Dati-mi o idee ce s-ar putea face pe 40ha la 20km de cluj, Barai, fara multa bataie de cap? Nu am prea mult timp sa ma ocup de asta dar mi-ar place sa fac ceva Eco, chiar o asociere, parteneriat, etc, cu Fonduri. Pot participa inclusiv cu bani la proiect. Multumesc
EcoSapiens »Forum » Fondul forestier » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Dati-mi o idee ce s-ar putea face pe 40ha la 20km de Cluj
(31 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
Pădure frate !! pădure , codru și o să-ți mulțumească urmașii urmașilor tăi și vecinii vecinilor lor .
Adăugat 1 an în urmă # -
@calin oancea
lasati o adresa de mail sau scrieti-mi.
multe se pot face, chiar foarte multe.cosmin scortea
scosmin30@yahoo.com
0751 489337
0259 471132 faxAdăugat 1 an în urmă # -
Totul depinde de citi bani ai si ce este momentan in aceea locatie. Pune o poza cu zona.
Adăugat 1 an în urmă # -
fratele meu, 15 hectare de padure (iti recomand salcamul, daca te intereseaza iti arat foto cum arata o padure de salcam de 5 ani), iar pe 5 hectare ....amejanjeaza ceva special un loc de golf, pune si u pensiune, si asteapta oamenii cu bani, e de lucru dar.....e ceva superb si eco, sau fa un lac cu pesti si padure.....
Cu bine,
Ruben BudauAdăugat 1 an în urmă # -
pentru binele acestei planete planteza pomi, indifernt ce pom dar pom sa fie. pentru a avea costuri minime poti face o mini pepiniera unde iti cresti puiet pt toate speciile de pomi inclusiv fructiferi. oricum sa faci ceva eco chiar daca faci o ferma pomicola. pana si salcamul dupa 7 ani iti ofera pt o stupina resurse pt sute de kg de miere cu conditia sa anunti vreun posibil stupar care vine langa padure in momentul infloriri.
Adăugat 1 an în urmă # -
-
Cel mai recomandat padure. Ca sa dus de rapa padurea noastra.Ar treb impuscati astia care taie padurea fara sa le pese viitorul copiilor nostri.Si in mijlocul paduri o cabana alimentata de la o eoliana si cateva panouri solare...
Adăugat 1 an în urmă # -
De facut se pot face multe, important este ca dorinta de a face sa fie finalizata. Fiecare priveste din punctul lui de vedere, unii vor livada, altii padure, teren de golf, iazuri cu peste..., toate sunt OK, numai ca acolo trebuie sa fie ideea ta, sa fie original. Totul depinde de aplasament, posibilitati materiale,etc. Orice, mai ales daca este si benefic mediului inconjurator, este bine venit. Succes!
Adăugat 1 an în urmă # -
Ce ziceti de un sat ecologic pentru turisti sau si mai bine pentru clujeni care s-au saturat de viata la bloc, cu casute din materiale locale, ca cea realizata de mine la Sasca (cheile Nerei) www.casa-verde.ro
mult succes va doresc,
IleanaAdăugat 1 an în urmă # -
Calin, uite ce as face eu in locul tau:
Pentru ca terenul este aproape de oras si legumele proaspete de la fermieri locali sunt intotdeauna apreciate si in plus este o suprafata mare ai putea face agicultura ecologica, o ferma pe care o poti include in reteaua WWOOF "World Wide Opportunities on Organic Farms offers people the chance to volunteer on organic farms." vezi www.wwoof.ro Ai putea face chiar si turism ecologic, eu unul sunt pasionat de gradinarit mai mult decat de ecologie sau web, munca fizica e mai sanatoasa.
Ca sa certifici ecologic terenul va trebui sa astepti vreo 5 ani de zile, timp in care sa nu folosesti ingrasaminte chimice sau pesticide, poti cultiva luncerna sau trifoi pe el in acest timp si ai destul ragaz ca sa iti gasesti un asociat pentru exploatarea suprafetei in regim ecologic, in 5 ani as putea fi si eu interesat sa fac o ferma ecologica acolo.
Asa ceva daca vrei http://www.lammas.org.uk/lowimpact/gallery.htm
Adăugat 1 an în urmă # -
Eu sunt de parere ca se poate face cate ceva din cele mai importante idei expuse aici :inainte de toate o parte a terenului trebuie neaparat sa fie acoperita de copaci la care se poate adauga o cladire sau mai multe dupa "reteta " Ioanei Mavrodin (alimentate de panouri solare,un generator eolian sau o combinatie intre ele ) care sa fie pentru ferma ecologica pomicola, iar pe langa cele enuntate se poate adauga un numar de stupine si toate cele enumerate sa fie inconjurate de o centura de padure plantata .
Adăugat 1 an în urmă # -
eu daca as detine asemenea teren as face o fundatie pentru cateii fara stapan in care i-as antrena pe toti cei care iubesc necuvantatoarele . Un loc pasnic,linistit unde sa nu fie hiuduite si agresate . Asta as face eu
Adăugat 1 an în urmă # -
PERFECT DEACORD CU ADRIAN!Un azil pentru caini este de o importanta foarte mare.in cluj cainii se pare ca mor de foame in azil,si iubitorii de animale nu sunt lasati sa intre sa vada ce se intampla acolo.primarul clujului construeste parcuri pentru copii,locuinte pentru studenti si familii dar nu misca un deget pentru caini.Vizitati mi blogul scriind pe google.ro:imagini din padurea Faget. Cand intrati pe blog faceti click pe:S.O.S.cluj napoca! si aici am un articol cu acest titlu.In rest pe aceea suprafata de teren ar fi buna si o livada.Este etica pentru ca nu e ,adica ferma de animale unde sunt ucise mii de SUFLETE, este Ecologica pentru ca este ca o padure si produce oxigen,si este oaza de sanatate si energie consumarea fructelor.
Adăugat 1 an în urmă # -
Buna,avand in vedera ca sunte-ti in buricul targului,lasati actiunile de distractie acolo pe aceeia suprafata de teren necesita in primul rand ambitie,sanatate ,bani si se poate face o parcela cu legumicultura,pomi fructiferi,cateva vacii bune ptr lapte,sere astea toate ecologice
Adăugat 1 an în urmă # -
Daca totusi te hotarasti sa faci ceva...si ai nevoie de ajutor, poti sa apelezi si la mine. Eu stau in Cluj Napoca, si tocmai am terminat facultatea de horticultura. M-ar interesa o colaborare...poate chiar sa accesam ceva fonduri europene.
Adăugat 1 an în urmă # -
Parerea mea de "amatoare" este sa nu plantezi salcam.Acesta e pentru perdelele din sudul tarii.Aproape de cluj pune pomi fructiferi,arbusti cu fructe de padure sau chiar o pepiniera cu pomi de craciun.
Adăugat 11 luni în urmă # -
Poate ramane loc si pentru o centrala electrica super-ecologica cu generatoare gravitationale!!!
Adăugat 10 luni în urmă # -
Frate, lasa-i pe ecologistii astia care te indeamna sa plantezi salcami pe 40 ha, pune mana si fa-ti o casa de vacanta,si gradina de legume.Eu stiu ce spun si crede-ma ca de pe un teren de 4500 mp scot anual o medie de 450 milioane profit real, sa nu mai zic ce o sa mai vina si de la vreo 50 stupi, 2000mp vie muscat de hamburg.
Pune-te la adapost cu papica, si da si la altii pe bani buni in piete, ca mancarea se va cere mereu.
Chiar crezi ca vei mai trai sa valorifici lemnul din acea "minunata padure de salcami"?
Daca vrei detalii mai multe si vrei sa te asociezi vorbim deschis de cum se fac bani si plamani curati si sanatate la gradina de legume.
ing.George VladAdăugat 10 luni în urmă # -
Planteaza tei si salcami , cumpara cateva zeci de familii de albine si vei avea miere cu tonele care se vinde extraordinar de bine in occident , poti sa iti faci si o casuta cu panouri solare si centrale eoliene si tot ce vrei dupa cativa ani ca vei scoate bani multi si frumaosi din mierea vanduta.Succes
Agricultura, legumicultura, etc. In functie de zonarea acestuia poti merge pe un cartier rezidential, teren de golf, etc. Poate ai norocul sa treaca o autostrada pe la tine pe teren :)
WWOOF
daca faci la sugestia lui ionut wwoof ,cu cea mai mare placere am sa i-mi petrec un concediu la ferma ta.
insa daca te gindesti la profit si rentabilitate materiala urmareste ce este wwoof.
trebuie sa respecti niste conditii,sa ai rabdare cu oamenii,sa-ti placa cultura tuturor tarilor,caci turistii nu vor fi doar romani,si trebuie sa ai o buna armonie.turistii,nu vin sa-ti plateasca,ci sa te ajute in schimbul cazarii si a ceea ce poti oferi de mincare din produsele tale.am fost in asemenea ferme,este foarte placut,si sint multe de invatat.
dar si eu sint de acord cu ionut si cred caci ar fi cel mai bun lucru.
pentru informatii despre WWOOF cauta pe acest site
http://www.wwoofinternational.org/index.php sau http://www.wwoof.ro/
amsa urmaresc acest subiect sa vad cum evalueaza,tine-ne informati.
daca vrei sa tinem legatura mai aproape scrie-mi pe adresa bv51joe@yahoo.com.au
poate o sa fiu in stare sa te ajut cu vre-o informatie,pentru acum,de altfel si eu sint pe cale de a face asa ceva.
succes si respectAdăugat 10 luni în urmă # -
da pt binele tuturor ti-as spune sa faci o padure . . . sau o livada si asa e bine
Adăugat 5 luni în urmă # -
case ecologice. laureeka@yahoo.com
direct din fabrica..Adăugat 5 luni în urmă # -
Calin, probabil ca noi ne si cunoasteam... dupa nume cred ca nu ma insel
Um proverb budist spune cam asa ”daca vrei sa vezi rezultatul muncii tale pe un an de zile atunci seamna seminte, daca vrei sa-ti vezi rezultatul muncii dupa 10 ani atunci planteaza copaci si daca vrei sa-ti vezi rezultatul muncii dupa 50 de ani atunci investeste in oameni”
Pacat ca Clujul nu are cel mai mare randament pentru nuci, iernile pot fi si aspre pentru ca ti-as fi recomandat livada de nucifere avand in vedere costul kg de miez de nuca, uleiul de nuca, lemn de nuc etc. Ai fi plantat puiet de nuc (recomandabil un soi adus din franta pentru performanta dar acesta se preteaza pentru S-V tarii, sunt cateva soiuri de nuc la pepenierele din Valcea, romanesti care rezita si la temp de inghet - 20 grade dar nu sunt atat de performante)Nu-ti da bataie de cap, singurul lor dusman e omul
Pentru Cluj avand in vedere zona poti construi sere. Sub sere cresc o varietate de plante: flori, legume etc.
Ideea e grozava si pentru padure de salcam- mierea pe piata din UE si Dubai e aur curat... in schimb nu ma pricep daca pt salcam e cea mai propice zona sau nu
Acestea 2 sere sau sa foloseti terenul pentru apicultura sunt investitiile cu cel mai inalt randament si profitabilitate.
Cultiva intensiv mur, zmeur si coacaz, butas mur 10 ron, dupa 2 ani culegi primele mure, pe tufa poti recolta max 8 kg, fa un cost cam cat ai putea castiga ....
Zone de agrement sunt in jurul Clujului ... dar gandeste-te la nucAdăugat 5 luni în urmă # -
Poti face multe. Un singur lucru sa nu faci, sa o vinzi. Mai asteapta. Padurile nu sunt evaluate in prezent la pretul real. UE da in Polonia, ca si subventie pentru detinatorii de paduri, 100 Euro/ha/an. Fiind politica europeana urmeaza sa primeasca si proprietarii romani aceasi suma.
Daca ai o cale de acces, s-au poti sa o faci, cu concursul proprietarilor riverani, cu fonduri europene, poti construi o casa de vacanta, pensiune, sau ori ce altceva care sa nu dauneze mediului. La orice investitie va trebui sa obtii si acordul de mediu, in care scop ti se va cere un studiu de impact. De asemenea, este obligatorie obtinerea Certificatului de urbanism, care consemneaza ca suprafata respectiva este cuprinsa in perimetrul construibil.
Dupa lege poti defrisa, adica schimba categoria de folosinta de la padure la curti-constructii, 5% din suprafata, dar nu mai mult de 200 mp, conform OM.303/2002.
Functie de pozitia fata de drumul de acces poti face camping cu poteci amenajate pentru zona de plimbare, poligon pentru paintball, cu amenajarea unei baze, parcare si a unor adaposturi simple din lemn, poligon pentru antrenamente sportive, ex: mers pe coarda intre arbori, scara orizontala, etc. Sau trasee pentru offroad.
Oricum nu o vinde acum.Adăugat 5 luni în urmă # -
atata timp cat este ceva eco orice idee e binevenita . . . si ai putea sa imparti terenul in mai multe parti in o parte faci o padure in alta o livada in alta nustu poti creste animale . . . si tot asa
Ideea e sa faci ceva. orice numai sa nu il lasi in paragina... poti cultiva trifoi pana te gandesti l alatceva mai productiv sau daca nu plante medicinale:)... daca produce si e rentabil inseman ca estepe drumul cel bun
Nu poti face tot ce vrei. O padure are aceasta categorie de folosinta si face parte din fondul forestier national. Schimbarea categoriei de folosinta se face numai in anumite conditii prevazute de codul silvic. Trebuie pastrata ca si padure. Orice diminuare de suprafata din fond forestier se poate face prin scoateri definitive avizate de ministerul mediului si padurilor, si numai pentru :
-obiective de interes national,
-structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică,
-unităţi de cult,
-obiective sociale, sportive şi medicale,
-construcţii hidrotehnice de interes local, surse de apă potabilă;
-locuinţe sau case de vacanţă, numai în fondul forestier proprietate privată;
Scoaterile definitive presupune proiecte, avize, achitarea taxei de scotere definitiva a suprafetei din fondul forestier, compensarea suprafetei scoase cu o suprafata agricola care urmeaza a fi impadurita.Adăugat 5 luni în urmă # -
poi poti face o padure...o livada...o gradina cu legume si fructe si sa pui stropitori care sa pui la o ora anume care sa ude...succes
Va salut,D.le Oancea.
Ce hotarare a-ti luat?Mai este de actualitate?
Mai sunt si alte idei,tot pe Eco si pe dezvoltare durabila.
Cum se poate face,..e-mail,tel,ceva...Octavian
Eu iti recomand calduros sa faci o livada de nuci. Daca stai in Barai, du-te si cauta-l pe dl Niculaie Ioan Banc. Lui i-am dat puieti de nuc din soiuri franceze, care sunt acum deja in al 3-lea an de vegetatie si care s-au adaptat foarte bine la specificul pedo-climatic local. Daca vrei sa vorbim mai multe despre subiect , suna-ma la tel 0723 951302 sau scrie-mi la adresa de email nucifere@yahoo.com sau la iosif@uleidenuca.com .
Adăugat 5 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde