EcoSapiens »Forum » Energie solara » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

28KW - sistem fotovoltaic off-grid - operational

(13 posts)

1. Va informam ca cel mai mare sistem fotovoltaic autonom (off-grid) din Romania, cu puterea de 28KW a fost instalat si este operational la capacitatea proiectata.

http://customer.lpelectric.ro/doc/sibiu2/sibiu2_28kw_fotovoltaic.html

Aveti detalii tehnice incluse.

Cu respect,
    Florn Fleseriu

Adăugat 5 luni în urmă #

2. Folex - solutia la criza energetica
  3. Felicitari ,lucrare serioasa si bine executata. Capacitatea bateriilor este bine calculata.
    Cu generatorul in paralel poate consuma chiar si 100Kw /zi. Productia la cota 1400m este f mica.
    Echipamentele Xantrex sunt f bune,randamentul obtinut este apropiat de SunnyIsland SMA.
    Nr de panouri in tabel spuneti 175 bucati,ar insemna peste 30KWp ,chargere solare 8? ar permite maxim 25Kwp instalati. (3200Wh max /48V/ 1 buc charger MPPT)

important ca va avea energie electrica fara intrerupere 24/24h. ma intereseaza daca puteti preciza cam ce consum au cele 3 invertoare de 6kwh fiecare-consum in gol fara consumatori si consum in mod energysave. Xantrex are un portal unde putem vedea date despre productia efectiva?
    Multumesc!

Adăugat 5 luni în urmă #
  4. Felicitari ,lucrare serioasa si bine executata. Capacitatea bateriilor este bine calculata.
    Cu generatorul in paralel poate consuma chiar si 100Kw /zi. Productia la cota 1400m este f mica.
    Echipamentele Xantrex sunt f bune,randamentul obtinut este apropiat de SunnyIsland SMA.
    Nr de panouri in tabel spuneti 175 bucati,ar insemna peste 30KWp ,chargere solare 8? ar permite maxim 25Kwp instalati. (3200Wh max /48V/ 1 buc charger MPPT)

important ca va avea energie electrica fara intrerupere 24/24h. ma intereseaza daca puteti preciza cam ce consum au cele 3 invertoare de 6kwh fiecare-consum in gol fara consumatori si consum in mod energysave. Xantrex are un portal unde putem vedea date despre productia efectiva?
    Multumesc!

Adăugat 5 luni în urmă #
  5. va rog ATENTIE cu reclamele la catei deoarece se sterge userul care a postat!

Adăugat 5 luni în urmă #
  6. cati bani a costat toata instalatia?

Adăugat 5 luni în urmă #
  7. @ecovolt.
    Felicitari, arata foarte bine.
    In sfArsit lucrari de calitate, tineti-o tot asa.

cosmin scortea

Adăugat 5 luni în urmă #

8. @cornel68

Calculeaza intre 5000 si 6000 euro/kv cu totul inclus.
    Depinde de la a cata mana s-au adus echipamentul, 2000 celulele, 1000 bateriile, 1500 invertoare cablaje si cosumabilele, 300 cadre si stalpi, restul manopera.

succes,
    cosmin scortea

Adăugat 5 luni în urmă #
  9. Nice Felicitari

Adăugat 5 luni în urmă #
  10. 168.000 EURO...cam mult,daca nu s-au luat cu fonduri nerambursabile...

Adăugat 5 luni în urmă #
  11. Merci mult Tim si Cosmin !
    Fiecare proiect este unic, iar costurile de implementare sunt induse de arhitectura, "inteligenta" sistemului, componente, materiale, structura si cazurile de implementare particulatizate. Bugetul sistemului a fost de 180KEur, dar putea foarte bine sa coste si 100KEur dar si 250KEur. Este foarte dificil de enuntat valoarea unui proiect. Sistemul de la Sibiu a solicitat instalarea numai a componentelor si materialelor de top. Va pot preciza ca nu exista acumulatori mai scumpi pe piata decat cei fabricati de Exide technologies, iar dintre acestia gama A600 solar este cea mai performanta. Aceste amanunte fac parte din particularitati care induc costuri.

De asemenea sistemul necesita 18KW trifazic ... dar putea foarte bine sa solicitice 5KW monofazat sau 63KW trifazat pe aceeasi structura fotovoltaica, generand costruri diferite si implicit materiale diferite. De aceea este EXTREM de dificil de estimat un proiect fara o proiectare realizata in prealabil. Proiectarea si definirea bugetului pentru acest sistem a durat 2 luni.

Adăugat 5 luni în urmă #
  12. @florin

Am apreciat bine 6000/kW 168k am zis, dar e ok.
    Imi place cu lucrati, ordonat solutii estetice, forte frumos.
    Stiu acumulatorii sunt foarte buni dar si costisitori.
    Noi proiectam de la 50kW in sus pentru industrial si parcuri cu avizare si conectare la retea.
    Imi place ceea ce vad, s-ar putea sa am nevoie de datele voastre pentru doua licitatii.
    Trimite-mi te rog datele de contact.
    Inca o data felicitari.

Cu stima,
    Cosmin SCORTEA
    scosmin30@yahoo.com
    0755 208060

Adăugat 5 luni în urmă #
  13. Multumesc. Va tin la curent cu evolutia unui nou sistem :)
    Astept email pe info@ecovolt.ro

Succes.
    Florin Fleseriu
    0735 959619

Adăugat 4 luni în urmă #
  14. User has not uploaded an avatar evaeuro
    Neinregistrat

Pentru ecovolt:

ai putea sa pui aici schema electrica a instalatiei de 28Kw sa inteleg si eu cum sunt legate cele 8 regulatoare 60A/48V.

multumesc !

Adăugat 2 zile în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri