dragut.... eu locuiesc in Jilava si nu am stiut de actiune (e drept ca am fost plecata din localitate saptamana trecuta)
:) Jilava se poate mandri cu un stejar (autohton) fain, secular, considerat monument al naturii.
Poate fi vazut pe strada Ungureni, strada cu Primaria si politia
si unde anume au fost plantati stejarii acestia rosii?? (am intrebat o prietena care e studenta in anul 1 la Ecologie si mi-a spus ca nu stie de actiunea aceasta)
in ce mod ati facut "reclama" de nu stiu oamenii cat de cat interesati de astfel de actiuni? macar ca ar fi dorit sa dea si ei o mana de ajutor, la ei acasa.....astfel ca sa nu fie doar beneficiari (asta le-ar putea creea un complex de inferioritate sau ineficienta!?!)
p.s. primaria Jilava a plantat in toamna trecuta platani, de-a lungul soselei Giurgiului.
Pe strada mea mai sunt castani, pantati de generatia tatalui meu, acum au aprox. 30 de ani... oamnii au mai taiat din ei caci nu sunt productivi, si mai fac si gunoi pe care trebuie sa-l stranga.
Pe vremuri copiii mai adunau castanele si le duceam la scoala (din cate imi aduc aminte erau folosite la fabricarea spirtului parca), la fel si sticle si borcane, hartie, frunze de dud pentru viermii de matase.
Teiul cred ca ar fi o specie buna de plantat!! are si port inalt, frumos, elegant, face si flori parfumate, si pot fi folosite si pt ceaiuri....estetic si funtional ;)
succes