă #
  42. "A fi sau a nu fi vegetarian"?

Nu,eu nu sunt vegetariana. Mananc carne de pui,peste, -fructe de mare- si(mult mai rar) vaca,sau altele. DAR,sunt total impotriva stupiditatii,superficialitatii de genul "Fizz",samd -purtarii in vestimentatie,accesorii .. a ANIMALELOR. !!!
    Si,tot luandu-ma ca exemplu pe mine,o sa ma"las" cat mai repede posibil de majoritatea carnurilor de mai sus. Tin si la sanatate,si mult mai mult,miit(!!!)la animale,deci nu ar trebui sa fie greu. :-)

Adăugat 6 luni în urmă #
  43. User has not uploaded an avatar claudiu
    Neinregistrat

Este cea mai mare prostie, deoarece corpul uman are nevoie de proteine din carne alba si rosie, chiar si de grasime!
    Am o cunostiinta, care mi-a spus ca are un priten vegetarian si are CANCER!!!
    Asa ca, in calitate de asistent medical va recomand toate tipurile de alimente chiar si carne (NU in exces)

Adăugat 1 lună în urmă #
  44. Este cea mai mare prostie, deoarece corpul uman are nevoie de proteine din carne alba si rosie, chiar si de grasime!
    Am o cunostiinta, care mi-a spus ca are un priten vegetarian si are CANCER!!!
    Asa ca, in calitate de asistent medical va recomand toate tipurile de alimente chiar si carne (NU in exces)

Am cunoscut doi carnivori care au murit de cancer si o alta, tot consumatoare de carne care a fost paralizata ultimii 16 ani din viata. Mai cunosc o carnivora care are diabet, unul care are Alzheimer. Si un pusti, carnivor inrait care a murit la 24 de ani in... accident de masina. Se pare ca e mult mai periculos sa fii carnivor!

... Acum, lasand "argumente" ca cele de mai sus (atat ale mele cat si al tau) la o parte, studiile arata ca vegetarienii temperati(lacto-ovo-vegetarienii) au o sanatate mai buna.

Nu spun ca ar fi cea mai mare prostie, dar in orice caz e o dovada de superficialitate monumentala sa combati vegetarianismul doar pe baza unei dovezi gen "cunostinta care are un prieten care are CANCER".

Adăugat 1 lună în urmă #
  45. Pana nu de mult, pentru mine,
    "cea mai buna leguma e carnea" era un mod de viata.
    "Lactate mananc din orice pozitie" era a doua mare filozofie a dietei mele.

Nu de mult am inceput sa citesc "STUDIUL CHINA"
    de Dr. T. Colin Cambell si Thomas Cambell II.

"T. Colin Campbell este inca, in strafundul inimii sale,
    un baiat de ferma din nordul Virginiei.

...El a luat parte la descoperirea unei substante chimice
    numita mai tarziu dioxina, iar apoi si-a continuat activitatea
    conducand unul din cele mai importante studii cu privire la
    alimentatie si sanatate efectuate vreodata, Studiul China.

Intre timp a scris sute de referate stiintifice,
    a fost membru in numeroase grupuri de lucru de experti
    guvernamentali" americani si a contribuit la infiintarea de
    organizarii cum ar fi Institutul American pentru Cercetarea Cancerului
    si Fondul International pentru Cercetarea Cancerului.

Impreuna cu Oprah Winfrey si Howard Lyman - autor al cartii Mad Cowboy -
    au fost inculpati cand Dr. Colin Campbell a declarat ca nu va mai consuma
    carne de vita.

Adăugat 1 lună în urmă #
  46. A fi sau a nu fi vegetarian este optiunea fiecaruia si nu trebuie sa criticam pe nimeni pentru faptul ca au ales alt mod de viata.

Adăugat 1 lună în urmă #
  47. Daca toti vom deveni vegetarieni atunci cine va minca muntele de carne existent pe piata si care se mai produce inca,.citi isi vor pierde serviciul ca nu mai au pentru ce a creste animale,.dar animalele nu se maninca intre ele,de ce ca sint carne.,cine va produce atita munte de legume pentru noi toti.,de la homosapiens pina in prezent omul sa dezvoltat fizic si mental si cu carne.,au dreptate unii dintre voi,proteinele din ce le vom lua ca sa putem evolua in continuare.,daca ne facea cineva pe toti la fel ieram ierbivori cu totii, oameni si animale si nu se mai ucideau unii pe altii.Probabil ca anul acesta este posibil sa pastem la fel ca animalele daca nu vom mai putea cumpara un kg.de carne macar o data pe saptamina.As vrea ca unii care consuma la fiecare masa din zi fripturi sa nu le mai manince sa le dea la saraci si someri si ei sa se faca vegetarieni daca le maninca din banii strinsi de la noi.Sa nu le mai dam asa salarii si pensii grase ca o sa li-se aplece.Cu respect

Adăugat 1 lună în urmă #
  48. User has not uploaded an avatar Evo
    Neinregistrat

Cu tot respectul cred ca dupa mai multe generatii vegetariene o sa dispara complet nevoia de hranire non-vegetariana si cu ea adaptarea la consumul de carne. Suprafetele mari de teren ocupate pentru hrana unui numar mic de animale ierbivore care sunt sacrificate pentru a fi mancate pot fi folosite in alte scopuri.

Adăugat 1 lună în urmă #
  49. User has not uploaded an avatar Andrei stan
    Neinregistrat

Vegetarian nu mai e trendy, in schimb carnivor kick ass.

Adăugat 1 lună în urmă #
  50. Nu cred ca este vorba despre ce este sau nu trendy. Sper ca suntem un popor indeajuns de evoluat incat sa nu ne alegem alimentatia in functie de ce e la moda!!

Adăugat 3 săptămâni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde »
Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu